Brian Mikkelsen fremlægger i næste måned en samlet strategi, der skal styrke det offentlig-private samarbejde.

Brian M: Effektiv konkurrence har topprioritet

Økonomi- og erhvervsministeren erkender, at tidsfristen for nye regler mod udbudsfusk er blevet forsinket. Men den rigtige løsning skulle først findes, siger han.

En ny lov, der skulle gøre det muligt at ophæve ulovlige it-kontrakter, er blevet forsinket.

Det erkender økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).

"Det er korrekt, at den danske implementering af EU's kontroldirektiv overskrider fristen med cirka seks måneder. Det er vi ikke ene om, og for os har det været afgørende at finde den rigtige løsning," siger ministeren til Computerworld.

Forsinkelsen har affødt kritik fra De Radikale, der mener, at regeringen er for passiv på området.

Ulovlige kontrakter på stribe
For imens regeringen har skullet finde den rigtige løsning, har kommuner indgået flere ulovlige kontrakter uden om udbud.

Således har cirka hver tredje kommune indgået kontrakter med it-leverandøren KMD uden om udbud.

10 af kommunerne har siden blankt erkendt, at det var forkert.

Men de nægter alle at opsige deres kontrakter, da det ifølge kommunerne, vil betyde en mulig bod til KMD og implementeringsudgifter til nyt system.

Kan stoppes i fremtiden
Den sag forholder ministeren sig ikke direkte til.

"Jeg glæder mig i stedet over, at det i fremtiden bliver muligt at gribe effektivt ind over for grove overtrædelser af udbudsdirektiverne," siger han.

Og Brian Mikkelsen påpeger, at den nye lov vil stoppe nye tilfælde.

"Med den nye lov om håndhævelse af udbudsreglerne bliver det muligt at gribe effektivt ind, hvis en kontrakt tildeles uden at have været i fair konkurrence. Den mulighed har ikke tidligere været anvendelig," siger ministeren.

Topprioritet
Ministeren understreger, at regeringen i høj grad prioriterer konkurrence.

"Effektiv konkurrence om flere offentlige opgaver har topprioritet hos regeringen. Og ingen regering har gjort mere på dette felt end os," siger Brian Mikkelsen.

Han fremhæver en ny aftale med kommunerne.

"Vi har for eksempel indgået en ambitiøs aftale med kommunerne om mere konkurrence. Når den udløber her i 2010, ønsker vi, at den afløses af en ny aftale, der sætter nye ambitiøse mål," siger han.

Og til maj kommer en større samlet plan for offentligt og privat samarbejde.

"Vi har nedsat et uafhængigt Udbudsråd, der arbejder for at fremme konkurrencen om offentlige opgaver. Og til maj fremlægger jeg en samlet strategi, som skal styrke det offentlig-private samarbejde," siger ministeren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
How to understand the email threat landscape
There is already a large number of organizations transitioning to more cost efficient cloud based solutions as of now. According to recent research by Gartner, "by 2021, Gartner expects 70 % of public and private companies to be using cloud email services.” But unfortunately this is also bad news, as the attackers’ methods also evolve, and there is a market increase in number of attacks against cloud based email services such as MS Office 365. In this whitepaper we will discuss the common email security threats that are faced by organizations and how to keep your organization safe from these attacks.