Artikel top billede

Vigtig infrastruktur kan ikke privatiseres.

Brian M: Jeg fortryder salget af det danske kobber

Det er ikke i danskernes interesse, når staten sælger ud af sit guld til kapitalfonde, der ikke tænker på den danske stats ve og vel, siger ministeren.

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) fortryder nu salget af de danske kobberkabler, der er fundamentet i telenettet.

"Vi skal tænke os godt om, før vi sælger flere selskaber. Når man sidder i en kapitalfond, tænker man ikke på den danske stats ve og vel. Så tænker man på sine aktionærer," siger Brian Mikkelsen til Jyllands-Posten.

Han begrunder sit nye synspunkt med, at kobberkablerne er af enorm vigtighed for samfundets infrastruktur og derfor bør forblive på offentlige hænder.

Samtidig har erfaringerne med kampene om de øvrige aktørers adgang til telenettet gjort ham skeptisk.

"Jeg har tidligere været ihærdig tilhænger af at privatisere mest muligt. Det er jeg ikke mere. Både af praktiske årsager, men også fordi jeg mener, at der er nogle ting, som er vigtige for staten at have indflydelse på," siger han til Jyllands-Posten.

Staten solgte i 1998 det daværende Teledanmark til kapitalfonde.

Store øjne hos oppositionen

Det er nye toner fra regeringen, der i sit grundlagsmateriale fra 2001 sagde, at staten skulle gennemgå alle sine aktieposter med henblik på salg.

Udmeldingen vækker da også undren både blandt politiske iagttagere og i oppositionen.

"Det skaber total forvirring om regeringens politik," siger Socialdemokraternes finansordfører, Morten Bødskov, som nu vil indkalde både Brian Mikkelsen og finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) i samråd.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere