Artikel top billede

Microsoft klar med ny preview af IE9

Microsoft løftede i denne uge sløret for den anden såkaldte platform preview-udgave af browseren Internet Explorer 9.

Computerworld News Service: Efter planen er Microsofts næste Internet Explorer 9 ikke er færdig før om et år, men analytikerne forventer, at den interaktive tilgang med offentliggørelsen af udviklerversioner vil hjælpe til at fastholde udviklernes interesse i et browsermarked, der bliver mere og mere fragmenteret.

Microsoft gjorde det i denne uge muligt at downloade IE9 Platform Preview 2, som lover bedre ydelse og bedre understøttelse af standarderne. Virksomheden oplyser, at den nye udgave af IE9 scorer bedre resultater i WebKit.orgs test, SunSpider, end den første platform preview og er således blevet 117 millisekunder hurtigere. Microsoft arbejder også på at forbedre browserens interoperabilitet.

"Vi indgiver 79 nye test, hvilket bringer vores samlede antal test op på 183, for at sikre ægte interoperabilitet og for at opnå det mål, at udviklerne kan skrive den samme markup. Du har hørt det før: Vi elsker HTML5 så højt, at vi faktisk gerne vil have det til at fungere," skriver en talsmand fra Microsoft i en pressemeddelelse.

Microsoft løftede i marts sløret for den første platform preview-udgave ved MIX 10 og lovede samtidig at fortsætte med at levere udviklerversioner hver ottende uge. Denne udgave kommer cirka syv uger efter den første, hvilket antyder, at det er vigtigt for Microsoft at holde udviklerne interesserede i platformen, mener Sheri McLeish, der er analytiker hos Forrester Research.

"Det er en iterativ proces, og det endelige produkt udkommer ikke før om et års tid. Men hvis det lykkes Microsoft at fastholde den offentlige opmærksomhed og sørge for, at udviklerne eksperimenterer med produktet, så genererer og vedligeholder det interessen," vurderer McLeish.

Det er også muligt, at virksomheden vil fremskynde udgivelsen i betragtning af det stærkt konkurrenceprægede browsermarked, hvilket er relativt nye vilkår for Microsoft. Nye data for april fra NetMarketshare viser, at alle versioner af Internet Explorer tilsammen udgjorde omtrent 60 procent af browsermarkedet, mens Firefox stod for knap 25 procent.

En million mennesker graver

Andre konkurrenter såsom Googles Chrome og Apples Safari udgjorde henholdsvis næsten syv procent og omkring fem procent. Mens Microsoft således stadig fører, har virksomhedens browser støt mistet markedsandele, og der er fortsat "stærk konkurrence i horisonten," siger Sheri McLeish.

"Påvirkningen fra Google, browservalgskærmen i Europa og Apples fremmarch gør det alt sammen sværere og sværere for Microsoft at vedligeholde disse meget brede marginer af markedsandele," forklarer hun.

"Når man samler alle de versioner af IE, der på nuværende tidspunkt er på markedet (EI6, IE7 og IE8), så dominerer Microsoft stadig. Men Microsoft sigter efter at få IE9 ud og så få lagt alle disse andre versioner på hylden."

Forresters data viser, at alle versionerne af IE, der i dag er på markedet, tilsammen udgør en markedsandel på mere end 70 procent, mens de to sidste versioner af Firefox udgør 20 procent. Chrome sidder også ifølge Forrester på omkring syv procent, mens Safari ikke engang skraber en procent sammen.

Forresters data over browseranvendelse er baserede på over 90.000 månedligt besøgende på Forrester.com. En spørgeundersøgelse af 115 beslutningstagere inden for samarbejde og produktivitet viser, at 60 procent af disse 115 respondenter mener, at Internet Explorer er bedst til at sikre, "at forretningskritiske enterrpise-applikationer fungerer."

"Med disse udgivelser får Microsoft udviklerne til at prøve virksomhedens produkter, hvilket i sidste ende hjælper dem til at sende et bedre produkt på markedet," vurderer McLeish.

"En virksomhed på Microsofts størrelse har mulighed for at få en million mennesker til at grave i sine applikationer, og det er frugtbart."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere