Artikel top billede

Nu stiger it-forbruget igen - se hvem vinderne er

Forrester vurderer, at it-cheferne vil påbegynde store opgraderinger af deres virksomheders pc'er fra midten af 2010.

Computerworld News Service: Det er ingen hemmelighed, at it-budgetterne de sidste par år har ligget på is. Da den globale økonomi i 2008 tog et dyk, strammede de fleste virksomheder livremmen.

Nu, hvor isen er ved at tø, vil it-forbruget ifølge en ny rapport fra analysehuset Forrester stige i forbindelse med store opgraderinger af erhvervslivets pc'er planlagt til de næste 12 til 18 måneder, hvor der vil blive installeret nye styresystemer, kontorpakker, browsere og andre applikationer.

Dette er godt nyt for Windows 7, men giver udfordringer for Internet Explorer.

Forrester vurderer, at it-cheferne vil påbegynde store opgraderinger af deres virksomheders pc'er fra midten af 2010.

Windows 7 vil sandsynligvis blive udrullet på tværs af de store virksomheder, mens it-cheferne udvikler opgraderingsstrategier, tester deres applikationer og finder ud af, om klient-virtualisering er en del af deres planer.

Klarer sig bedre end Vista

Rapporten fra Forrester understreger, hvor hurtigt Windows 7 vinder frem. Styresystemet udkom 22. oktober 2009 og ligger allerede på 7,4 procent af erhvervslivets pc'er, viser Forresters analyse af 90.000 pc'er fra 2.500 forskellige virksomheder fra hele verden.

Dette niveau af udbredelse opnåede Windows Vista først næsten et år efter sin udgivelse.

Fra andet kvartal 2009 til andet kvartal 2010 steg anvendelsen af Windows 7 blandt 81.000 af Forresters klienter således fra nul til 7,4 procent, mens anvendelsen af Windows XP i samme periode faldt med syv procent til 74,8 procent. Anvendelsen af Vista forblev konstant på 12,6 procent.

Men trods den hurtige udbredelse af Windows 7 så peger rapporten fra Forrester på, at forbruger-tendenser samt det, at flere virksomheder tillader de ansatte at anvende deres egne computere til arbejde, har skabt øget interesse i brugen af Macs i et Windows-miljø. Dette gøres typisk ved hjælp af værktøjer til desktop-virtualisering såsom Apples Boot Camp, VMware Fusion og Parallels.

Anvendelsen af Macs blandt Forresters enterprise-klienter er steget en smule i det sidste år fra 3,7 til 4,0 procent.

Internet Explorer er presset

Microsoft står derimod foran langt større udfordringer i forhold til erhvervslivets anvendelse af browsere.

Selvom Microsofts Internet Explorer er den førende browser i virksomhederne med en andel på 72,5 procent, så faldt denne andel med næsten fem procent i løbet af året, viser Forresters data.

Hovedårsagen er her virksomheder, der erstattede Windows XP, hvis standardbrowser var IE6, og samtidig valgte at bruge Firefox eller Chrome frem for IE8.

Mens den samlede anvendelse af Internet Explorer faldt blandt Forresters klienter, så steg anvendelsen af Firefox med tre procent til en andel på 20 procent, og Chrome steg med 4,6 procent til en andel på 6,9 procent. Anvendelsen af Safari faldt med et procentpoint til en andel på 0,44 procent.

Forrester vurderer, at Firefox har vundet indpas fordi, at "i modsætning til IE, så er Firefox' brugere hurtige til at tage nye udgivelser i brug, hvor 17,6 procent af markedet bruger Firefox 3.5, mens kun 2,1 procent bruger Firefox 3.0 og under en procent stadig bruger Firefox 2.0."

Forresters prognose for Chrome er, at Googles browser vil forsætte sin rolige fremgang i erhvervslivet i takt med fremkomsten af netbooks, og at de europæiske forbrugere bliver opmærksomme på alternativer til IE på grund af browservalgskærmen, der er en konsekvens af Microsofts forlig med Europa-Kommissionen.

Forrester råder it-chefer, der opgraderer til Windows 7, til at sikre sig, at eventuelle webapplikationer er kompatible med IE8.

Analysehuset anbefaler også i samme forbindelse at investere i applikations-virtualisering, der sikrer, at legacy-applikationer såsom IE6 og ældre versioner af Office stadig fungerer uden konflikter med andre applikationer.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere