Artikel top billede

Foto: Torben Klint

Folkene bag Facebook-applikation nægter problemer

Folkene bag ReclaimPrivacy nægter privacy-problemer, men sikkerhedsfirma fastholder programmet på den sorte liste.

I sidste uge kunne Computerworld fortælle, at det meget hypede Facebook-program, ReclaimPrivacy, var kommet i en klon, der havde skyggesider, som ikke var ønskelige i sikkerhedsmæssigt øjemed.

Det har affødt en stribe af henvendelser fra folkene bag det rigtige open source-projekt, der har til formål at skabe bedre privacy for Facebook-brugerne.

Matt Pizzimenti skriver blandt andet til Computerworld, at ReclaimPrivacy.org ikke sender data til andre servere end Facebook, og at der ikke anvendes analytiske værktøjer på informationerne, hvilket var de bekymringer, der fik CSIS til at sortliste programmet.

Han pointerer samtidig, at privacy-politikken hos ReclaimPrivacy.org er helt klar:

"Vi ser aldrig dine Facebook-data, og vi deler aldrig dine personlige informationer med andre," skriver Matt Pizzimenti i sin henvendelse.

Grund til forsigtighed

Den oprindelige advarsel fra sikkerhedsfirmaet CSIS, var da også forbeholdt en applikation, der havde taget det samme navn som ReclaimPrivacy.

Sidste uges advarsel var således ikke rettet direkte mod ReclaimPrivacy.org, men mod en applikation, der benyttede næsten samme kode og den samme titel.

"Den oprindelige advarsel blev udsendt, fordi en gruppe kriminelle havde hugget open source-koden og modificeret den således, at der blandt andet kunne sendes personlige informationer til servere udenfor Facebook," siger Peter Kruse, der er sikkerhedsekspert i CSIS.

CSIS opfordrer dog til forsigtighed med alle applikationer, der blot bærer titlen ReclaimPrivacy.

"Vi har løftet pegefingeren i forbindelse med alle applikationer, der bærer titlen, fordi vi ikke er sikre på hvilke personer, der står bag open source-projektet. Samtidig har der i løbet af ganske kort tid været en kæmpe Facebook-hype omkring ReclaimPrivacy, og det bør vække mistanke."

"Vi valgte derfor at advare mod applikationen, både fordi den var blevet kopieret, men også grund af den måde, den var blevet lanceret på," lyder det fra Peter Kruse.

Det handler om tillid

Peter Kruse fortæller, at det er essentielt, at man kan stole på folkene bag ReclaimPrivacy.org, fordi det handler om sikring af privatlivet.

"Når man har lukket applikationen ind, fungerer Facebook på den måde, at bordet fanger. Derfor vil vi være sikre på hvilken applikation, der er tale om og hvem, der står bag projektet, før vi sletter det fra vores sorte liste, og det gør vi i tæt samarbejde med Facebooks egne folk," siger han.

En nærmere analyse skal ifølge Peter Kruse vise, om ReclaimPrivacy lever op til sine løfter.

Hans opfordrer samtidig til, at man altid er påpasselig med hvilke applikationer, der installeres på Facebook.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere