Artikel top billede

Illustration: Greenpeace.

Greenpeace udpeger it-branchens miljøbandit

Miljøorganisationen Greenpeace har udgivet sin liste over hvilke elektronikfirmaer, der er mest klimavenlige og hvilke, som er de største miljøsyndere. Se listen her.

Greenpeace holder elektronikgiganterne i ørene i form af en opgørelse over, hvor meget de enkelte elektronikfirmaer sviner. Listen udgives hver kvartal og kaldes Guide to Greener Electronics.

Her placerer Greenpeace virksomhederne i et barometer, der svinger mellem rød og grøn, alt efter hvor meget firmaerne anvender PVC, genbruger materialer og udleder CO2.

Norden er grøn

Det er de nordiske producenter, der topper listen i den grønne ende af skalaen.

Finske Nokia og svenske Sony Ericsson er således bedømt som verdens klart mest miljøvenlige elektronikproducenter.

Nokia har opnået 7,5 point ud af 10 mulige og Sony Ericsson belønnes med 6,9 point. Mobilproducenten fra de tusinde søers land har da også en solid tradition for at ligge i top på listen.

Philips og Motorola deler tredjepladsen med 5,1 point.

Tæv til Dell

Dem, der får flest øretæver denne gang er Dell, LG, Samsung og Toshiba, der alle rykker kraftigt ned af listen efter at være idømt strafpoint blandt andet for ikke at leve op til deres egne planer for udfasning af blandt andet PVC og brommerede flamehæmere i deres produkter.

Dell er tidligere blevet hængt ud af Greenpeace, hvor aktivister trængte ind i firmaets danske hovedkvarter under parolen "Drop de giftige kemikalier, Dell".

Dell får dog denne gang også lidt ros for aktivt at forsøge at få en strammere miljølovgivning på EU-plan.

"Det er super flot, at Dell nu bruger deres betydelige politiske indflydelse for at få udvidet listen af forbudte giftige kemikalier, som indgår i computere. Nu mangler vi blot at se direktør Michael Dell bruge sin indflydelse indadtil, og få alle de miljø- og sundhedsskadelige stoffer ud af deres egne computere," siger kampagnemedarbejder i Greenpeace, Erik Albertsen, til Ekstra Bladet.

Konsolkæmpe skraber bunden

Der kippes også med flaget for Apple og HP, fordi de tilbyder helt grønne produkter til deres kunder.

Greenpeace har også tidligere været ude med ros til Apple for at fjerne hormonforstyrrende og kræftfremkaldende stoffer i firmaets iPods.

De tre dårligst placerede firmaer i Greenpeaces barometer er henholdsvis Microsoft med 3,3 point ud af ti, Lenovo med 1,9 og konsolgiganten Nintendo indtager stadig den skuffende sidsteplads med blot 1,9 point.

Hele greenpeace-rapporten med alle vurderingerne og bedømmelses kriterier kan findes på organisationens webside.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere