Artikel top billede

Her er landets grønneste it-løsninger

Retssikkerhed på langdistance og hjælp til husejere, der vil spare på strømmen. Det er den korte beskrivelse af de to it-løsninger, der netop har vundet Videnskabsministeriets grøn it-pris.

Den Digitale Tinglysning har været lidt af et mareridt for Domstolsstyrelsen - for ikke at tale om alle de mennesker, der har været berørt af de problemer, der har præget det storstilede projekt.

Men lidt ros skal de alligevel have. Det mener et andet offentligt organ, der hedder Videnskabsministeriet, som i samarbejde med Dansk IT og IT-Branchen, netop har uddelt en pris til Domstolsstyrelsen for at have udviklet landets grønneste it-løsning.

Det er dog ikke det berygtede tinglysningsprojekt, der fejres, men derimod en løsning, der gør det muligt at afhøre vidner ved hjælp af telepresence i forbindelse med retsmøder. Det betyder, at de implicerede ikke behøver at være fysisk til stede i retssalen.

"Der er et kæmpe potentiale i at bruge videokonferenceudstyr i endnu flere typer af sager, hvor arrestanter eller vidner tilbagelægger store afstande for at kunne møde i retten. Det kan for eksempel være fogedsager, som der afvikles over 300.000 af årligt," siger Preben Mejer, der er medlem af dommerkomiteen og direktør for Innovation Lab i en pressemeddelelse.

Det intelligente hus

Grøn it-priserne blev uddelt i forbindelse med Dansk ITs årskonference, og ud over domstolsstyrelsen fik også repræsentanter fra det dansk-stiftede GreenWave Reality lov til at trykke videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen i hånden.

Det gjorde de fordi, virksomheden har udviklet et system, der kan give husejere et overblik over, hvor meget strøm der præcist bliver brugt i hele husstanden. Helt ned til et udspecificeret regnskab over energiforbruget i badeværelsesspejlet.

Men det stopper ikke ved det. GreenWave Reality kan nemlig også ved hjælp af teknologi og trolddom komme med gode råd til, hvor det kan betale sig for husejeren at slukke for strømmen.

Alt i alt skulle den potentielle strømbesparelse være på hele 30 procent i en almindelig husstand.

Og det er en supersmart løsning, mener altså dommerkomiteen, der består af direktør Preben Mejer fra Innovation Lab, professor Henrik Madsen fra DTU, administrerende direktør Per Andersen fra IDC Nordic samt Peter Dreyer, der er partner i Seismonaut.

Men også videnskabsministeren er fan af grøn it. Ikke kun på grund af farven, men også fordi det skaber danske arbejdspladser.

"Grønne it-løsninger kan give effektiviseringer, bedre service og mindre ressourceforbrug. Men de innovative, grønne it-løsninger skal også skabe vækst og nye arbejdspladser blandt de danske virksomheder, for der er et attraktivt internationalt marked for grønne it-løsninger," siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen i en pressemeddelelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere