Artikel top billede

Få meget mere ud af Gmail med disse simple tricks

Ikke alle elsker Gmails måde at sammenkæde e-mails i samtaler. Læs her, hvordan du undgår det og optimerer brugen af Gmail.

Computerworld News Service: Alle elsker da Gmail, ikke sandt? Ikke helt. En af mine venner af så træt af de "trådede" samtaler, at han er klar til at stikke af til Hotmail, Yahoo eller en anden tjeneste.

Og jeg kan dårligt holde ham det imod.

Kald mig bare traditionsbunden, men jeg hader simpelthen den måde, Gmail sammenkæder e-mailsamtaler - særligt når samtalerne er lange og / eller foregår mellem flere end to personer.

Heldigvis er det sådan, at selvom Gmail er en webbaseret e-mailtjeneste, så behøver du ikke bruge en webbrowser for at få adgang til den.

I stedet kan du gøre som jeg og tage forbindelse til Gmail ved hjælp af desktopsoftware, du færdes hjemmevant i såsom Outlook, Windows Live Mail (tidligere Outlook Express), Thunderbird eller lignende e-mailklienter.

Organiser dine mail i mapper

Programmer som disse gør det ikke alene muligt selv at bestemme, hvordan man vil gruppere og vise sine e-mailsamtaler, men de gør det også muligt at organisere sin e-mail i mapper, hvilket stadig ikke er muligt i Gmail.

En sådan migration ændrer ikke noget permanent ved din Gmail-konto.

Du kan stadig logge ind med enhver webbrowser på enhver pc, hvilket er en af Gmails mest overbevisende fordele. Desktopsoftwaren giver dig blot en mere tiltalende og intuitiv "front end" til din daglige e-mailhåndtering.

Hvis du ikke allerede har sådan et program, så anbefaler jeg Microsofts Windows Live Mail. Det er let at sætte op og at bruge, og det tilbyder værdifulde funktioner som dynamisk søgning og synkronisering med webkalender. Google giver nogle enkle instruktioner i, hvordan man konfigurerer Windows Live Mail til brug sammen med Gmail, så det vil jeg ikke gentage her.

Brug Gmail IMAP i din e-mailklient

Det kan være en langt mere behagelig oplevelse at bruge Gmail, hvis du bruger en desktop-e-mailklient i stedet for Gmails webbaserede grænseflade.

Det vigtigste tilbageværende spørgsmål er, om du skal bruge POP eller IMAP til at hente dine e-mails fra din Gmail-konto.

Jeg vil ikke kede dig her med langtrukne beskrivelser af de to protokoller.

Man kan helt kort sige, at POP downloader en kopi af hver e-mail til computeren og efterlader originalen på Gmails servere.

Det er en envejstransaktion. IMAP på den anden side giver en levende tovejsforbindelse mellem dit e-mailprogram og Gmail.

Og hvorfor er det vigtigt? Det er det grundlæggende, fordi IMAP effektivt synkroniserer din e-mail, uanset hvorfra du tjekker den. Det er vigtigt, hvis du ofte læser e-mails fra en anden pc eller fra din smartphone.

Lad os tage din smartphone som eksempel. Lad os sige din Gmail-konto er konfigureret til at bruge POP. Ved hjælp af din e-mailklient på din desktop-computer downloader og læser du dine seneste e-mails, svarer på nogle af dem, sletter andre og så videre.

Mens du lidt senere er ude i byen, bruger du din telefon til at tjekke, om der er kommet nye e-mails. Alle de e-mails, som du før læste, svarede på, slettede og så videre, bliver nu downloadet igen til din telefon og vist som ulæste. Hvorfor?

Fordi der ikke blev synkroniseret mellem din pc og Gmail.

På grund af POP-protokollen gjorde din telefon præcist det samme som din computer gjorde:

Den downloadede alle nye e-mails siden sidste gang, den blev brugt til at tjekke din e-mail, og markerede det hele som nye e-mails.

Derfor er jeg stor fan af IMAP-protokollen. Den holder min Gmail synkroniseret, hvor end jeg går, og ligegyldig hvilken computer eller mobile enhed jeg bruger til at tjekke e-mail.

Du kan læse mere om Gmail IMAP på Googles hjælpesider.

Er du klar til at give det et forsøg? Se her, hvordan du gør:

Log først ind på din Gmail-konto og klik på 'Indstillinger' i øverste højre hjørne. Vælg her 'Videresendelse og POP/IMAP', hvor du vælger 'Aktiver IMAP'. Husk at klikke på 'Gem ændringer'. Klik på linket til 'Konfigurationsvejledning', hvor du kan lære om, hvordan du sætter din e-mailklient op til at bruge Gmail via IMAP. (Du skal foretag nogle få ændringer, hvis den i forvejen er sat op til at bruge POP.)

Vupti! Nu bruger du Gmail som en superbruger.

Brug IE8 til at få adgang til flere Gmail-konti samtidigt

Her får du lige en ikke særligt kendt fordel ved at bruge Internet Explorer 8: Denne browser har en funktion, der gør det muligt for dig at tilgå flere Gmail-konti samtidigt og uafhængigt af hinanden.

Det kan lade sig gøre ved hjælp af funktionen 'Ny session', som gør det muligt at logge ind som flere brugere på websites, der ellers tracker din identitet på tværs af din browsers forskellige faneblade - hvilket Gmail gør.

I Firefox kan man for eksempel ikke i udgangspunktet have forskellige Gmail-konti åbne samtidigt i forskellige faneblade eller browser-vinduer.

Hvis du logger ind i et nyt faneblad eller vindue, bliver du logget ud af det første.

Læs her, hvordan du benytter dig af denne funktion i IE8:

Kør IE8 og åben Gmail. Sørg for at 'Forbliv logget ind' er slået fra, når du logger ind. Fra menuen 'Filer' i IE8 vælger du 'Ny session'.

Dette åbner en ny Internet Explorer-session, der på alle måder blot ligner et ny browser-vindue.

Åben Gmail i det nye vindue og log ind på din anden konto, hvor du igen sørger for at 'Forbliv logget ind' er slået fra.

Sværere er det ikke.

Dette bør fungere med alle webmail-konti og tjenester, der ellers ikke bryder sig om at have flere samtidige sessioner kørende.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere