Tårnby Kommunens svar

Tilbage til artiklerne:

Disse 16 kommuner har sprunget KMD-udbud over.

Kommuner rodet ind i ny udbudssag om KMD-aftaler.

Aktindsigt - udbud

Som svar på Deres henvendelse af 28.5.2010 om, hvorvidt kommunen har en It-jobcenterløsning, og om denne har været i udbud kan følgende oplyses.

Som egentlig jobcenterløsning har kommunen anskaffet KMD Opera og KMD A-refusion.

KMD Opera
KMD Opera blev anskaffet i sommeren 2006 i forbindelse med at kommunerne ved kommunalreformen 1.1.2007 skulle oprette Jobcentre til løsning af både de kommunale og statslige opgaver på arbejdsmarkedsområdet..

KMD Opera var en samlet løsning, der understøttede såvel de kommunale som statslige arbejdsgange i et Jobcenter. KMD Opera kunne således løfte opgaven med integration til de nødvendige snitflader til systemerne, KMD Aktiv og Jobnet.dk.

Kommunen havde hidtil anvendt et andet KMD-produkt til løsning af arbejdsmarkeds-opgaven, KMD Komma. Kommunen så på daværende tidspunkt KMD Opera som en videreudvikling af KMD Komma. I forbindelse med implementering af KMD Opera kunne data i KMD Komma da også konverteres til den nye løsning.

Da der efter kommunens opfattelse var tale om en konvertering af en eksisterende løsning har der ikke været afholdt udbud.

Af aftalen fremgår det, at denne kan opsiges med det i generelle forretningsbetingelser for KMD A/S angivne varsel. Dette varsel er på 6 måneder.

KMD A-Refusion
Som et led i realiseringen af det enstrengede beskæftigelsessystem der trådte i kraft pr. 1.8.2009 skulle kommunen fra 1. januar 2010 deltage i medfinansieringen af arbejdsløshedsdagpenge og befordringsgodtgørelse til forsikrede ledige. Det indebærer, at kommunen hver måned skal beregne og indberette beløbet, som skal refunderes til staten. Der er tale om en kompleks beregningsopgave, baseret på oplysninger fra både a-kasser og jobcenter.

KMD A-Refusion løser denne meget komplekse beregningsopgave uden manuelle ar-bejdsgange og understøtter kravene fra BEK nr. 1350 af 14/12/2009 om kommunernes medfinansiering af arbejdsløshedsdagpenge og befordringsgodtgørelse til de forsikre-de ledige.

Konkurrerende udbydere af et tilsvarende IT-system leverede på daværende tidspunkt ikke grænseflade til KMD Opera, som er det overordnede IT-system, der bliver benyttet i Jobcentret.

På den baggrund besluttede kommunen at indgå en kontrakt på 3 år med KMD. Afta-len ophører med udgangen af januar måned 2013.

Med hensyn til ønsket om oplysning om økonomi, er der tale om et forretningsforhold, som kontraktmæssigt er underlagt tavshedspligt. Kommunen skønner, efter en kon-kret vurdering, at en udlevering af de økonomiske oplysninger indebærer en risiko for, at dette af konkurrencemæssige grunde kan have væsentlig økonomisk betydning for KMD. Oplysningerne kan således ikke videregives, jf. Offentlighedslovens § 12 stk. 1, nr. 2.

Med venlig hilsen
Thomsen, Vibeke
Forvaltningschef

Mette Dietz
Økonomimedarbejder
Tårnby Kommune

Tilbage til artiklerne:

Disse 16 kommuner har sprunget KMD-udbud over.

Kommuner rodet ind i ny udbudssag om KMD-aftaler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere