Sådan følger IT-spåmanden med

Som udviklingsdirektør i TDC skal Preben Mejer i den grad følge med. I en myriade af information skal hjernen fungere som et destillerings-apparat, der fæstner sig ved de afgørende tendenser. Mød manden, der uddannede sig som boghandler og blev IT-spåmand.

Her er en mand, der virkelig elsker sit job. TDCs 49-årige udviklingsdirektør Preben Mejer siger faktisk, at han morer sig så meget med det, han laver, at han næsten vil betale for at få lov til at arbejde.

Udover direktørjobbet sidder Preben Mejer på et væld af tillidsposter i IT-verdenen og deler ud af sine visioner. Han har godt nok aldrig taget nogen IT-uddannelse. Faktisk er Preben Mejer uddannet boghandler. Og han var på nippet til at læse til psykolog. Men computerens komme distraherede planerne.

Siden starten af firserne har hans hjerneceller været meget optaget af teknologiudviklingen, men i fritiden også af musik, teater og Tintin.

Preben Mejer:

    Privat:
  • 49 år
  • Gift med afdelingschef i GEC Gad
  • To voksne børn
  • Bosat i Århus

    Karriere & poster:
  • Preben Mejer startede 80ernes første danske IBM-forhandler, DanaData, og 90?ernes første og største Internet virksomhed, TDC Internet.

  • Siden 1994 udviklingsdirektør i Tele Danmark og siden 2000 partner i Internet Ventures Scandinavia.

  • Bestyrelsesformand i:
    - Creativity Corporation
    - eStructure.net

  • Bestyrelsesmedlem i:
    - Systematic
    - Systime
    - Audionord International A/S
    - Forskningsministeriets Centerkommitte for Multimedia
    - Center for Multimedia Teknologi og Intermedia
    - Århus Regionens IT- Råd
    - Alexandra Instituttet
    - Nordic Interactive

  • Medlem af:
    - Ålborg Universitets Tænke-Tank
    - Dagbladet Børsens IT Advisory Board
    - Grey Global Group Nordic Advisory Board

  • Udpeget af IT-ministeriet formand for det panel, der står for Erhvervsfremmestyrelsens fremtidssyn, Pervasive Computing, og ansvarlig for Innovation Lab Katrinebjerg - inspireret af MIT?s Medialab.
Hvad er øverst på dagsordenen i dit arbejdsliv lige nu?

At lancere et af de mest spændende projekter, jeg har været med til, innovationlab.net. At arbejde med pervasive computing, som nu toner frem på lystavlen.

Hvor mange arbejder i din afdeling?

Der er ingen i min afdeling. Jeg har den luksus at svæve over vandene og trække på TDC's ressourcer

Hvad er den største udfordring i dit nuværende job?

At overskue et område, der er næsten grænseløst i sit omfang og sine muligheder, og vurdere, hvor de største forretningsmæssige potentialer ligger.

Hvad er den største kilde til stress eller frustration i dit job?

Se ovenstående.

Hvordan undgår du ikke at drukne og miste overblikket?

Jeg er ret god til at sortere fra, ofte foregår det næsten ubevidst.

Man ser dig tit optræde som kilde i medierne, som taler til konferencer og andet. Hvad synes du om den rolle, og hvad kræver det af dig?

Det er fysisk anstrengende at optræde så meget, som jeg gør - men sjovt.

Hvad vil du gerne udrette med dit fag?

Jeg har nu været i front i to af de vigtigste bølger i teknologi-udviklingen - pc'en med DanaData, og internet med TDC Internet. Jeg vil gerne være med til at tegne den næste og største bølge af dem alle - Pervasive Computing bølgen.

Hvordan gik det til, at du fik dig et arbejdsliv inden for IT?

Jeg tog et midlertidigt job i universitetsboghandlen på Århus Universitet på vej til at læse psykologi, og blev fanget af pc-udviklingen.

Hvordan gik det til, at du blev udviklingsdirektør?

Jeg solgte DanaData til TDC, og de tilbød mig et spændende job.

Hvordan havde du oprindeligt forestillet dig, at din karriere skulle forme sig?

Det har jeg aldrig ofret de store overvejelser. Jeg morer mig med det, jeg laver, og vil næsten betale for at få lov til at arbejde med disse ting.

Har du lagt en overordnet plan for, hvor din karriere og faglige udvikling skal bevæge sig hen i de kommende år?

Overskriften de kommende 2-3 år hedder Pervasive Computing, dernæst formentlig projekter indenfor samme område.

Hvor mange timer om ugen bruger du på at opkvalificere dig ud af din samlede arbejdstid?

Jeg interesserer mig meget bredt for en masse ting og får min inspiration herigennem, så jeg er ikke egentlig fagidiot, men jeg registrerer og observerer tendenser næsten døgnet rundt. Jeg tilbringer hovedparten af dagtimerne ude i virkeligheden med kunder og samarbejdspartnere og henter en masse inspiration her.

Hvor og hvordan opdaterer du din faglige viden - og hvilke kilder tyer du især til?

Der er syv til ti kilder på nettet, jeg bruger hele tiden. Det er blandt andre Wall Street Journal, Forrester Research, Yankee Group og diverse tele-kilder. Desuden læser jeg en masse, og det er alt fra National Geographic, Berlingske Weekend og dagbladet Information over Time Magazine og diverse fagblade. Jeg ser ikke så meget TV. Hvis jeg gør, er det enten BBC, DR eller DR2.

Hvad ligger der på dit natbord lige nu?

Tre numre af National Geographic inklusiv et nummer om Kina, som jeg håber at besøge senere i år. Og så har jeg forøvrigt lige købt Tintins samlede værker på bogudsalg, så der ligger faktisk også en Tintin.

Hvilke netværk deltager du i?
Masser, som det vil føre for vidt at nævne her. Jeg kender uendelig mange mennesker, som jeg har stor fornøjelse af at kommunikere med.

Deltager du i konferencer ?

Ja, den næste konference, jeg skal deltage i, er en Forrester konference i Amsterdam.

Hvad ville du gerne bruge mere tid på at følge med i?

Jeg ville egentlig bare gerne have mere tid til at tænke over alt det, som jeg finder ud af. Jeg har rigeligt med information.

Hvor stor en rolle mener du, det spiller for din egen og dit firmas markedsværdi, hvordan og hvor meget du holder dig orienteret?

Det må andre kunne svare bedre på. Jeg tror, den er positiv - altså indflydelsen på markedsværdien.

Hvad kunne der i allerværste fald ske, hvis du brugte mindre af din tid på at holde din viden opdateret?

Når jeg står og fortæller en historie, som måske er ny for publikum, men fire-fem måneder gammel for mig selv, er det utilfredsstillende. Jeg skal helst have tid til at være så opdateret, så jeg selv føler, det er frisk information, jeg viderebringer.

Kan du nogensinde lægge dit fag fra dig?

Næeh, men jeg har en masse andre interesser, så det ville snildt kunne lade sig gøre. Når jeg holder sommerferie, har jeg kun en mobiltelefon og ingen internet forbindelser eller pc med.

Hvilke websteder besøger du jævnligt?

Det kommer an på, hvad det er for information, jeg er på jagt efter. Jeg kan godt lide at gå til koncerter: dér hedder mit foretrukne site pollstar.com. Når jeg tager til Frankrig (og det gør jeg en del), kigger jeg på Michelin. Desuden kigger jeg på diverse foto-sites for kameraer, hi-fi, god mad og vin, teater, film og andre former for kulturelle aktiviteter.

Hvilke nyhedsgrupper læser og deltager du i?

Udelukkende faglige og lidt småkedelige.

Hvad går din fritid med?

Masser af musik og teater, god mad og vin, løbeture og fitness, en gammel Jaguar fra 1965, hi-fi i den allertungeste klasse, 1000-vis af CD'er og LP'er, koncerter i ind- og udland, rejser, ofte til Frankrig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere