Endnu en børspause til I-data

Det børsnoterede I-data International har for anden gang på kort tid meldt om børspause på Københavns Fondsbørs. Selskabet mangler stadig at delagtiggøre markedet i en række oplysninger om selskabets økonomi.

Her til morgen er handlen med I-data Internationals aktier igen omfattet af en børspause, mens markedet venter på en fondsbørsmeddelelse fra selskabet. Det skriver RB-Børsen.

Det samme skete for præcis en uge siden, hvor I-data bad om en handelspause på Fondsbørsen med varslingen om, at en meddelelse var på vej senere på dagen. Fondsbørsmeddelelsen kom dog først dagen efter.

I sidste uge blev børspausen udløst af, at I-data Internationals canadiske datterselskab, Eicon, måtte stille betalingerne til kreditorerne i bero. I-data International fik således lejlighed til at reorganisere Eicons finansielle struktur og sikre den daglige drift.

Datterselskabet har været plaget af en yderst stram likviditet, fordi et frasalg af selskabets Wide Area Network(WAN) division, til en værdi af cirka 117 millioner kroner, ikke er blevet afsluttet.

Vicedirektør Carl-Erik Nielsen sagde i sidste uge til Computerworld Online, at der ikke var udsigt til at lukke handlen i den nærmeste fremtid. Han troede dog stadig på, at salget af WAN-divisionen kunne gennemføres.

Selvom der teknisk set ikke er tale om en betalingsstandsning, fik Eicon i sidste uge fred for kreditorerne i 45 dage. Selskabet undersøger nu mulighederne for også at sælge andre dele af virksomheden.

På grund af de mange problemer i Eicon, har selskabet endnu ikke afleveret et revideret regnskab.

Da moderselskabet I-data International i påsken udsendte et regnskab, der viste et underskud på 796 millioner kroner, var det uden revisionspåtegning og ledelsens forventninger til fremtiden. Det udløste en påtale fra Fondsbørsen.

Fem dage senere kom revisorernes bemærkninger til regnskabet, hvori de tog kraftigt forbehold for tallene i regnskabet ? blandt andet på grund af det manglende regnskab fra Eicon.

I sidste weekend imødekom I-data kritikken med en supplerende regnskabsmeddelelse. Den har revisionen endnu ikke forholdt sig til.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere