Udbrydere fra Ecarisma danner nyt selskab

Tre tidligere chefer, en webdesigner og tre udviklere har forladt Mærsk Data-selskabet Ecarisma for at starte op for sig selv i Odense. I ryggen har septetten to fynske investorer.

Syv udbrydere fra den nu hedengangne Ecarisma-afdeling i Odense er startet op for sig selv i et selskab, der åbner i dag 1. maj.

Bag selskabet står Lars Hedal, der bliver administrerende direktør i firmaet samt Mads Brohus og Jacob Kruse, der tidligere har haft ledende stillinger i Ecarisma. Desuden følger tre udviklere og en webdesigner med over i det nye setup.

Selskabet, der er døbt Hedal Kruse Brohus, får en økonomisk håndsrækning af reklamebureaet Nørgaard-Mikkelsen og den store fynske forhandler Munk IT.

Lars Hedal vil ikke afsløre, hvor mange penge investorerne har skudt i selskabet, men nøjes med at oplyse, at der er tale om et aktieselskab.

Ecarismas Odense-afdeling blev lukket i forrige uge i forbindelse med en sparerunde, hvor en tredjedel af firmaets medarbejdere blev afskediget.

Det var dog ikke derfor, de syv medarbejdere valgte at gå fra Ecarisma.

Lars Hedal traf beslutningen i slutningen af januar, da det blev offentliggjort, at de tre Mærsk Data-selskaber, Reflector, Ecarisma og Next Vision skulle fusionere til et stort internetkonsulenthus under navnet Ecarisma.

- Jeg kunne se, at fusionen ville gå ud over min afdeling, siger Lars Hedal, der på daværende tidspunkt var marketing- og analysechef hos Ecarisma i Odense.

Da fusionen var en realitet, fulgte yderligere seks mand fra Odense-afdelingen med, herunder tidligere salgschef Mads Brohus og tidligere udviklingschef Jacob Kruse.

De indgav deres opsigelse for cirka fem uger siden ? inden det blev kendt, at det nyfusionerede selskab skulle skære dybt i medarbejderstaben.

Tyrkertro på profit

Hedal Kruse Brohus kommer til at lave avancerede IT-løsninger med udgangspunkt i webteknologi, herunder elektroniske kataloger og partner-netværksløsninger til internettet.

Selskabet bevæger sig dermed ind på det område, som den tidligere arbejdsgiver, Ecarisma, befinder sig på.

Men selvom et vigende marked for nylig tvang Ecarisma til at spare på omkostningerne, er Lars Hedal overbevist om, at der er penge at tjene for de syv udbrydere.

- Jeg har en erfaring med, at man godt kan godt tjene penge på det her marked. Ellers ville jeg slet ikke bevæge mig ud i det, siger Lars Hedal.

Ifølge ham er målsætningen at vokse med overskud.

- Vi bliver ved med at være syv mand, indtil vi når nullet. Når først overskuddet er der, vil vi begynde at vokse, siger den administrerende direktør for Hedal Kruse Brohus.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere