psj Praktikant
12. september 2017 - 08:45 Der er 6 kommentarer

Mistænkelig aktivitet ved Facebook-login?

Hej.

For halvanden uge siden oprettede jeg en Facebook-konto via min mobiltelefon. Men allerede efter ca. 10 min. blev jeg logget af med beskeden om, at de havde registreret "mistænkelig" aktivitet vedr. kontoen. Jeg skulle derefter uploade et ansigtsbillede af mig selv, som de så derefter ville tjekke ud, og så ville de vende tilbage. Dette skete ikke, men efter 3-4 dage var min konto blevet suspenderet, og jeg kunne sende en "appel", hvis jeg mente, at dette var en fejl. Jeg skrev "appellen", og et par dage senere kunne jeg logge på igen. Jeg undrede mig dog over, hvad de skulle bruge mit ansigtsbillede til, når de ikke anede, hvordan jeg ser ud.

For et par dage siden loggede jeg på, og nøjagtigt det samme skete igen. Da Facebook åbenbart ikke har nogen support, prøvede jeg at søge på Google, om andre havde de samme problemer. På nær nogle enkelte engelsksprogede blogs og fora, hvor der ikke var nogen løsning på problemet, kunne jeg ikke finde noget. Jeg fandt dog ud af, at det kunne være en fordel at oprette en 2-trinsgodkendelse, hvis man f.eks. logger ind via en anden computer/tablet/mobil.

Det gjorde jeg så i går aftes. Jeg loggede ind via en computer, da det måske var mere sikkert, men efter ca. 15 min. blev jeg smidt af igen. Jeg prøvede derefter at logge ind igen, og jeg fik ganske rigtigt en 6-cifret kode på sms, som jeg så tastede ind, men igen kom jeg til skærmbilledet, hvor jeg skulle uploade et ansigtsbillede.

Er der nogen her i Eksperten, der ved noget om ovenstående problem? For jeg er fuldstændig grøn under armene ang. Facebook, men jeg synes bare, det er underligt, at jeg ikke kan finde nogen løsning. Men eftersom der er flere mio. brugere i Danmark og over 2 mia. på verdensplan kan problemet ikke være særlig udbredt, og jeg kender mange, der aldrig har oplevet lignende problemer, selvom de logger på via alle mulige enheder.

Undskyld længden på mit spørgsmål, men det var et forsøg på at få alle detaljer med.

Hilsen Peter
finb Professor
12. september 2017 - 08:48 #1
Upload INTET, før du er sikker - du kan være hacket
psj Praktikant
12. september 2017 - 08:59 #2
Jeg er rimelig sikker på, at det ikke er tilfældet. Min mobil er næsten helt ny med meget få og kendte apps installeret, og computeren er lige blevet geninstalleret fra bunden. På den har jeg også Kaspersky Internet Security installeret.
Mikael Professor
12. september 2017 - 10:09 #3
Du skriver, at du for 2 uger siden oprettede en konto på face.
(altså oprettede en NY profil ????)

Hvis det er tilfældet, så prøv øverste på face ( fra en computer ) at taste dit nye profilnavn i feltet: "søg efter personer, steder og ting"

Prøv at se, om der optræder "mærkelige/mistænkelige" profiler med samme profilnavn som dit. ;)
psj Praktikant
12. september 2017 - 12:29 #4
Ja, det er en ny profil.

Det vil jeg prøve, når der (forhåbentlig) er hul igennem igen. Mit profilnavn består kun af mit for- og efternavn, som er ganske alm. i Danmark, så der er nok rigtig mange, der har det samme. Men jeg har et lidt specielt mellemnavn - ville det så være en fordel at tilføje dette i profilnavnet?
Mikael Professor
12. september 2017 - 12:43 #5
Ja det er nemmere hvis man er "unik" ;)

Ulempen kan være hvis man er aktiv i ÅBNE facegrupper.
Dem "snuser" Google gerne i. Og efterfølgende vil en Google søgning ofte give en del resultater på det fulde unikke navn.
psj Praktikant
13. september 2017 - 21:59 #6
Nå, det med at tilføje mit mellemnavn virkede så heller ikke. Men denne gang gik der ca. 35 min., inden jeg blev smidt af - ny rekord. Jeg forstår ikke, hvad der går galt.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Computerworld
Så nemt er det at fuppe sig til 80.000 kroner: Her er læren af den seneste MobilePay-svindel
ComputerViews:En tidligere chefredaktør på Computerworld blev for nylig svindlet for 80.000 kroner via MobilePay. Men det betyder ikke, at systemet er usikkert.
CIO
Dansk it-afdeling med 140 ansatte vil væk fra 'brændende platform'
Landbrugsstyrelsens it-afdeling, der nærmer sig 140 medarbejdere, har en klar mission: “Jeg håber, at vi hurtigst muligt er ude af den brændende platform, hvor it er den begrænsende faktor,” lyder det fra underdirektør.
Comon
Ugens tip: Find ud af hvem der ringer til dig med Facebook og MobilePay
Hvis du bliver ringet op af et nummer, du ikke kender, kan du lynhurtigt bruge en af to smarte tricks til at finde ud af, hvem de er - også selv om nummeret er beskyttet
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.