psj Praktikant
12. september 2017 - 08:45 Der er 6 kommentarer

Mistænkelig aktivitet ved Facebook-login?

Hej.

For halvanden uge siden oprettede jeg en Facebook-konto via min mobiltelefon. Men allerede efter ca. 10 min. blev jeg logget af med beskeden om, at de havde registreret "mistænkelig" aktivitet vedr. kontoen. Jeg skulle derefter uploade et ansigtsbillede af mig selv, som de så derefter ville tjekke ud, og så ville de vende tilbage. Dette skete ikke, men efter 3-4 dage var min konto blevet suspenderet, og jeg kunne sende en "appel", hvis jeg mente, at dette var en fejl. Jeg skrev "appellen", og et par dage senere kunne jeg logge på igen. Jeg undrede mig dog over, hvad de skulle bruge mit ansigtsbillede til, når de ikke anede, hvordan jeg ser ud.

For et par dage siden loggede jeg på, og nøjagtigt det samme skete igen. Da Facebook åbenbart ikke har nogen support, prøvede jeg at søge på Google, om andre havde de samme problemer. På nær nogle enkelte engelsksprogede blogs og fora, hvor der ikke var nogen løsning på problemet, kunne jeg ikke finde noget. Jeg fandt dog ud af, at det kunne være en fordel at oprette en 2-trinsgodkendelse, hvis man f.eks. logger ind via en anden computer/tablet/mobil.

Det gjorde jeg så i går aftes. Jeg loggede ind via en computer, da det måske var mere sikkert, men efter ca. 15 min. blev jeg smidt af igen. Jeg prøvede derefter at logge ind igen, og jeg fik ganske rigtigt en 6-cifret kode på sms, som jeg så tastede ind, men igen kom jeg til skærmbilledet, hvor jeg skulle uploade et ansigtsbillede.

Er der nogen her i Eksperten, der ved noget om ovenstående problem? For jeg er fuldstændig grøn under armene ang. Facebook, men jeg synes bare, det er underligt, at jeg ikke kan finde nogen løsning. Men eftersom der er flere mio. brugere i Danmark og over 2 mia. på verdensplan kan problemet ikke være særlig udbredt, og jeg kender mange, der aldrig har oplevet lignende problemer, selvom de logger på via alle mulige enheder.

Undskyld længden på mit spørgsmål, men det var et forsøg på at få alle detaljer med.

Hilsen Peter
finb Ekspert
12. september 2017 - 08:48 #1
Upload INTET, før du er sikker - du kan være hacket
psj Praktikant
12. september 2017 - 08:59 #2
Jeg er rimelig sikker på, at det ikke er tilfældet. Min mobil er næsten helt ny med meget få og kendte apps installeret, og computeren er lige blevet geninstalleret fra bunden. På den har jeg også Kaspersky Internet Security installeret.
Mikael Ekspert
12. september 2017 - 10:09 #3
Du skriver, at du for 2 uger siden oprettede en konto på face.
(altså oprettede en NY profil ????)

Hvis det er tilfældet, så prøv øverste på face ( fra en computer ) at taste dit nye profilnavn i feltet: "søg efter personer, steder og ting"

Prøv at se, om der optræder "mærkelige/mistænkelige" profiler med samme profilnavn som dit. ;)
psj Praktikant
12. september 2017 - 12:29 #4
Ja, det er en ny profil.

Det vil jeg prøve, når der (forhåbentlig) er hul igennem igen. Mit profilnavn består kun af mit for- og efternavn, som er ganske alm. i Danmark, så der er nok rigtig mange, der har det samme. Men jeg har et lidt specielt mellemnavn - ville det så være en fordel at tilføje dette i profilnavnet?
Mikael Ekspert
12. september 2017 - 12:43 #5
Ja det er nemmere hvis man er "unik" ;)

Ulempen kan være hvis man er aktiv i ÅBNE facegrupper.
Dem "snuser" Google gerne i. Og efterfølgende vil en Google søgning ofte give en del resultater på det fulde unikke navn.
psj Praktikant
13. september 2017 - 21:59 #6
Nå, det med at tilføje mit mellemnavn virkede så heller ikke. Men denne gang gik der ca. 35 min., inden jeg blev smidt af - ny rekord. Jeg forstår ikke, hvad der går galt.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
KMD: Derfor har vi opsagt tryghedsaftalerne for medarbejderne: Se det fulde svar fra selskabet efter kritik
KMD vil ikke stille op til interview i sagen om selskabets opsigelser af to tryghedsaftaler med en del af selskabet medarbejdere. Men i en lang mail afviser KMD den kritik, som arbejdsmarkedsforsker Bent Greve har fremsat. Han mener blandt andet, at KMD som en direkte konsekvens af de opsagte tryghedsaftaler kan miste flere medarbejdere.
Computerworld
KMD tæt på milliardaftale med IBM: Klar til at outsource infrastruktur og hundredevis af medarbejdere
Ifølge Computerworlds oplysninger er KMD tæt på at outsource selskabets infrastruktur og driftsopgaver til IBM. Det betyder, at flere hundrede medarbejdere vil blive berørt af den flerårige aftale, som har en årlig værdi på omkring 500 millioner kroner.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Du slipper ikke … digitaliseringen rammer også dig og din virksomhed. Men gå ikke i panik, for de fundamentale færdigheder er (næsten) de samme som altid
Hvordan slipper industrivirksomheder i alle størrelser igennem det minefelt af markedskræfter, stadig mere krævende digitale kunder, konkurrencepres og digitale forventninger? Nøglen er at begynde med det fundamentale. Mennesker, smidige processer, digitalt lederskab og tilfredse kunder. Læs dette whitepaper fra Columbus med bidrag fra eksperter og få indsigt i relevant benchmarking. 24 sider på engelsk.