psj Praktikant
12. september 2017 - 08:45 Der er 6 kommentarer

Mistænkelig aktivitet ved Facebook-login?

Hej.

For halvanden uge siden oprettede jeg en Facebook-konto via min mobiltelefon. Men allerede efter ca. 10 min. blev jeg logget af med beskeden om, at de havde registreret "mistænkelig" aktivitet vedr. kontoen. Jeg skulle derefter uploade et ansigtsbillede af mig selv, som de så derefter ville tjekke ud, og så ville de vende tilbage. Dette skete ikke, men efter 3-4 dage var min konto blevet suspenderet, og jeg kunne sende en "appel", hvis jeg mente, at dette var en fejl. Jeg skrev "appellen", og et par dage senere kunne jeg logge på igen. Jeg undrede mig dog over, hvad de skulle bruge mit ansigtsbillede til, når de ikke anede, hvordan jeg ser ud.

For et par dage siden loggede jeg på, og nøjagtigt det samme skete igen. Da Facebook åbenbart ikke har nogen support, prøvede jeg at søge på Google, om andre havde de samme problemer. På nær nogle enkelte engelsksprogede blogs og fora, hvor der ikke var nogen løsning på problemet, kunne jeg ikke finde noget. Jeg fandt dog ud af, at det kunne være en fordel at oprette en 2-trinsgodkendelse, hvis man f.eks. logger ind via en anden computer/tablet/mobil.

Det gjorde jeg så i går aftes. Jeg loggede ind via en computer, da det måske var mere sikkert, men efter ca. 15 min. blev jeg smidt af igen. Jeg prøvede derefter at logge ind igen, og jeg fik ganske rigtigt en 6-cifret kode på sms, som jeg så tastede ind, men igen kom jeg til skærmbilledet, hvor jeg skulle uploade et ansigtsbillede.

Er der nogen her i Eksperten, der ved noget om ovenstående problem? For jeg er fuldstændig grøn under armene ang. Facebook, men jeg synes bare, det er underligt, at jeg ikke kan finde nogen løsning. Men eftersom der er flere mio. brugere i Danmark og over 2 mia. på verdensplan kan problemet ikke være særlig udbredt, og jeg kender mange, der aldrig har oplevet lignende problemer, selvom de logger på via alle mulige enheder.

Undskyld længden på mit spørgsmål, men det var et forsøg på at få alle detaljer med.

Hilsen Peter
finb Guru
12. september 2017 - 08:48 #1
Upload INTET, før du er sikker - du kan være hacket
psj Praktikant
12. september 2017 - 08:59 #2
Jeg er rimelig sikker på, at det ikke er tilfældet. Min mobil er næsten helt ny med meget få og kendte apps installeret, og computeren er lige blevet geninstalleret fra bunden. På den har jeg også Kaspersky Internet Security installeret.
Mikael Guru
12. september 2017 - 10:09 #3
Du skriver, at du for 2 uger siden oprettede en konto på face.
(altså oprettede en NY profil ????)

Hvis det er tilfældet, så prøv øverste på face ( fra en computer ) at taste dit nye profilnavn i feltet: "søg efter personer, steder og ting"

Prøv at se, om der optræder "mærkelige/mistænkelige" profiler med samme profilnavn som dit. ;)
psj Praktikant
12. september 2017 - 12:29 #4
Ja, det er en ny profil.

Det vil jeg prøve, når der (forhåbentlig) er hul igennem igen. Mit profilnavn består kun af mit for- og efternavn, som er ganske alm. i Danmark, så der er nok rigtig mange, der har det samme. Men jeg har et lidt specielt mellemnavn - ville det så være en fordel at tilføje dette i profilnavnet?
Mikael Guru
12. september 2017 - 12:43 #5
Ja det er nemmere hvis man er "unik" ;)

Ulempen kan være hvis man er aktiv i ÅBNE facegrupper.
Dem "snuser" Google gerne i. Og efterfølgende vil en Google søgning ofte give en del resultater på det fulde unikke navn.
psj Praktikant
13. september 2017 - 21:59 #6
Nå, det med at tilføje mit mellemnavn virkede så heller ikke. Men denne gang gik der ca. 35 min., inden jeg blev smidt af - ny rekord. Jeg forstår ikke, hvad der går galt.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Hjalp virksomheder Atea med at klage over omstridt udbud i Region Sjælland? Forsvarer udpeger Ib Kunøe som fællesnævner
Der indløb klager fra flere it-selskaber, da Region Sjælland i 2015 udpegede 3A-it som vinder af et stort it-udbud foran næsen af Atea. Det pudsige er, at klagerne var næsten ens. Forsvarer i Atea-sagen peger på et interessant sammenfald - Ib Kunøe.
Computerworld
Fona-ejer skal betale million-beløb tilbage: Hævede 22 millioner kroner lige inden krak
Fona-ejeren Elkjøp Nordic trak uretmæssigt 22 millioner kroner ud af selskabet lige inden salget af den kendte kæde gik ned med flaget.
CIO
Her er tre vigtige spørgsmål, som du altid bør stille til sælgere af it-systemer
Klumme: Softwareudviklere elsker at hade sælgere, der generelt er lidt for glatte, lidt for smilende, lidt for hjertelige og også dygtige til at undvige eller parere, når man fagligt argumenterer for sine forbehold overfor det system, man lige har fået præsenteret og lynhurtigt har spottet ikke vil fungere.
Job & Karriere
Regeringen vil gøre it-undervisning obligatorisk i folkeskolen: "Planen er, at alle danske børn skal lære at kode," siger undervisningsministeren
Interview: Regeringen indfører obligatorisk undervisning i it i folkeskolen på alle klassetrin og præsenterer fredag ny plan. Ny forsøgsordning i op til 50 skoler skal bane vejen. “Visionen for planen er, at alle danske børn skal lære at kode,” siger undervisningsminister Merete Riisager (LA).
White paper
Sådan indfrier du virksomhedens digitale potentiale - og her giver det mest værdi at starte
Digitalisering er det altafgørende omdrejningspunkt for mange virksomheder. Men hvor tager man fat, så det giver mest værdi? EG har identificeret fem helt centrale områder, hvor der typisk er et perfekt match mellem virksomhedens behov og de teknologiske muligheder. Læs dette whitepaper og få indblik i, hvordan vidt forskellige virksomheder har grebet det an. 14 sider på dansk.