Søren Mortensen Juniormester
22. maj 2020 - 12:09 Der er 2 kommentarer

I5 vs I7

Davs har lige et spørglsmål som nok mange, har svaret på før.....

Jeg står til at vil købe ny GAMER PC og er lidt i tvivl om hvilken cpu jeg skal gå med?
Som jeg kan læse mig frem til vælger mange I5 frem for I7 hvorfor er det lige det?
Jeg tænker ikke så meget på prisen, da jeg ikke syntes der er kæmpe forskel på dem.......
Slater Ekspert
22. maj 2020 - 12:23 #1
De vælger dem vel bare fordi de mener de er gode nok, og ikke vil bruge flere penge på en opgradering. De færreste mennesker køber det allerbedste hardware der findes.

For nogle år siden var det dog sådan, at i7 og i5 var præcis samme CPU, med den forskel at i7 havde hyperthreading, hvilket i5 ikke havde. Det betyder at f.eks. en i7 med fire fysiske CPU-kerner kan opføre sig som om den har 8. Hver kerne kan fungere som som logiske kerner.
Det giver en fordel i mange programmer og til almindelig multitasking, men i spil er det ikke en god ting, da man som regel kører færre tråde ad gangen, men har brug for fuld kraft på hver af dem.
Derfor valgte mange gamere en i5 i stedet for i7, fordi i5 faktisk i visse tilfælde kunne være bedre til spil.

I dag er det dog ikke længere tilfældet. i7 er faktisk opgraderinger af i5. Men derfor kan det godt være der stadig er nogen der tror det andet er tilfældet.

Dog skal det siges, at hvis du gerne vil have den bedste CPU til spil lige for tiden, skal du helt skippe Intel og gå med AMD i stedet. De er bedre for pengene ind til Intel får udskiftet deres aldrende arkitektur.
Slater Ekspert
22. maj 2020 - 13:11 #2
Hov, der skulle stå "Hver kerne kan fungere som som to logiske kerner."
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.