Søren Mortensen Juniormester
22. maj 2020 - 12:09 Der er 2 kommentarer

I5 vs I7

Davs har lige et spørglsmål som nok mange, har svaret på før.....

Jeg står til at vil købe ny GAMER PC og er lidt i tvivl om hvilken cpu jeg skal gå med?
Som jeg kan læse mig frem til vælger mange I5 frem for I7 hvorfor er det lige det?
Jeg tænker ikke så meget på prisen, da jeg ikke syntes der er kæmpe forskel på dem.......
Slater Ekspert
22. maj 2020 - 12:23 #1
De vælger dem vel bare fordi de mener de er gode nok, og ikke vil bruge flere penge på en opgradering. De færreste mennesker køber det allerbedste hardware der findes.

For nogle år siden var det dog sådan, at i7 og i5 var præcis samme CPU, med den forskel at i7 havde hyperthreading, hvilket i5 ikke havde. Det betyder at f.eks. en i7 med fire fysiske CPU-kerner kan opføre sig som om den har 8. Hver kerne kan fungere som som logiske kerner.
Det giver en fordel i mange programmer og til almindelig multitasking, men i spil er det ikke en god ting, da man som regel kører færre tråde ad gangen, men har brug for fuld kraft på hver af dem.
Derfor valgte mange gamere en i5 i stedet for i7, fordi i5 faktisk i visse tilfælde kunne være bedre til spil.

I dag er det dog ikke længere tilfældet. i7 er faktisk opgraderinger af i5. Men derfor kan det godt være der stadig er nogen der tror det andet er tilfældet.

Dog skal det siges, at hvis du gerne vil have den bedste CPU til spil lige for tiden, skal du helt skippe Intel og gå med AMD i stedet. De er bedre for pengene ind til Intel får udskiftet deres aldrende arkitektur.
Slater Ekspert
22. maj 2020 - 13:11 #2
Hov, der skulle stå "Hver kerne kan fungere som som to logiske kerner."
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Staten blev advaret om store negative konsekvenser ved Netcompanys corona-app
Den corona-app, som Netcompany i øjeblikket udvikler for staten, baserede sig i første omgang på en dataindsamlingsmodel, der kunne få meget store negative konsekvenser for borgerne, lød advarslen fra en privacy-konsulent som styrelsen havde hyret.
Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.