Kast20 Mester
01. juni 2020 - 01:55 Der er 7 kommentarer

jQuery script

Hej,

Har brug for lidt hjælp til en lille jQuery funktion.

Det skal tjekke om klassen .mobile_nav.opened:before er synlig i kildekoden og hvis den er, så skal det ikke være muligt for brugeren, at scrolle på siden. Hverken på desktop eller mobile enheder.

F.eks. ved at funktionen tilføjer en klasse .noscroll til <body> tagget, som så blokerer for scroll sålænge .mobile_nav.opened:before er synlig i kildekoden - eller hvad du ser som den bedste løsning.
Slater Ekspert
01. juni 2020 - 07:45 #1
Hvad mener du med synlig? Snakker vi css display eller visibility, eller om den er i viewport, eller om den overhovedet findes i DOM'en?

Og hvornår skal den tjekke? Kun ved page load, eller kan synligheden skifte? I hvilken forbindelse?
Kast20 Mester
01. juni 2020 - 12:29 #2
Hej,

Jeg tænker at der løbende skal tjekkes om .mobile_nav.opened:before findes i DOM.

Der er tale om en baggrund bagved en mobilmenu. Når brugeren åbner mobilmenuen ved at klikke på "hamburger ikonet", så bliver .mobile_nav.opened:before sat i DOM.

Hvis mobilmenuen er lukket, så hedder den bare .mobile_nav.closed:before. Det hele sker altså dynamisk og uden refresh af siden.

Her CSS til den DIV der er tale om, når klassen er aktiv:

.mobile_nav.opened:before {
visibility: visible;
background: rgba(0,0,0,.5);
opacity: 1;
}
Kast20 Mester
01. juni 2020 - 13:16 #3
- Det skal iøvrigt nævnes, at jeg har forsøgt at løse det med ren CSS men uden held. Hvis det kan løses med ren CSS så helt fint.

Det jeg ønsker er som sagt, at brugeren ikke kan scrolle ned på siden når .mobile_nav.opened:before bliver sat i DOM.
keysersoze Guru
01. juni 2020 - 13:51 #4
Der må være noget JavaScript, der sætter opened på mobile_nav og også tilsvarende fjerner den igen - kan du ikke sætte din noscroll her også?
keysersoze Guru
01. juni 2020 - 13:53 #5
Hvis det ikke er din egen js og det du benytter er lavet korrekt må der næsten være nogle events du kan lytte på.
Kast20 Mester
01. juni 2020 - 15:19 #6
Ja der er noget javascript i WordPress forældretemaet der skifter imellem mobile_nav.opened og mobile_nav.closed, alt efter om mobilmenuen er åben eller lukket.

Men hvis jeg sætter noget ind i denne fil, hvor alt er komprimeret (minified) og total uoverskuelig, så bliver det overskrevet ved næste opdatering af forældretemaet, med mindre jeg kopierer filen over i mit childtheme-bibliotek. Og en masse andet bliver også "styret" fra denne fil, hvorfor jeg havde håbet at der ikke skulle rodes med den.
keysersoze Guru
01. juni 2020 - 20:20 #7
Det kan stadig godt være at der bliver sendt nogle events afsted du kan lytte på - ellers kan du prøve at kigge på https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/MutationObserver
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Det skal dit endpoint detection and response-system kunne
EDR, eller endpoint detection and response, lovede egentlig bedre it-sikkerhed og bedre overblik. Men resultaterne er ikke helt overbevisende. I dette whitepaper kan du læse om nogle af begrundelserne for, at traditionel EDR kan drille – blandt andet et systemerne kæmper med manglende integration af data fra andre kilder. Samtidig får du i dette whitepaper en checkliste for, hvad du kan forvente at dit endpoint detection and response-system skal kunne samt en række relevante use cases.