Mont22 Juniormester
04. juli 2020 - 09:53 Der er 1 løsning

(gen)Installation af MacOS med USB-stik (Air-2015) fra Windows 10 PC

Kære eksperter

Jeg har rodet mig ud i noget som jeg ikke heelt kan bunde i og vist kommet til at slette både mit MacOS og den interne genoprettelses-dims, der burde ligge derinde et sted. Af uransaglige årsager virker internetgenoprettelse ikke, så jeg vil kaste mig ud i at klare det selv med et USB-stik.

Hvilket OS skal jeg vælge? Jeg kan simpelthen ikke huske hvad jeg kørte inden mit lille uheld, men når jeg forsøger at "internet-installere" er det Sierra den prøver på.
Og hvor vælger (downloader) jeg det?
Det lader til at MacOS er gratis, men har lidt svært ved at finde et sted hvor jeg bare downloader en .dmg fil bestående af OS installer. Nogen der kan være behjælpelig med en uddybning og evt. link?

Hvilken slags USB´skal jeg købe? Påtænker at købe et 3.0 32 GB, men nogle steder kan jeg læse at det også skal være flash og type C?

Kan I sige god for denne guide:
https://pureinfotech.com/create-macos-bootable-usb-windows/
?

Bedste hilsener
Jon
claes57 Ekspert
04. juli 2020 - 12:15 #1
jeg ville gå direkte på nyeste https://apps.apple.com/dk/app/macos-catalina/id1466841314?ls=1&mt=12
den er kompatibel med air-2012 og frem.

usb-hukommelses-pinde har mange navne, flash, ram, stick - men de er ens indeni hvis de ikke er billige defekter fra østen. 32gb har fin plads.

hvis air har både usb2 og usb3 porte, så kan det være en fordel i installation, at bruge usb2-porten da de altid virker uden drivere. På pc er usb3 stik med blå tunge, og usb2 er med sort tunge - apple har nok samme farve-regime.

Guiden er ok ud - men jeg er pc-mand, så ikke testet selv.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Denne malware er den største trussel mod din virksomhed lige nu
Den mest aktive malware i verden sniger sig ind, og at svært at gøre nøget ved. Se her hvordan du tager dine forholdsregler.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.