Boe Juniormester
04. juli 2020 - 14:52 Der er 6 kommentarer og
1 løsning

Formatering af ugedag kombineret med dato(y,m,d)

Jeg har celler, der opbygger datoer ud fra hhv. år, måned og tal. Jeg har formatteret cellerne, så de viser hvilken UGEdag, der svarer til den "skabte" dato. Nu vil jeg gerne have en betinget formatering lagt på cellerne - dvs. hvis ugedagen er fx lørdag, så går cellen grå. Men teksten "lørdag" eksterer jo ikke - ugedagen er resultatet af den formatering jeg har valg på cellen.
Er der nogen der vil lege med på at få dette løst?
vh.
Mads32 Ekspert
04. juli 2020 - 15:10 #1
Hej

Når du har ugedag, kan du lave betinget formatering, og bruge en formel som betingelse.

hvis du ikke kan løse det så upload din fil.
Brug Dropbox, som er et gratis program, der anvendes af mange her på sitet.

m v h mads32
Boe Juniormester
04. juli 2020 - 15:13 #2
jeg ved ikke hvordan jeg uoploader via dropboks til siden...
Boe Juniormester
04. juli 2020 - 15:24 #3
Jeg prøver at forklare...
B2 står året - det kan ændres
B3 står måned. Det vælges på en rulleliste. Valgte af rulleliste-værdi giver et månedsnummer i en skjult celle (d3) så jeg får et tal for måneden jeg kan arbejde med - fx juni = 6
i kolonne a står der fast numre ("datoer") - men blot tal dvs.
a5 = 1
a6 = 2
a7 = 3 osv.
Jeg laver ugedagene således: bruger datoformel =dato(år, måned, dag) --> =dato(b2,d3,a5) og giver cellen formatet "dddd" - det virker perfekt, ugedage returneres. Men nu vil jeg gerne have at de celler, hvor der står "lørdag eller søndag" i også farves...
ebea Ekspert
04. juli 2020 - 15:33 #4
Jeg er ikke sikker på jeg helt forstår hvad du mener.
Men hvis det er at du har lavet så ugedagen vises med navn, så prøv denne, i betinget formatering.
Navnet på dagen i A1.

=UGEDAG($A1)=7
Boe Juniormester
04. juli 2020 - 16:19 #5
Det virker - men kan du forklare mig lidt om hvorfor? Jeg gætter mig til at lørdag er ugedag 7 og søndag er ugedag 1?

Og en sidste finesse... Nu har jeg styr op at få gjort den celle grå, som der står lørdag eller søndag i - kan jeg få "hele rækken" til at skifte farve? Dvs. når formlen i den betingede cellen giver ugedag=7, så bliver hele rækken grå?
TAK!!!!!
ebea Ekspert
04. juli 2020 - 17:29 #6
#5 - Ja, nr. indikerer ugedag.
Hvis du vil have rækken markeret, vælger du en lidt anden tilgang.
marker hele det område som du vil have farvet rækkerne på. I betinget formatering, vælger du "Ny regel" og vælger "formel", og indsætter følgende formel.

=UGEDAG($A1;2)=>5

A1 i formel, erstatter du med den celle som er den første ugedag du har i din opstilling. F.eks. (onsdag, som er 01-07-2020)
Daffodil Forsker
06. juli 2020 - 08:40 #7
Tryk på "Hjælp" i Excel og søg på "Ugedag" og læs artiklen, så får du meget viden omkring det at brug datoer i excel og hvorledes det er strikket sammen.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Denne malware er den største trussel mod din virksomhed lige nu
Den mest aktive malware i verden sniger sig ind, og at svært at gøre nøget ved. Se her hvordan du tager dine forholdsregler.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.