Noah_RC Juniormester
07. juli 2020 - 21:11 Der er 9 kommentarer og
2 løsninger

Powerline

Hej alle sammen
Jeg kan ikke få ethernet, da jeg er en etage under routeren. Derfor tænkte jeg på powerline, men jeg tror mine stikkontakter er i to forskellige "el-faser" eller "el-grupper". Derfor ville jeg spørge om det var muligt at lave powerline eller powerlining over to faser i hjemmet?

Tak for hjælpen på forhånd
kurtba Ekspert
07. juli 2020 - 21:42 #1
Ikke noget problem. Jeg har 3 powerline enheder i mit hus, og de er alle 3 på forskellige faser. Som jeg har forstået det, er det fordi, at de bruger nulledningen.
Noah_RC Juniormester
07. juli 2020 - 22:01 #2
kurtba fungere det også godt? Altså når de ikke er i samme fase
ole_madsen Ekspert
07. juli 2020 - 22:20 #3
Så længe du ikke bevæger dig over på et elsystem på en anden målergruppe (altså en helt anden eltavle), bør det ikke noget problem.
Noah_RC Juniormester
07. juli 2020 - 22:38 #4
Nogen anbefalinger til købet af adapterne? Skal egentlig kun bruge 1 kabel-udgang og fokuserer mest på latency, da jeg spiller meget PC.
kurtba Ekspert
07. juli 2020 - 22:49 #5
Fungerer upåklageligt. Har også sat tilsvarende anlæg op hos et par bekendte med samme resultat. Jeg spiller ikke og bruger selv kun den trådløse del, så kan ikke oplyse nærmere om dette. Men der er jo også mulighed for kablet forbindelse på dem, som jeg har.
Jeg har Devolo 1200+ wlan. Det har efterhånden nogle år på bagen, men kan stadig købes. Skulle jeg købe i dag, ville jeg nok vælge Devolo Magic 2, da det jo er nyere.
Man skal være opmærksom på, at de findes både med wifi og som ren dlan. Udgaven som kun kan køre med kabel er billigere, men wifi kan man vel altid bruge alle steder.
TP-link lave mig bekendt nogle powerline løsninger som er billigere, men om de virker bedre eller dårligere end Devolo, har jeg ingen erfaring med.
I dag vil mange formentlig også kigge i retning af de mange nye mesh løsninger, som er kommet på markedet.
Noah_RC Juniormester
07. juli 2020 - 23:18 #6
1200 kr er lidt for meget for min smag dog, da jeg ikke er 100% sikker på det virker. Nogen billigere anbefalinger?
kurtba Ekspert
08. juli 2020 - 00:16 #7
Som jeg skrev, laver TP link noget, som er billigere, men kender ikke nærmere til det.
Du kan se et udvalg her
https://www.google.dk/search?q=tp+link+powerline&ie=UTF-8&oe=
Noah_RC Juniormester
08. juli 2020 - 00:40 #8
Tusind tak for hjælpen
Mikael Ekspert
09. juli 2020 - 09:48 #9
Anbefaler kraftigt, at man tjekker/undersøger, at løsningen virkelig virker på tværs af faserne inden købet..  Ikke alle gør det endnu. ;)
ole_madsen Ekspert
09. juli 2020 - 10:25 #10
Jeg kan ikke se hvilke der ikke skulle gøre... - min egen "lavpris" fra Aldi med små 10 år på bagen gør... - og jeg kan ikke lige vurdere hvorfor signalet ikke skulle virke på tværs af faser.

Men det er da et fair råd at undersøge, så man er 100% sikker - specielt i lavpris segmentet. Det kan jo ske den indbyggede forstærker ikke er stærk nok til at række længere end 10-15 meter på kablet, og så kan der være noget om det.
Mikael Ekspert
09. juli 2020 - 10:56 #11
#10.. Jeg ved heller ikke hvilke, som kan/ikke kan fungere på tværs af faserne.

Ved bare, at der var et indlæg (indenfor det sidste år) hvor en nyindkøbt IKKE kunne fungere på tværs.

Hvis man ser annoncer på forskellige fabrikater/online sælgere, så fremgår det yderst sjældent direkte af specifikationerne.

Selvfølgelig er der mindst 14 dages fortrydelse ved onlinekøb. Meeeen altid lidt irriterende med et fejlkøb ;)
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Michael Zink har væltet sig i jobtilbud efter Salesforce-afsked: "Jeg blev selv overrasket over mængden af tilbud, jeg fik"
Interview: Efter Michael Zink forlod Salesforce, er han blevet bestormet med jobtilbud. Tilbudsregnen - som inkluderer tilbud verdens største it-virksomheder - har været så voldsom, at Michael Zink, nu udskyder sit kommende bogprojekt i fem år. I stedet dedikerer han de næste fem år til en fremadstormende tysk software-virksomhed. Læs her hvorfor.
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.