Sarah Novice
01. september 2020 - 19:11 Der er 6 kommentarer og
1 løsning

Bør jeg opdatere min mac?

Jeg har en 5,5 år gammel macbook pro retina, der fungerer ganske udemærket. Den er endnu ikke blevet særlig langsom. Jeg er dog løbet i problemer nu, da jeg ikke længere kan bruge onenote, og dette bunder formentligt i, at jeg skal opdatere min computer. Jeg har aldrig nogensinde opdateret den. 

Kan min computer risikere at blive langsom og dårlig af at jeg opdaterer den nu?
Anders Seniormester
01. september 2020 - 19:25 #1
Jeg tror du har gjort den langsom og dårlig fordi du ikke har opdateret den.
Sarah Novice
01. september 2020 - 19:27 #2
Den er ikke langsom og dårlig. Den fungerer rigtig fint. Men kan jeg risikere at den ikke kan "holde til" at jeg først opdaterer den nu?
ink Ekspert
01. september 2020 - 20:58 #3
Blandt andet af sikkerhedsmæssige grunde er det en god idé, altid at opgradere.
Du får også nyeste udgave af de programmer, der er en integreret del af MacOS.
egonspock Seniormester
02. september 2020 - 00:18 #4
Der er mange overvejelser i den sammenhæng: hvis den er 5,5 år gammel, så er der måske andre programmer, der holder op med at virke, hvis du opdaterer. Til gengæld, hvis du bruger Microsoft OneNote, så er du måske ikke i farezonen. Bruger du andre programmer jævnligt? 
Hvilket styresystem bruger du? Se Om denne Mac i æblemenuen øverst til venstre.
Sarah Novice
02. september 2020 - 08:23 #5
Nej, det gør jeg ikke. Jeg bruger den primært til skolebrug.
Styresystemet er: OSx yosemite version 10.10.5.
ink Ekspert
02. september 2020 - 08:40 #6
Di skal selvfølgelig tage en sikkerhedskopi, gerne med TimeMachine, inden du opgraderet.
ejvindh Professor
02. september 2020 - 13:10 #7
Jeg har selv for nylig været igennem samme problematik (dog med en macbook air). Jeg kan sige, at min erfaring er egentlig, at den holder ok hastighed. Men jeg har fået lidt bøvl med nogle drivere til gammel hardware, der ikke længere kan bruges. Men det lyder ikke til at væer en relevant problematik for dig.

Der vil givetvis efterhånden komme flere apps, der ikke kan installeres på din computer, hvis ikke du opdaterer. Hos mig var det f.eks. ønsket om at kunne installere Skype for Business. Så jeg tror du efterhånden vil være vejen vist, hvis du fortsat gerne vil kunne installere nye apps.

Men prøv da evt. at undersøge om det er muligt at downgrade igen, hvis det bliver for træls.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.