Pia Novice
07. oktober 2020 - 15:17 Der er 2 kommentarer

Xeros phaser 6180 mfp

Jeg har i februar fået en xeros phaser 6180 mfp - som jeg tidligere har fået hjælp herinde Fra - til at installere. Da jeg havde installeret kunne jeg ikke få den til at fungere på modem så jeg kunne bruge den på 2 pc’er - men fandt ud af at jeg skulle bede Yousee om åbning af port 25. Da det var gjort virkede printeren. Modemmet gik imidlertid ned (en kendt fejl hos Yousee) og jeg har fået et nyt modem. Nu virker printeren ikke 😏 jeg har tjekket - port 25 er stadig åben. Har talt med xeros danmark - skulle prøve at slette printer og geninstallere - men nu virker den da slet ikke - grr..... er frustreret og håber der er hjælp at hente herinde 🥰🙏
ink Ekspert
07. oktober 2020 - 19:53 #1
ole_madsen Ekspert
07. oktober 2020 - 22:08 #2
Hvis det har været nødvendigt at åbne en port i din router, for at få en printer til at fungere, så er der da noget helt galt med dit netværks-setup.

Det kunne lyde som om du kun har ganske få enheder på, og at de sidder direkte i routerens porte. Visse udbydere bruger at reserveret hver port til et bestemt formål, og har således separeret netværkene i portene. Det kan forklare hvorfor port 25 skulle åbnes - så printer du i virkeligheden nok via internettet.

I så fald vil den IP-adresse du printer til, IKKE være den samme IP adresse som din printer fysisk har, men din offentlige IP-adresse - og den har du garanteret fået skiftet i forbindelse med skiftet af router.

Skriv en diagnose-side ud fra printeren, hvor du kan se hvilken IP-adresse den har.

Prøv at pinge printerens IP-adresse - svarer den ikke, er det netværket (eller printeren) den er gal med.

Hvis jeg har gættet rigtigt med routeren, bør du investere i en lille switch, du sætter til routeren (den port du i dag bruger PC´en til). Så sætter du printer og PC til i switchen i stedet. På den måde er både PC og printer på samme port på routeren, og dermed på samme logiske netværk - og det er ikke nødvendigt at åbne nogle porte... - og du bør kunne pinge printeren (hvis den ellers ligger i samme segment som din PC - altså har samme IP-adresse bort set fra det sidste nummer).

En lille switch er ganske billig: https://www.edbpriser.dk/produkt/tp-link-tl-sg105-5-port-metal-gigabit-switch/
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Se kortet: Disse steder i Danmark er der ingen mobildækning
Danmark har generelt god mobildækning sammenlignet med andre lande, alligevel er der fortsat områder uden dækning. Se dem her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.