26. oktober 2020 - 17:34 Der er 2 kommentarer og
1 løsning

Hjemmenetværk

Jeg bor på første sal i et lejet hus, vi har fælles internet, og routeren er placeret nede hos min kammerat i stueetagen, indtil nu har jeg haft en trådløs wifi-exstender, men det virker ikke optimalt mere, jeg har alt styret via "Google Home", og så har jeg surroundforstærker og tv, og selvfølgelig min mobil og laptop...... Og så har jeg en stationær PC som er forbundet til nettet via RJ 45 kabel, jeg overvejer enten en router, som jeg så sætter kablet i fra den stationære, og så evt kabel til tv og surroundforstærker, og så ellers wifi til de øvrige enheder, eller også en switch med et kabel-tilsluttet accespoint, hvilken mulighed vil være den bedste, jeg er selv i tvivl, og ved hellere ikke om man kan sætte to routere efter hinanden???
jakobdo Ekspert
26. oktober 2020 - 20:32 #1
Hvis du har en router hos din kammerat i stuen, kan du "bare" nøjes med at købe en switch og smide kablet i på din etage. Så kan du fra den få lige så mange kabler, som der er porte ledige.
Og der kan du nemt smide et trådløst access point på, så du har bedre wifi dækning på din etage.
Dog vil det nok være optimalt, hvis du kunne køre noget mesh, så det er "samme" net du og din kammerat anvender trådløst, så de ikke forstyrrer hinanden.
26. oktober 2020 - 20:45 #2
Jeg har også tænkt på mesh, og det vil være det mest optimale, men det rækker økonomien ikke til pt....
wjens Professor
27. oktober 2020 - 16:02 #3
Er det rigtigt forstået at du har et RJ45 kabel ned til routeren i stuen? For så må du være dækket ind med lokal standard router med wi-fi hos dig selv på det kabel (hvis eller ikke 1. salen er mega stor). Din pc+ skal så kables til den nye lokale router og resten på wifi.

Du kan sagtens sætte en router efter en anden, det vil give dig et lokalt net så du ikke deler IP-adresser med stueetagen. Det vil være en fordel hvis I er helt IT uafhængige. Hvis du sætter DHCP=off i routeren fungerer den som en switch og så deler I IP-adresser, f.eks. til fælles printer.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Coop ansætter ny digital direktør: Her er hans vigtigste opgave
Interview: Den danske supermarkedskoncern Coop skifter ud i topledelsen og ansætter Morten Viktor i en nyoprettet stilling som direktør for digital & e-commerce. "Min rolle bliver at få samlet hele det digitale kundemøde," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.