Michael_Sorensen Juniormester
27. november 2020 - 23:33 Der er 1 kommentar

Indsætte antal rækker med formler

Hej med jer.

Jeg har en rutineopgave jeg plejer at bruge krudt på, men har tænkt at en makro vil kunne lette mig, da jeg tænker det er rutinearbejde som kunne laves smart. Men vil dette overhovedet kunne lade sig gøre eller har jeg sat mig et for stort mål.

Lidt simplificeret.

Jeg har en celle B10 hvor jeg har skrevet et tal, fx. "36"

Jeg vil nu gerne lave en makro, der består af 36 rækker (antallet fra ovenfor), hvor der er 6 kolonner med formler.

Formlerne i første række varierer en smule, mens formlerne i de resterende rækker er ens bortset fra at de skal springe et rækkenummer.

Formlerne kan fx være
Eks. 1: B12-C12, rækken under skal det hedder B13-C13 osv.
Eks. 2: Celle A13 skal hedde =F12. Celle A14 skal hedde F13
Eks. 3: Sum(D12:$D$20). Næste række skal hedde Sum(D12:$D$20) hvor $D$20 skal referere til den sidste række i de rækker der er indsat.

De 10 øverste rækker i Excel arket samt rækkerne under de indsatte rækker skal jeg bruge til noget andet.

Derudover vil jeg gerne kunne "nulstille" igen da jeg andre tilgælde måske vil kunne lave en tabel med et andet antal rækker.

Jeg har for 12-15 år siden arbejdet meget lidt med makroer, men har ellers siddet i anden "boldgade" de sidste 12-15 år, så det er som at starte forfra
kim1a Ekspert
28. november 2020 - 14:53 #1
Jeg synes det er lidt uklart hvor tingene starter og hvad der står hvor. Måske hvis du beskriver opstillingen af dit ark bedre, men her er i hvert fald noget inspiration:

Sub ekspert()
Dim intantalraekker As Integer
intantalraekker = Range("B10").Value
Range("B20").Formula = "=B12-C12"
Range("C20").Formula = "=F12"
Range("D20").Formula = "=sum(D12:$D$" & intantalraekker & ")"
Range("B20:D20").Copy Range("B20:D" & 20 + intantalraekker)
End Sub

Den sætter en variabel der tager antallet via tallet i B10, men jeg forstod ikke præcis om det skulle starte i B11 og frem, eller om det starter i række 12, i så fald giver dine formler jo ikke helt mening.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.