SNCB Novice
11. januar 2021 - 11:03 Der er 5 kommentarer

Indsamle data over hvem der tilgår filer

Hej

På min arbejdsplads, er det et krav at læse mødereferater. Jeg vil derfor gerne gøre det så enkelt som muligt at indsamle data over hvem der har læst filen. Vi har en fælles mappe på computeren (windows), hvor alle referater ligger som pdf.

Kan man registrere brugerne som åbner filerne et sted? Eller kan man tilføje en signatur, eller en klik-funktion som viser at filen er læst?

Pt skal alle skrive i en mail at de har læst referatet, men det er jo ingen sikkerhed for at de rent faktisk har åbnet den, samt at det tager unødvendigt lang tid for folk at skulle sende en mail.

Håber at få nogle gode input!
SNCB Novice
11. januar 2021 - 11:49 #1
Eller er der en måde hvor jeg kan indsætte et link, således at de som har læst teksten, kan klikke på linket, så jeg kan se en samlet opgørelse over hvem der har læst filen?
michael_stim Ekspert
11. januar 2021 - 13:14 #2
Har i sharepoint på arbejdet? Der kan man se hvem der har åbnet filen man har uploadet.
SNCB Novice
11. januar 2021 - 13:24 #3
Nej det har vi ikke. Vores system er lidt gammeldags tror jeg, vi har et netværk, hvor alle kan tilgå de samme mapper og dokumenter hvis man har fået adgang dertil.
thomas_bk Guru
11. januar 2021 - 13:34 #4
Du vil jo aldrig kunne logge hvem som har læst filen, kun hvem som har åbnet filen :-)
11. januar 2021 - 14:15 #5
Hej SNCB
Jeg tror at du skal spørge i en grupper for netværksfolk. Netværksprogrammerne kan logge hvem der tilgår forskellige filer og det kan man hente v.hj.a. et script.

Med venlig hilsen

Birthe Lauridsen
Praktisk IT
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
IBM sætter flere navne på topledelsen for sit nye selskab 'NewCo'
Der er blevet sat navne på flere af de aboslutte topposter i IBM's nye driftsselskab, NewCo. Ind til videre fisker IBM inden for egne rækker.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gør dine medarbejdere til et aktiv i sikkerhedsarbejdet
Vi glemmer hurtigt gode råd og sikkerhedskurser. Men sådan behøver det ikke at være. Moderne træning, opfølgning og simulationer skaber en sikkerhedsorienteret kultur, som minimerer risikoen for, at din virksomhed rammes af ødelæggende cyberangreb.