chicoboy Novice
20. januar 2021 - 13:15 Der er 3 kommentarer

Brevflet Onedrive

Jeg har lavet en Word skabelon som kan trække adresser fra Excel ind i dokumentet.

Word skabelon og excelfil er placeret på OneDrive og er delt med nogle brugere. Brugerne kan så danne et dokument på baggrund af skabelonen. Så lang så godt - den del virker.

MEN

Datakilden (exceldokumentet) bliver ikke fundet. Årsagen er, at da jeg oprettede skabelonen pegede jeg godt nok på excelfilen i min OneDrive mappe, men det er desværre en synkroniseret mappe på mit C-drev.

Hvordan ændrer jeg pegningen direkte til Onedrive? Man kan ikke (som jeg ser det) angive url, men skal vælge fil når man tilkobler datakilden.
lene-fredborg Ekspert
20. januar 2021 - 14:36 #1
Du kan ikke ændre til brug af OneDrive.

Se Microsoft-artiklen ”Data sources you can use for a mail merge”, https://support.microsoft.com/en-us/office/data-sources-you-can-use-for-a-mail-merge-9de322a6-f0f9-448d-a113-5fab317d9ef4?ui=en-us&rs=en-us&ad=us

Som forklaret under følgende bemærkning på siden, kan man ikke bruge en datakilde, som er placeret på OneDrive (som er en HTTP-placering). Man er nødt til at gemme filen lokalt eller på en fælles server:
”Important: No matter what type of file you use as a data source, be sure to save it on your local computer or a file share; saving at an HTTP location isn't supported for mail merge.”

Bemærk: Artiklen findes også i dansk version, men den har en alvorlig fejl i oversættelsen (https://support.microsoft.com/da-dk/office/datakilder-du-kan-bruge-til-en-brevfletning-9de322a6-f0f9-448d-a113-5fab317d9ef4?ui=da-DK&rs=da-DK&ad=DK). I den danske version er ovenstående ”Important”-bemærkning oversat fejlagtigt, idet ”file share” er oversat til ”i skyen” (burde nærmere være ”fælles server” eller noget i den retning).
chicoboy Novice
21. januar 2021 - 15:04 #2
Ok tak.

Jeg kan godt gemme excelfilen på en fælles server, men det giver fejl ved to samtidige brugere af wordskabelonen, også selv om der er tilladt deling på excelfilen.
lene-fredborg Ekspert
21. januar 2021 - 15:19 #3
Er det samtidige brugere af Word-skabelonen - eller er det mon ikke snarere to samtidige brugere af Excel-filen/datakilden?

Se følgende for at løse det, hvis det er sidstnævnte, der er problemet:
https://docs.microsoft.com/en-us/office/troubleshoot/word/mail-merge-error
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Nordea flytter 267 it-stillinger til Indien: 125 danske it-ansatte mister jobbet
Nordea og Finansforbundet har nu indgået en endelig aftale om, hvor mange it-ansatte der bliver nedlagt i Danmark. Det samlede antal er dermed reduceret med 100 i forhold til det oprindelige oplæg.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.