Avatar billede simsen Juniormester
17. marts 2021 - 21:13 Der er 1 kommentar

Object reference not set to an instance of an object.

Big time hjælp.

Jeg får ovennævnte fejl, når jeg kører solution. Jeg er kommet så langt, at jeg nu har fundet ud af, hvor den fejler - eller siger den fejler. Mej jeg kan ikke se, hvad problemet er.

Jeg har en mainview, hvor jeg så har tilføjet en usercontrol (CategoryView.xaml)

Det er i MainView den siger at den fejler på følgende linje (som er linjen, hvor jeg tilføjer UserControl'en)

<views:CategoryView x:Name="CategoryView" Grid.Column="0" Grid.ColumnSpan="3" Grid.Row="2" />

UserControllen benytter så CategoriViewModel med flere metoder og (Jeg kan ikke huske hvad de hedder - men hvor du laver en int CategoryId som så har en get og set.

Det er i CategoriViewModel, hvor der er nedenfor viste metode, og her den siger den fejler. Det skal siges, at den altså ikke fejler, når jeg kører programmet, så viser den rigtig nok de 3 rækker fra db, der er i den pågældende tabel. Det er "kun" i Error listen den står, den fejler. Og det er ved at drive mig til vanvid. Så det har heller ikke hjulpet mig, at køre en run to cursor.

Hvis I har brug for at se hele CategoryViewModel, så sig endelig til. Jeg vil også gerne sende hele solution, hvis I har brug for det.

Vh
Simsen :-)

Metoden
public void LoadCategories()
        {
            try
            {
                DalCategory dalCategory = new DalCategory();
                var categories = dalCategory.GetCategories();

                Categories_GetAll = categories;
            }
            catch(Exception ex)
            {
                throw new Exception(ex.Message);
            }
        }
Avatar billede softspot Forsker
20. marts 2021 - 14:15 #1
Tjek først at GetCategories returnerer det du forventer.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.