Avatar billede Vibeke Sørensen Praktikant
15. april 2021 - 09:57 Der er 4 kommentarer

Mærkelige filer

I den mappe hvor alle mine downloads havner, er der en masse random filer. Det ser ud til, at jeg downloader filmapper med navne som 40 ogc8 og 79 osv. Alle navnene har to tal/bogstaver. Nogle af mapperne er tomme, andre indeholder en fil med et langt navn, a la et serienummer, som slutter på .file. Det har stået på i lang tid nu, er der nogen, der ved hvad det er?
Avatar billede thomas_bk Ekspert
15. april 2021 - 10:53 #1
Det er meget lidt info at gå efter.
Kør evt. en diskoprydning fra windows og se om ikke de bliver slettet.
Muligvis kan det være noget backup der kører.
Avatar billede poko1 Ekspert
15. april 2021 - 12:16 #2
Prøv at Køre denne Windows fejlfinding og Reparation:
Tryk på Windowstasten + X og vælg Windows PowerShell (Admin)
Her Markerer du alle højreklikker, kopierer dem og sætter dem ind

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Checkhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-Image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /StartComponentCleanup
sfc /scannow
Særligt den sidst viser også om der blev fundet og rettet noget.
Avatar billede Vibeke Sørensen Praktikant
19. april 2021 - 09:04 #3
@thomas_bk
Hvad for noget info mangler du?
Jeg synes selv jeg var så tydelig, men det var jeg nok ikke :)

Min computer downloader filer jeg ikke har bedt om, i dag ligger der indtil videre fire mapper i 'downloads', de hedder '0c' '4c' b6' 'c9'.

'4c' og 'b6' er tomme. '0c' indeholder en fil, der hedder '0c6eeecf77bb9d03237b865c6742a0566b9978f5.file', 'c9' indeholder en fil, der hedder 'c93dcc71a81b3d8e31f364e9e4113e7b0fcaf7fd.file'.
De fylder henholdsvis 31 og 37 kb.

Det er stort set hver dag det sker, men det er ikke lige mange filer hver dag.
Jeg har kørt diverse oprydninger og antivirus og jeg har slettet alle programmer jeg ikke bruger.
Jeg har lige prøvet det poko1 skrev, der var et par korrupte filer, de er blevet repareret, jeg ved ikke om det var det.

Jeg har prøvet at være mere præcis denne gang, giver det bedre mening nu?
Avatar billede poko1 Ekspert
19. april 2021 - 09:57 #4
Har du prøvet denne? hent den  Gratis version!
https://www.malwarebytes.com/mwb-download/
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.