Avatar billede danni2501 Mester
26. november 2022 - 12:34 Der er 1 kommentar

Messenger videoer

Hey eksperter

Hvordan kan det være, at når man modtager videoer i Messenger appen, at der er forskel på hvad kvalitet man kan downloade vidoen i er afhængig af om det er filmetog uploaded fra iPhone eller Android?
iPhone uploader i 720p og kam downloades i 720p. Men Android uploades i 1080p men kan KUN downloades i 368p (368x656)...
Avatar billede eurositi Ekspert
26. november 2022 - 13:32 #1
Det må afhænge af, hvilket tredjepartsprogram, du bruger til at downloade videoer fra Facebook Messenger med. Download er slet ikke understøttet som standard på min Android-telefon.

Med mindre at du har forsøgt at downloade PRÆCIS den samme video på hhv. en iOS enhed og en Android-enhed, er det umuligt at sige, som Facebook gør forskel på de to enheders muligheder.

Det kan også være model-specifikt. Ældre Android-telefoner understøtter givetvis ikke de nyeste videoformater.

Endelig kan det være, at Facebooks egen backend har en præference for video i bestemte formater eller opløsninger - måske 1280x720, mens video i højere opløsning automatisk konverteres til lavere opløsninger, hvis ikke brugeren har en VIP-konto. Det er der i hvert fald noget, der indikerer, når jeg Googler efter svar.

På min Windows-PC kan jeg bruge f.eks. 4K Video Downloader eller YT-DLP til at hente videoklip fra Facebook Videos og Messenger i højere kvalitet - f.eks. 1080p, hvis jeg vælger at downloade videoen i VP9 format (som MKV eller WebM). Hvis jeg derimod vælger H.264 (som MP4), kan jeg kun hente videoen i 720p: https://i.imgur.com/4aDYsxk.png

Dette stemmer i øvrigt godt overens med mulighederne på YouTube, hvor VP9-versionen så godt som altid er i højere opløsning end H.264 (MP4) versionen, som udelukkende er tilgængelig, fordi Apple-enheder har elendig understøttelse af open source-formater som VP9.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester