16. februar 2002 - 22:03
#4
Jeg ved ikke om du kan bruge dette til noget??? men det er klippet og sakset ud af hjælp og support.
Sådan oprettes, vises, ændres eller fjernes fil- og mappetilladelser
Åbn Windows Stifinder, og find den fil eller mappe, du vil oprette tilladelser for.
Højreklik på den ønskede fil eller mappe, klik på Egenskaber, og klik derefter på fanen Sikkerhed.
Benyt en af følgende fremgangsmåder:
Hvis du vil angive tilladelser for en gruppe eller bruger, der ikke vises i boksen Gruppe- eller brugernavne, skal du klikke på Tilføj. Skriv navnet på den gruppe eller bruger, du vil angive tilladelser for, og klik derefter på OK.
Klik på et bruger- eller gruppenavn, hvis du vil ændre eller fjerne
tilladelser for en eksisterende bruger eller gruppe.
Benyt en af følgende fremgangsmåder:
Marker afkrydsningsfeltet Tillad eller Afvis i boksen Tilladelser for bruger eller gruppe, hvis du vil tillade eller afvise en tilladelse.
Klik på Fjern, hvis du vil fjerne gruppen eller brugeren i boksen Gruppe- eller brugernavne.
Vigtigt!
Hvis du ikke indgår i et domæne, og du vil have vist fanen Sikkerhed, skal du trykke på og holde CTRL nede, højreklikke på en fil eller en mappe og derefter klikke på Egenskaber, mens du stadig holder CTRL nede.
Bemærk!
Hvis du vil åbne Windows Stifinder skal du klikke på Start, pege på Programmer, pege på Tilbehør og derefter klikke på Windows Stifinder.
I Windows XP Professional omfatter gruppen Alle ikke længere Anonymt logon.
Du kan kun oprette tilladelser for filer og mapper på drev, der er formateret til at anvende NTFS.
Hvis du skal ændre tilladelser, skal du være ejer eller have ejerens tilladelse til at gøre det.
Grupper eller brugere med Fuld Kontrol til en mappe kan slette filer og undermapper i den pågældende mappe, uanset hvilke tilladelser der beskytter filerne og undermapperne.
Hvis afkrydsningsfelterne under Tilladelser for bruger eller gruppe er nedtonet, eller hvis knappen Fjern ikke er tilgængelig, har filen eller mappen arvet tilladelser fra den overordnede mappe. Yderligere oplysninger om, hvordan filer og mapper påvirkes af arv, finder du under Relaterede emner.
Når du tilføjer en ny bruger eller gruppe, får den pågældende bruger eller gruppe som standard tilladelserne Læsning og kørsel, Visning af mappeindhold og Læsning.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tilladelser til filer og mapperMappetilladelser omfatter Fuld kontrol, Redigering, Læsning og kørsel, Visning af mappeindhold, Læsning og Skrivning. Hver enkelt af disse tilladelser består af en logisk gruppe af specialtilladelser, der er angivet og defineret nedenfor.
Tilladelse Beskrivelse
Gennemgang af mappe/Kørsel af fil For mapper: Gennemgang af mappe tillader eller afviser, at brugeren bevæger sig igennem mapperne for at finde andre filer eller mapper, selvom han eller hun ikke har tilladelse til de gennemgåede mapper (gælder kun mapper). Gennemgang af mappe træder først i kraft, når gruppen eller brugeren ikke får brugerrettigheden Gå uden om mappekontrol i snap-in-programmet Gruppepolitik. Gruppen Alle har som standard brugerrettigheden Gå uden om mappekontrol.
For filer: Kørsel af fil tillader eller afviser, at brugeren kører programfiler (gælder kun for filer).
Når du opretter tilladelsen Gennemgang af mappe for en bestemt mappe, opretter du ikke automatisk tilladelsen Kørsel af fil for alle filer i mappen.
Visning af mappe/Læsning af data Visning af mappe tillader eller afviser, at brugeren får vist filnavne og undermappenavne i mappen. Visning af mapper påvirker kun indholdet af den pågældende mappe og påvirker ikke, om den mappe, du angiver tilladelsen for, angives på listen. Gælder kun for mapper.
Læsning af data tillader eller afviser, at brugeren får vist data i filer (gælder kun filer).
Læsning af egenskaber Tillader eller afviser, at brugeren får vist egenskaberne for en fil eller en mappe, f.eks. egenskaberne skrivebeskyttet og skjult. Egenskaberne defineres af NTFS.
Læsning af udvidede egenskaber Tillader eller afviser, at brugeren får vist de udvidede egenskaber for en fil eller en mappe. Udvidede egenskaber defineres af programmer og kan variere fra program til program.
Oprettelse af filer/Skrivning af data Oprettelse af filer tillader eller afviser, at brugeren opretter filer i mappen (gælder kun mapper).
Skrivning af data tillader eller afviser, at brugeren ændrer filer og overskriver det eksisterende indhold (gælder kun filer).
Oprettelse af mapper/Tilføjelse af data Oprettelse af mapper tillader eller afviser, at brugeren opretter mapper i mappen (gælder kun mapper).
Tilføjelse af data tillader eller afviser, at brugeren ændrer slutningen af en fil, men ikke at han eller hun ændrer, sletter eller overskriver eksisterende data (gælder kun filer).
Skrivning af egenskaber Tillader eller afviser, at brugeren ændrer egenskaberne for en fil eller en mappe, f.eks. egenskaberne skrivebeskyttet og skjult. Egenskaberne defineres af NTFS.
Tilladelsen Skrivning af egenskaber indebærer ikke oprettelse eller sletning af filer eller mapper, men omfatter kun tilladelsen til at foretage ændringer i egenskaberne for en fil eller mappe. Hvis du vil tillade (eller afvise) oprettelse eller sletning, skal du se Oprettelse af filer/Skrivning af data, Oprettelse af mapper/Tilføjelse af data, Sletning af filer og undermapper og Slet.
Skrivning af udvidede egenskaber Tillader eller afviser, at brugeren ændrer de udvidede egenskaber for en fil eller en mappe. Udvidede egenskaber defineres af programmer og kan variere fra program til program.
Tilladelsen Skrivning af udvidede egenskaber indebærer ikke oprettelse eller sletning af filer eller mapper, men omfatter kun tilladelsen til at foretage ændringer i egenskaberne for en fil eller mappe. Hvis du vil tillade (eller afvise) oprettelses- eller slettehandlinger, skal du se Oprettelse af filer/Skrivning af data, Oprettelse af mapper/Tilføjelse af data, Sletning af filer og undermapper og Slet.
Sletning af filer og undermapper Tillader eller afviser, at brugeren sletter filer og undermapper, selvom tilladelsen Sletning ikke er blevet oprettet for den pågældende fil eller undermappe (gælder for mapper).
Sletning Tillader eller afviser, at brugeren sletter filen eller mappen. Selvom du ikke har tilladelsen Sletning til en fil eller en mappe, kan du stadig slette den, hvis du har fået tildelt tilladelsen Sletning af filer og undermapper for den overordnede mappe.
Læsning af tilladelser Tillader eller afviser, at brugeren læser tilladelserne for en fil eller en mappe, f.eks. Fuld kontrol, Læsning eller Skrivning.
Ændring af tilladelser Tillader eller afviser, at brugeren ændrer tilladelserne for en fil eller en mappe, f.eks. Fuld kontrol, Læsning eller Skrivning.
Overtagelse af ejerskab Tillader eller afviser, at brugeren overtager ejerskabet af filen eller mappen. Ejeren af en fil eller en mappe kan altid ændre den pågældende fil eller mappes tilladelser, uanset eventuelle eksisterende tilladelser der beskytter filen eller mappen.
Synkronisering Tillader eller afviser, at forskellige tråde venter på filens eller mappens handle og synkroniserer med en anden tråd, der eventuelt signalerer til den. Denne tilladelse gælder kun multiprocesprogrammer med flere tråde.
17. februar 2002 - 13:36
#6
Sådan oprettes, vises, ændres eller fjernes fil- og mappetilladelser
Åbn Windows Stifinder, og find den fil eller mappe, du vil oprette tilladelser for.
Højreklik på den ønskede fil eller mappe, klik på Egenskaber, og klik derefter på fanen Sikkerhed.
Benyt en af følgende fremgangsmåder:
Hvis du vil angive tilladelser for en gruppe eller bruger, der ikke vises i boksen Gruppe- eller brugernavne, skal du klikke på Tilføj. Skriv navnet på den gruppe eller bruger, du vil angive tilladelser for, og klik derefter på OK.
Klik på et bruger- eller gruppenavn, hvis du vil ændre eller fjerne tilladelser for en eksisterende bruger eller gruppe.
Benyt en af følgende fremgangsmåder:
Marker afkrydsningsfeltet Tillad eller Afvis i boksen Tilladelser for bruger eller gruppe, hvis du vil tillade eller afvise en tilladelse.
Klik på Fjern, hvis du vil fjerne gruppen eller brugeren i boksen Gruppe- eller brugernavne.
Vigtigt!
Hvis du ikke indgår i et domæne, og du vil have vist fanen Sikkerhed, skal du trykke på og holde CTRL nede, højreklikke på en fil eller en mappe og derefter klikke på Egenskaber, mens du stadig holder CTRL nede.