Avatar billede oesten Nybegynder
04. april 2004 - 13:43 Der er 3 kommentarer og
1 løsning

PHP5, simpleXML og danske karakterer

Jeg har prøvet at lave en RSS-parser med simpleXML under PHP5, men det giver besynderlige resultater, når XML-filen indeholder danske karakterer. se f.eks. oesten.homeip.net/xslt/RSSing.php. Er der kun ASCII som i oesten.homeip,net/xslt/RSSbbc.php er der ingen problemer. Er der nogen der har prøvet sådan noget?
Avatar billede swaxi Nybegynder
04. april 2004 - 18:52 #1
uden at kunne give dig det helt korrekte svar - jeg har ikke php5 og simpleXML - så kan jeg sige, at dit problem har noget med encoding at gøre. de xml-filer du læser er sandsynligvis enkodet i et unicode-format. hvis parseren ikke ved dette, kan den læse forkert. prøv at tvinge parseren til, at læse indholdet som UTF-8 (jeg ved ikke hvordan du lige gør det, men kig i dokumentationen)
Avatar billede oesten Nybegynder
04. april 2004 - 20:44 #2
Desværre er der lige netop ingen dokumentation endnu. Men du har nok ret i det med encoding. Jeg forestiller mig at prøve at lave XML-filen om til en streng og så køre htmlentities() på den før jeg lader simpleXML tage over.
Avatar billede oesten Nybegynder
05. april 2004 - 14:30 #3
swaxi: Du var på rette spor. Der er tale om UTF-8 (BOM), så vidt jeg kunne finde ud af (æ = C3A6 ....). Så hvis man laver en lille funktion med strtr() der oversætter de 6 karakterer er problemet løst. Så send mig lige et svar.
Avatar billede oesten Nybegynder
17. april 2004 - 18:02 #4
Så snupper jeg dem selv igen.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester



Seneste spørgsmål Seneste aktivitet
I går 20:46 opkaldside Af hagbartm i Mobiltelefoner
I går 16:05 win 10 vil ikke boote Af bb69 i Windows
I går 11:20 Lenovo x390 Af tobberjas i PC
I går 10:14 Alder i Excel Af Nanarsi i Excel
I går 09:00 Flere linier på faneblad Af Peder Lund Nielsen i Excel