Avatar billede kourinsu Nybegynder
01. september 2007 - 11:45 Der er 2 kommentarer

Dynamisk listing udfra databasetabel

Jeg er helt ny i Filemaker, så jeg famler mig lidt frem. Jeg har en databasetabel med alle årets uger, hvoraf kun 8-10 skal være aktive ad gangen. Det regner jeg med, at ville gøre sådan, at aktive uger får et flag i databasetabellen, der hedder 1, når de er aktive, og 0, når de er inaktive. I min portal vil jeg gerne dynamisk udskrive de aktive uger, mens de inaktive ikke skal udskrives/være usynlige, men hvordan pokker/dælen gør jeg det?
Avatar billede zordesign Nybegynder
29. november 2007 - 18:38 #1
Må jeg foreslå en alternativ mulighed?  Jeg går ud fra, at du kører FileMaker 7 eller nyere.

Portalen vises på ent layout baseret på eén tabel (lad os kalde den "master"), og poster vises så fra den relaterede tabel (lad os kalde den "uger") i portalen.

1) Lav et beregnet felt (calculation) af typen number i master-tabellen. Kald det fx "Uge". Sæt dette felt til at være WeekOfYearFiscal( Get( CurrentDate ); 2 ). Det betyder, at feltet altid indeholder den aktuelle uge. Tricket med WeekOfYearFiscal er, at FileMakers uger med funktionen WeekOfYear starter på søndag. Med WeekOfYearFiscal kan du specificere en valgfristartdag. 2 er mandag.

2) Lav to beregnede felter mere i mastertabellen: UgeStart og UgeSlut. Kontroller, at værdien ikke gemmes (Storge Options: Do not store calculation results). Lad disse være hhv. Uge-4 og Uge+4.

3) Nu kan du bygge en relation mellem tabellerne master og uger. Relater på, at UgeFra i master skal være <= uge i ugetabellen og UgeTil i master skal være  >=  Uge i ugetabellen.

Nu vises ugerne korrekt.

Du kan vælge at  eliminere Uge-feltet i mastertabellen og blot indsætte beregningen direkte i UgeFra og UgeTIil
Avatar billede kourinsu Nybegynder
05. december 2007 - 23:50 #2
Hej

Jeg fandt sådan set en anden løsning for lang tiden siden, men smid et svar alligevel. Uanset, så kan jeg utvivlsomt bruge det i fremtiden. Tak
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester