Avatar billede zarina Nybegynder
14. september 2007 - 21:26 Der er 4 kommentarer og
1 løsning

Antiterrorpakkens ikrafttræden

Hej med jer, dette er måske ikke det rette forum, men er der nogen, der kan fortælle mig, hvordan jeg nemt og legalt camouflerer min surfen på nettet? Jeg har læst, det kan lade sig gøre, og af princip mener jeg ikke, det er i orden, når man bare gemmer tilfældige menneskers tilfældige færden på nettet. Det må da overskride datalovgivningen på en eller anden måde...

Nå, men jeg håber, I har nogle bud derude :)

/Zarina
Avatar billede old-faithful Praktikant
14. september 2007 - 21:35 #1
Total anonymitet er umuligt, men du kan stadig surfe relativt anonymt ved at bruge såkaldte "anonymous proxy servers". Hvor dine detaljer (såsom IP adresse) almindeligvis sendes med når du besøger en side eller opretter forbindelse til andre, og dermed kan logges, fungerer en proxy server som et mellemled, hvormed din IP'adresse m.v. kan holdes hemmelig.

Det forudsætter naturligvis at du benytter en proxy som du kan stole på (selv kan de på serveren se dine data, medmindre de er krypterede) og som ikke gemmer trafiklogs. Ellers kan ejeren af serveren se hvem bruger serveren, samt hvad sendes frem og tilbage, og serverens log kan evt. kræves udleveret af myndighederne (afhængig af lovgivningen i landet hvor serveren ligger). Men eksempelvis den hjemmesde du besøger, kan ikke se din IP-adresse.

Der findes hjemmesider som kan fungere som proxy servere, men også programmer der kan koble dig op til proxy servere. Mange Internetprogrammer (Internet explorer osv.) kan sættes op til at køre igennem en proxy, enten direkte eller igennem et program på din computer (som regel skal proxy'en så angives som "localhost"), der finder og kobler dig til proxy servers.

Bemærk at der også er forskel på hastigheden af de forskellige servere, så forbindelsen kan være langsom nogle gange.

PROSA har udgivet en CD med anonymitetssoftware som kan hentes her: http://www.prosa.dk/om_prosa/polippix.php

Eller prøv evt. at kigge på flg.:

Softwareprogrammer:
  • OperaTor (http://letwist.net/operator)
  • Multiproxy (http://www.multiproxy.org/)
  • Anonymous Guest Pro 4 (http://www.spszone.com/anguest/)
  • Tor (http://tor.freehaven.net/)
  • Proxy-Firewall (http://proxy-firewall.com/)
  • Proxyrama (http://gaamoa.deny.de/index.html)



Websider:
  • Proxify (http://proxify.com/)
  • Megaproxy (http://www.megaproxy.com/freesurf/)
  • The Cloak (http://www.the-cloak.com/login.html)
  • Anonymouse


// Old-Faithful™
Avatar billede leif Seniormester
15. september 2007 - 12:11 #2
zarina -> Den eneste måde du kan være 100% er at følge disse råd:
1. Sluk din computer
2. Luk din internet forbindelse
3. Lad være med at bruge computer hverken på arbejde eller andre steder.



Men jeg forstår ikke alle dem som er bange for at blive logget, hvis du vidste hvor mange steder og hvor mange kameraer som er i Danmark og andre lande, så skal du lukke dig inde i et lille rum med ingen døre eller vinduer. Du kan fx. ikke få ind i en Irma uden du er videoovervåget. Allerede idag uden Terrorpakken er der sket mere logning end du sikkert regner med.
Avatar billede old-faithful Praktikant
15. september 2007 - 12:38 #3
Det ironiske er at der er huller i overvågning og at f.eks. biblioteker og taletids-telefoner ikke omfattes af reglerne. Så mon ikke dem der har noget at skjule vil benytte sig af hullerne, så overvågningen ender med blot at ramme almindelige mennesker, mens forbryderne vælger "sikre" kommunikationsmetoder i stedet. Så ville overvågningen være fuldstændig overflødig.
Avatar billede zarina Nybegynder
15. september 2007 - 13:56 #4
Leif -> :/ Det er jeg sgu klar over. Der er heller ingen tvivl om, vi allerede bliver mere logget, end vi går og tror. Det er bare ved at tage lidt overhånd, synes jeg.
Men derfor er det da osse fair ikke at ønske at dele alt med alle. Bevares, jeg har intet at skjule, lever helt almindeligt dødkedeligt gennemsnitsliv. Og ved alligevel en del om, hvordan og hvor meget samfundet er overvåget.. Jeg ved ikke, om jeg gider benytte de her proxyservere aht hastighed mm, og dén dag, nogle evt banker på min dør for at trevle min computer igennem, så er det nok også slut med privatlivet. Nu læste jeg bare, der var en mulighed, og måske kan det også hjælpe til yderligere beskyttelse mod tosser, der mener, de skal snage i ens computerliv.
Så blot for at ha' det på det rene; skal du være nedladende, så afhold dig venligst fra at kommentere min tråd, det er vel ikke STRENGT nødvendigt?!

Old -> Tak for svar! Point til dig, det var meget informativt. Hav en god weekend!

/Zarina
Avatar billede old-faithful Praktikant
15. september 2007 - 16:22 #5
Det var så lidt. God weekend!
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester