Avatar billede sprutnik Nybegynder
09. juli 2010 - 12:24

Hvordan positioneres en række forskellige movieclips på forskellige koordinater?

Først og fremmest er jeg ikke en haj til actionscript, men jeg har på fornemmelsen at mit problem er forholdsvis simpelt, selvom jeg ikke helt kan greje hvordan jeg bedst griber det.

Jeg ønsker at lave et simpelt lille spil, der består af et antal felter der er placeret vandret og lodret. Hvert felt er bundet til et bestemt x-og y-koordinat. Det kan visualiseres således:
AA-AB-AC
BA-BB-BC
CA-CB-CC
Ydermere har jeg en række movieclips (lad os sige tre styks). Ved at placere disse movieclips i felterne eller ved at lade nogle felter være tomme, ønsker jeg at konstruere en række forskellige baner, som spilleren kan spille. Altså level 1, level 2, level 3 og så videre, og hvert level har forskellige kombinationer af movieclips i felterne, som jeg har bestemt.

Det, som jeg tror, jeg ønsker, er at navngive hvert felt og give det et x-og y-koordinat. Dernæst ønsker jeg en nem måde at knytte et movieclip til et given felt, så det bliver overkommeligt at lave baner. En visualisering kan se således ud:

AA:mc1
AB:mc3
AC:tom
BA:tom
BB:mc2
BC:mc3
CA:tom
CB:mc3
CC:mc1

Det virker meget simpelt, men de løsninger jeg har tænkt på virker alt for kringlede og repeterende, når der skal konstrueres en længere række baner.

Er der en der kan bidrage med en simpel og forståelig tilgang til ovenstående?
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester