Avatar billede hardwareguy15 Nybegynder
24. december 2011 - 09:15 Der er 12 kommentarer og
1 løsning

Andesovs

De havde ingen andesovs i Fakta, hvad kan man bruge istedet?

Nogle gode forslag? Jeg har alle de andre ingredienser, kartofler,rødkål,andebryst,osv.
Avatar billede foodear Praktikant
24. december 2011 - 09:19 #1
hvad med Oscar ande bouillon ?

Kan købes i Brugsen, Fakta, Netto ...
Avatar billede Jensen DK Novice
24. december 2011 - 12:41 #2
Hvad med at lave sovsen fra skyen som anden er stekt i?
Avatar billede wappa Nybegynder
24. december 2011 - 13:46 #3
gør som #2

Det bliver den bedste sovs, smager himmelsk
Avatar billede hardwareguy15 Nybegynder
24. december 2011 - 14:48 #4
Forstår ikke, skyen som anden er stegt i?
Avatar billede The_Buzz Novice
24. december 2011 - 15:14 #5
Det væske der er nede i bradepanden efter man har stegt en hel and = skyen som anden har stegt i :)
Avatar billede hardwareguy15 Nybegynder
24. december 2011 - 15:55 #6
Ah ok, men den kan man vel ikke bruge som sovs alene eller hvordan?
Avatar billede johnstigers Seniormester
24. december 2011 - 16:01 #7
"Sovs
Så snart anden er i ovnen skæres indvolde (kråse, hjerte, lever) i mindre stykker og koges i en gryde vand med vingespidserne og halsen. Vandet må kun akkurat dække, ellers bliver det for tyndt. Lad det koge for svag varme i mindst en times tid, så det giver smag til vandet.

Når anden mangler ca. en halv time af stegningen kan man tappe det sidste stegevand af bradepanden (det er lettest med en stor pipette. Ellers må man bruge en suppeske eller hælde det fra (Pas på! Det er vanskeligt og farligt. Samtidig skal stegetiden forlænges lidt på grund af varmetabet, når anden er ude).


Smelt smør i lidt andefedt og brug blandingen til at jævne sovsen med.

Stege-boullionen hældes i et højt klart glas. Efter et stykke tid kan man tydeligt se fedtet i toppen. Fjern hovedparten af fedtet (ikke det hele!) med en ske eller en pipette og hæld resten af boullionen i en gryde sammen med kogevandet fra indvoldene.

Tilsæt salt, peber. Spar dog lidt på saltet, hvis du senere vil bruge soja. Tilsæt lidt gelé, sød rød bærsaft eller sukker (Det giver lidt mere smag af jul og vildt).

Jævn sovsen med mel/mælk eller smørbolle. Smag herefter til med peber, soja og salt efter smag.

Det fra-sorterede fedt kan evt. bruges som smør/fedt-bolle til jævning af sovsen. Læg en klump smør i en skål med det varme fedt. Når smørret er smeltet kan man meget let røre mel i fedtet og bruge det som smørbolle. "

Fra http://www.almanak.dk/jul/mad/andesteg.htm

Ellers Google "Andesteg sovs": http://www.google.dk/#hl=da&sugexp=ppwe&cp=11&gs_id=16&xhr=t&q=andesteg+sovs&pf=p&sclient=psy-ab&safe=off&source=hp&pbx=1&oq=andesteg+so&aq=0&aqi=g2&aql=f&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.,cf.osb&fp=da5d1a35234001aa&biw=1440&bih=785
Avatar billede hardwareguy15 Nybegynder
24. december 2011 - 18:24 #8
Jeg har kun købt et andebryst, jeg har slet ikke en hel and haha.
Avatar billede hardwareguy15 Nybegynder
25. december 2011 - 07:14 #9
fuck noget lort man.... andesovsen blev god, men kartoflerne blev ikke kogt igennem selvom de fik 20 minutter i kog, fuck...

plus anden blev meget sej og hård og var tydeligvis ikke stegt igennem i bunden, der stod svits til skindet er sprødt og i ovnen 15 minutter, jeg gav den 20 minutter... måske skal man svitse den i bunden også før man kommer den i ovnen, det stod der bare ikke noget om... sådan noget lort...
Avatar billede hardwareguy15 Nybegynder
25. december 2011 - 12:37 #10
Lukket.
Avatar billede Jensen DK Novice
25. december 2011 - 12:49 #11
Du kan nå et madlavnings kursus inden næste jul.
Avatar billede The_Buzz Novice
27. december 2011 - 16:49 #12
Kartofler skal også som hovedregl koge (fra det koger til det er færdig) 25-30 minutter alt efter hvilken sort det er.
Avatar billede johnstigers Seniormester
27. december 2011 - 17:09 #13
Man kan også lige stikke i kartoflerne for at mærke om de er færdige.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Computerworld tilbyder specialiserede kurser i database-management

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester