Avatar billede mrcorex Nybegynder
21. september 2013 - 17:39

Hvilken platform?

Jeg har søgt efter en ny udviklings-platform i et stykke tid men jeg er stadig ikke tilfreds. Jeg har brug for en "platform" hvor jeg kan basere alle mine udvidelser, alle mine projekter på. Jeg er ikke kun ude efter "extension"-udvikling, men denne platform skal have basal funktionalitet såsom administration af brugere, roller, tilladelser o.s.v. Og forhåbentlig en hel del mere.

Indtil nu har jeg prøvet Joomla (2.5x - 3.x), Drupal 7.x, WordPress 3.6x og flere andre f.eks. Yii.

Jeg er ikke interesseret I at have et system hvor jeg er nødt til at installere en masse plugins for at få det til at virke. I Drupal skal du f.eks. installere 20+ for at få det på mindst same niveau som Joomla. Jeg er interesseret I at have en platform hvor jeg umiddelbart, kan installere en extension med en one-liner f.eks.  <?php print("Hello World!"); ?> og hvor sikkerhed, template o.s.v. allerede virker out-of-the-box.

Jeg har allerede bygget sådan et system fra bunden af, men jeg kan ikke bruge det selv da jeg ikke ejer det. Og det system er så stort at jeg ikke lige umiddelbart kan vedligeholde det selv.

Det system som jeg er interesseret I skal have web services support indbygget hvor jeg, selvfølgelig, kan udvikle mine egne web services, primært REST/JSON.

Det skal være SOA. Jeg vil påstå at en webside står på lige fod med en web-service. Det er det same data der skal hentes fra database. Hverken WordPress, Joomla eller Drupal passer til denne category. Drupal er tættere på end de 2 andre, men jeg hader at skulle vedligeholde denne store mænge af plugins. Den er dog stadig interessant. Men jeg synes den mangler noget fundamentalt såsom web services + flere andre ting. Jeg skal se på det igen når D8 kommer på banen, men indtil videre....

Grunden til at jeg ser på WordPress er at jeg måske kunne udvide WordPress til at bruge min egen "arkitektur" men det har vist sig at være ret udfordrende at vedligeholde.

Jeg har set på Yii men der er ingen websider at bruge overhovedet. Og hvis jeg havde tiden, ville jeg nok vælge denne platform og skrive det hele fra bunden af, men så er vi tilbage til vedligeholdelsen. Jeg ved der eksisterer et plugin til Yii med administrations-sider, men jeg søger et community-driven system hvor udviklerne er passioneret med at vedligeholde det og hvor jeg kan signe up og hjælpe med mine skills.

En ting der er vigtigt for systemet er frontend-komponenter. Dette er åbenbart ikke prioriteret særlig højt i mange systemer. Jeg tænker ikke på XML-filer og en engine til at compile min form. Jeg tænker ganske enkelt på helpers/handlers/objects til at jeg selv kan gøre det i min kode.

Jeg har altid troet på at PHP-sproget var det sprog med flest muligheder, men efter at have brugt flere år+ på forskellige CMS-løsninger på .NET-platformen, så må jeg konkludere at disse CMS'er er mere fuldendte. Det overrasker mig da vi har 60+ CMS-systemer baseret på PHP ifølge forskellige wiki'er. Jeg har dog ikke set alle igennem. ?

Buzzwords: MVC, Web Services, Template/Theme, Data Provider, jQuery, unit-testing, MySQL, MS SQL, Azure SQL.

Vi skriver 2013. Hvad er det jeg overser?

Jeg ved godt at nogle af mine "facts" ikke nødvendigvis er korrekte, så tøv ikke med at rette på mig. Jeg er kun ude efter at have den bedste platform at udvikle ud fra.

Jeg ved det var en masse tekst, men det er også et stort spørgsmål. Jeg er ikke ude på en religions-krig, men samtidig vil jeg gerne høre alles kommentarer. Lad os få facts på bordet og ikke en masse følelser. Der er ingen tvivl om at hvert system passer til hver sin rolle. Og det kan også godt være at dette spørgsmål slet ikke kan besvares.

Så hvilken platform ville du vælge?
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester