dobbel_mango Praktikant
23. januar 2014 - 20:39 Der er 9 kommentarer

Billig trådløs router, der kan kaperer mange netværk

Hej Eksperter

Jeg bor på et rigtig stort kollegium, hvor der selvfølgelig er mange trådløse netværk. Samtidig er kollegiet opbygget af store betonblokke - altså ikke de bedste betingelser for wifi.

Ikke desto mindre vil jeg godt have muligheden for et ok trådløst netværk. Kan I anbefale en nogenlunde billig (maks 500,-) wifi-router, der vil kunne begå sig i disse omgivelser.

Da jeg bor i en etværelses behøves den altså ikke stor rækkevidde men et stærk signal. Min computer er en Macbook Pro, hvis det er relevant.

Mvh
dobbel_mango
milter Ekspert
23. januar 2014 - 21:29 #1
Hvorfor har du brug for at kunne gå gennem betonmure? De mange betonmure burde da netop beskytte dig mod forstyrrelser fra andres netværk :-)

I en etværelses vil 99,9% af alle routere garanteret være tilstrækkeligt til dit eget trådløse netværk :-)
dobbel_mango Praktikant
23. januar 2014 - 22:05 #2
Jeg mener bare at have hørt, at betonvægge forstyrrer signalet, så det har egentlig ikke så meget at gøre med, at den skal kunne gå igennem beton. Men det har nok ikke den store betydning for signalet :)
milter Ekspert
23. januar 2014 - 22:21 #3
Betonmure har kun betydning, hvis signalet skal gennem dem, dvs. signalet bliver svagere.

Hvis du har dit eget stik til internetforbindelse og din egen router/access point, så kan betonmurene kun være til din fordel med kun eet værelse :-)

Medmindre, selvfølgelig, du går i panik, hvis ikke din Macbook og Facebook er indenfor rækkevidde 24/7/365 :-)
dobbel_mango Praktikant
23. januar 2014 - 22:44 #4
Nuvel, så kan jeg jo nøjes med en fornuftig standard router... eller hvad? Hvad med forstyrrelser fra alle de andre trådløse netværk - kan der ikke opstå noget interferens der?
milter Ekspert
23. januar 2014 - 23:07 #5
Jo, andre trådløse netværk kan godt forstyrre, men hvor meget, det finder du først ud af, når du har sat det hele op. Her gælder det først og fremmest om at finde ud af, hvilke kanaler der bruges mest af de andre beboere og så undgå dem. Kig på linkene herunder:

http://www.computerworld.dk/art/116187/8-gode-raad-hjaelp-dit-traadloese-netvaerk-op-i-hastighed

http://kundeservice.tdc.dk/privat/faq.php?id=23165

http://www.comx.dk/bedre-wifi/

Et forslag: Da du formentligt ikke har de helt store afstande til nogle dele af værelset, så vil et kabel mellem internetstikket og din Macbook give dig en både hurtigere og mere stabil forbindelse.
milter Ekspert
23. januar 2014 - 23:25 #6
Og ja, enhver standard router med trådløst access point (det har de vist alle) vil kunne bruges. Herunder er et udvalg til priser mellem 250 og 400 kr., som jeg kan anbefale dig at kigge på:

http://www.edbpriser.dk/netvaerk/router.aspx?pris=(130-500)&count=12&sort=TotalPrice&rlm=Gallery
dobbel_mango Praktikant
23. januar 2014 - 23:54 #7
I øjeblikket (og siden jeg flyttede ind) har jeg brugt kabel, hvilket selvfølgelig fungerer upåklageligt. Men jeg vil gerne have muligheden for trådløs, da det selvfølgelig er dét lettere, og at venner+studiekammerater kan få internetforbindelse uden det helt store lan-setup :)

Mange tak for links og hjælp - jeg kigger nærmere på det :)
milter Ekspert
24. januar 2014 - 00:26 #8
Velbekom og held og lykke med projektet :-)
magic-mouse Novice
24. januar 2014 - 08:02 #9
#3 - Ikke helt korrekt, da signalet fra routeren ikke kan gå igennem vægen refekteres den tilbage i rummet. Hvis man har ee alt for kraftig antennesignal, så kan der opstå en ekko effekt af signalet, på samme måde som hvis du har 2 Accesspoints stående ved siden af hinanden.

Problemet er dog let løst, ved at trække routeren ca 1 meter væk fra hjørnet.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen.


Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Intel taber retssag og skal betale to milliarder dollar: "Det er skandaløst"
Chipgiganten Intel har tabt en retsag i USA, og er blevet idømt en bøde på hele 2,1 milliarder dollar. Det er en af de største bøder for en patentsag i USA's historie.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.