Mogens Nørgaard

It-debattør

E-Mail

mogensxy@gmail.com

Twitter

@mnorgaard

Linkedin

Se Mogens's LinkedIn profil

164 artikler på Computerworld

Mogens Nørgaard

15

Mogens Nørgaard: Her er mine forudsigelser for 2019: Det store røveri vil fortsætte og GAFAM/FAANG vil smadre alle bikse - og meget andet

Klumme: 2019 bliver et spændende år med gode eksempler på suveræne business cases, der lever op til de tre danske D'er: Dyrt, Dumt og Dårligt...og hvor GAFAM/FAANG vil smadre alle bikse i blandt andet Danmark med hjælp fra de nyttige, lokale idioter i lobbyist-organisationerne.

14. december 2018 kl. 11.09 | læs »
2

Nørgaard: Hvem har mon interesse i, at vi afskaffer Krigsreglen? Tænk lige over det!

Klumme: Kampen om Krigsreglen optager mange mennesker, men nogle af de mest interessante har ikke lyst til at stå frem offentligt. Humlen er, at det er nødvendigt at koncentrere sig om, hvem der vil profitere af afskaffelsen af Krigsreglen - og hvordan de arbejder for at få indflydelse.

30. november 2018 kl. 13.51 | læs »
17

Mogens Nørgaard: Afskaffelse af Krigsreglen er dumt på ethvert plan - men det vil ske alligevel

Klumme: BLUF (Bottom Line Up Front): Dansk Industri og Dansk Erhverv arbejder på at afskaffe vores Krigsregel, som foreskriver, at vigtige data skal være indenfor Danmarks grænser, fordi vi ellers kan afskæres totalt udefra uden varsel. Det er dumt på ethvert plan. Det er decideret imod nationens interesser. Men det vil ske.

9. november 2018 kl. 10.10 | læs »
14

Nørgaard: Gider, vil eller kan Center for Cybersikkerhed overhovedet hjælpe den civile del af det danske samfund?

Klumme: Jeg elsker mit gamle regiment Livgarden, men i dag er der endnu mere brug for en cybergarde. Laptops er vigtigere end nye, franske kanoner. Måske endda vigtigere end nye fly fra USA, selv om jeg synes, at de er fede.

14. maj 2018 kl. 10.00 | læs »
12

Nørgaard: Når jeg bliver diktator af Danmark skal der ryddes op i EPJ (= den Evige Patient Jagt)

Klumme: Engang havde hvert amt sit eget EPJ-system med katastrofale følger. Og da vi jo er er Verdens Klogeste Folkefærd, har vi jo lært af vore fejl. Derfor ender vi nu med, at Østdanmark bruger EPIC og Vestdanmark bruger Systematic. Men når jeg bliver diktator af Danmark, kommer der til at ske ting og sager.

9. maj 2018 kl. 15.48 | læs »
23

Nørgaard: Hele Facebook-skandalen er startet af fødevareindustrien

Klumme: Jeg tror, at fødevareindustrien står bag en masse store it-foretagender. De har i dybeste hemmelighed overtaget magten over de førende it-bikse og dermed - efterhånden som alt bliver digitalt og rykker på nettet - den totale magt over os.

1. maj 2018 kl. 10.30 | læs »
18

Nørgaard: Dengang jeg var med til at bryde ind hos et stort it-firma ... og derfor er forsvar IKKE det bedste forsvar

Klumme: Alle ved, at det er nødvendigt med offensive forsvarshandlinger. Nogle få, gode mennesker gør det for at hjælpe i alvorlige situationer. Men de er på usikker grund juridisk. Det bør vi gøre noget ved hurtigst muligt.

25. april 2018 kl. 09.00 | læs »
11

Nørgaard: GDPR er en krig mellem USA og Europa - og EU’s tilgang vil vinde. Faktum

Klumme: Vi fra EU og omegn har en god grundlov, som vi agter at tvinge alle ordentlige mennesker og outlaws til at følge, hvis de ikke vil op og hænge eller rulles i fjer og tjære og jages ud af byen. Alle de outlaws, der (forståeligt nok) synes det gamle, lovløse system er bedre, vil måske ikke nyde godt af den nye grundlov i særlig grad. Men det vil deres børn.

3. april 2018 kl. 11.03 | læs »
42

Nørgaard: Facebook er godt og grundigt på spanden på grund af nogle onde menneskers onde biks

Klumme: En række onde mennesker som Steve Bannon har via deres onde, onde biks Cambridge Analytics (CA) trukket data ud på individ-niveau fra Facebook på alle amerikanere, anvendt en yderst snedig metode, kaldet Big Five, til at finde ud af deres sindsstemning, og derpå målrettet de russiske trolde fra IRA i Sankt Petersborg mod folk med henblik på at fremme Bernie og Trumpie, men ikke Hillary.

20. marts 2018 kl. 12.15 | læs »
21

Mogens Nørgaard: Data-diktatorens fem stensikre forudsigelser om den nye EU-persondatalovgivning

Klumme: Vil det offentlige slippe afsted med at overtræde GDPR for fuld musik uden konsekvenser? Og vil det samme mon gælde for private bikse?

18. januar 2018 kl. 11.02 | læs »