Mogens Nørgaard

It-debattør

E-Mail

mogensxy@gmail.com

Twitter

@mnorgaard

Linkedin

Se Mogens's LinkedIn profil

164 artikler på Computerworld

Mogens Nørgaard

18

Mogens Nørgaard: Microsoft køber Oracle. Eller også gør de ikke

Klumme:Gad vide om Microsoft er ved at lave en OS/2 plus DoubleDisk på Oracle? Lige som den gang hvor Bill tog pengene fra, og derpå røven på, IBM og satsede stort på Windows. Det ville fanme være sjovt. Kan I se det? Få alle Oracle-kunderne over på Azure, og så strammer man lige skruen lidt og køber dernæst Oracle.

15. november 2019 kl. 16.30 | læs »
4

Den Eneste Metode Du Får Brug For Fra Nu Af Og I Al Evighed. Amen

Klumme: Man bliver ikke fyret for at bruge Agile, Cloud og DSN. Det kan jeg garantere.

17. september 2019 kl. 14.06 | læs »
10

Breaking fra Nørgaard! Proces skaber hidtil uset vækst gennem manglende ledelse

Klumme: Mit forhold til DJØF og djøfere har ikke altid været en dans på roser. Men nu har jeg fået fred med det hele, og jeg er parat til at sige UNDSKYLD til DJØF. De har haft ret hele tiden.

12. september 2019 kl. 13.40 | læs »
7

Nørgaard: Et festligt interview med Anders Lisdorf om cloud

Klumme: Jeg kom fornylig til at diskutere cloud med min kammerat Anders Lisdorf. Det kom der nogle sandheder ud af. Så besluttede jeg mig for at interviewe Anders. Og du kan læse interviewet her. Jeg synes selv, at det er blevet ret festligt.

7. juni 2019 kl. 12.00 | læs »
15

Nørgaard: Derfor er det faktisk godt for os, at Huawei og de andre kinesere stjæler vores viden og teknologier - beviset ligger lige foran din næse

Klumme: Hvis kineserne kan blive ved med at stjæle og kopiere systematisk fra vore bedste folk ser vi formentlig ind i en tid med så meget overskud, at min gamle Livgarder-kammerat Jønnes drøm om en ottetimers arbejdsuge bliver til virkelighed.

24. maj 2019 kl. 14.14 | læs »

Nørgaard: En stor lyserød militær hemmelighed...eller hvorfor big data og algoritmer får dig før eller siden - hvis de vil finde dig

Klumme: Denne klumme indeholder lidt tanker om de-anonymisering og en dyb, militær hemmelighed. Måske to. Ja, OK, også en it-hemmelighed, som jeg har lovet at holde for mig selv.

21. maj 2019 kl. 14.31 | læs »
12

Nørgaard: Vi burde lære af geniale Japan, og vi burde oprette Det digitale Hjemmeværn. Men det bliver desværre aldrig til noget

Klumme: Japan vil lade deres svar på vores Center for CyberSikkerhed forsøge at hacke borgernes dimser og informere/vejlede dem om, hvad de skal gøre. Det skal Danmark kopiere og samtidig sætte alle gamerne til at lave noget fornuftigt i et Digitalt Hjemmeværn. Det vil Danmark aldrig gøre.

1. februar 2019 kl. 10.02 | læs »
5

Nørgaard: Jeg var til seminar om kritisk infrastruktur og cybersikkerhed i går, og her er min nedslående beretning

Klumme: Jeg var med til Atlantsammenslutningens seminar om kritisk infrastruktur og cybersikkerhed i går, og det var en generelt nedslående oplevelse - men med enkelte lyspunkter. Her er min helt personlige beretning om oplevelsen.

25. januar 2019 kl. 10.58 | læs »
7

Nørgaard: Historien om Forældreintra og stress er noget urimeligt makværk. Og kritikken er ramt helt ved siden af

Klumme: Der er mange forældre, der har så rigeligt overskud til at kommentere på alt og gøre meget ud af intet. Vi lever i gode tider uden reelle problemer, og det fremgår tydeligt af Forældreintra.

24. januar 2019 kl. 10.35 | læs »
28

Mogens Nørgaard: Danmark skal have en digital grundlov - og jeg har fundet ud af en smart quickfix (tror jeg)

Klumme: Vi kan vel alle blive enige om, at det er et kæmpeproblem, at vores grundlov slet ikke er egnet til at håndtere en digitaliseret realitet. Men jeg har fundet en quickfix (tror jeg) - en smart grundlovspatch, der giver mulighed for med et snuptag at opdatere Grundloven til en digital virkelighed.

3. januar 2019 kl. 10.00 | læs »