Jeg savner B-holdet - dem der giver fanden i ikke at have den fedeste teknologi ved hånden

Klumme: Jeg savner dem, der giver fanden i, at deres CMS ikke er det sidste nye skrig og i stedet arbejder ekstra hårdt for at levere noget godt indhold og dem, der ikke har mulighed for at redigere deres elendige forside og i stedet promoverer deres fede indhold på Facebook, LinkedIn og Twitter.

Der findes dygtige virksomheder, offentlige som private, der bare stormer frem i det digitale og leverer overbevisende fede løsninger til deres kunder.

De har fattet, hvad det handler om: Man forstår straks, hvad de tilbyder.

De er uimodståeligt inviterende at engagere sig i. Og det er tæt på sjovt at gennemføre sin opgave.

Der findes også virksomheder, som har en hjemmeside, hvor de for nogle år siden skrev nogle svagt formulerede sætninger om, hvordan de opfattede sig selv, garneret med nogle intetsigende billeder.

Det er svært at forstå, hvad de tilbyder, helt umuligt at se det på en mobil, og skulle man alligevel give sig i kast med deres digitale skrald, ender man med uforrettet sag og grimme ytringer.

Men der er ikke mange midt i mellem.

Der er et A-hold og et C-hold. Men ikke mange B'er.

De, der knokler på trods
Jeg savner B-holdet.

Jeg savner dem, der giver fanden i, at deres CMS ikke er det sidste nye skrig og i stedet arbejder ekstra hårdt for at levere noget godt indhold.

Dem, der ikke har mulighed for at redigere deres elendige forside og i stedet promoverer deres fede indhold på Facebook, LinkedIn og Twitter.

Dem, der ikke har noget at gøre med i forhold til SEO, fordi it-afdelingen for længe siden har skræmt Google væk med en enkelt kodelinje, som ingen længere ved, hvordan man fjerner - men så i stedet udnytter Google Adwords til det yderste og får masser af trafik på den måde.

Jeg ved, I er mange, der arbejder med digital kommunikation under horrible vilkår.

Jeg ved, at I er helt med på den nyeste udvikling og hver uge punker jeres afdelingschef for at få en ordentlig børfuld penge til at udvikle alle jeres fede idéer. Og jeg ved, at I ved, at det ikke kommer til at ske foreløbig.

Så I har givet op. I producerer ligegyldigheder med et skuldertræk og går tidligt hjem. Og I bebrejder chefen, som ikke fatter en meter.

Det er helt forkert. 

Dårlige vilkår er bare ærgerligt
Det er dit job at få nettet til at give resultater.

Flere kunder, flere medlemmer, flere glade borgere. Og hvis du har dårlige vilkår, er det bare ærgerligt.

Selvfølgelig kan du ikke få de samme resultater med en Trabant som med en Mercedes, men derfor skal du da ikke lade dit køretøj stå i garagen sammen med alle de andre bedagede blikspande.

Det er dit job at vise, hvor langt du kan komme med få midler - og gør du det godt, vil chefen helt sikkert begynde at fatte det.

Den gode nyhed er, at der er masser af plads på B-holdet. Der er stort set tomt. Så der skal ikke så meget til for at løbe fra alle de andre på C-holdet.

Alternativet er, at du lader A-holdet løbe med det hele, indtil de til sidst løber med dit job.

Kom nu - lad os få et B-hold, der kan inspirere. Et B-hold, der finder på finurlige løsninger.

Når man kan lave legetøj af gamle coladåser og sko af gamle bildæk, så kan man altså også lave digitale resultater med teknologi fra nullerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Hårde år forude for kinesiske tech-selskaber: Joe Biden ser ud til at fastholde hård kurs mod Kina
Med en nye præsident i Det Hvide Hus kommer en ny Kina-politik. Men umiddelbart ser Joe Biden ud til at fastholde Donald Trumps hårde kurs mod Kina.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.