Artikel top billede

Jeg savner B-holdet - dem der giver fanden i ikke at have den fedeste teknologi ved hånden

Klumme: Jeg savner dem, der giver fanden i, at deres CMS ikke er det sidste nye skrig og i stedet arbejder ekstra hårdt for at levere noget godt indhold og dem, der ikke har mulighed for at redigere deres elendige forside og i stedet promoverer deres fede indhold på Facebook, LinkedIn og Twitter.

Der findes dygtige virksomheder, offentlige som private, der bare stormer frem i det digitale og leverer overbevisende fede løsninger til deres kunder.

De har fattet, hvad det handler om: Man forstår straks, hvad de tilbyder.

De er uimodståeligt inviterende at engagere sig i. Og det er tæt på sjovt at gennemføre sin opgave.

Der findes også virksomheder, som har en hjemmeside, hvor de for nogle år siden skrev nogle svagt formulerede sætninger om, hvordan de opfattede sig selv, garneret med nogle intetsigende billeder.

Det er svært at forstå, hvad de tilbyder, helt umuligt at se det på en mobil, og skulle man alligevel give sig i kast med deres digitale skrald, ender man med uforrettet sag og grimme ytringer.

Men der er ikke mange midt i mellem.

Der er et A-hold og et C-hold. Men ikke mange B'er.

De, der knokler på trods

Jeg savner B-holdet.

Jeg savner dem, der giver fanden i, at deres CMS ikke er det sidste nye skrig og i stedet arbejder ekstra hårdt for at levere noget godt indhold.

Dem, der ikke har mulighed for at redigere deres elendige forside og i stedet promoverer deres fede indhold på Facebook, LinkedIn og Twitter.

Dem, der ikke har noget at gøre med i forhold til SEO, fordi it-afdelingen for længe siden har skræmt Google væk med en enkelt kodelinje, som ingen længere ved, hvordan man fjerner - men så i stedet udnytter Google Adwords til det yderste og får masser af trafik på den måde.

Jeg ved, I er mange, der arbejder med digital kommunikation under horrible vilkår.

Jeg ved, at I er helt med på den nyeste udvikling og hver uge punker jeres afdelingschef for at få en ordentlig børfuld penge til at udvikle alle jeres fede idéer. Og jeg ved, at I ved, at det ikke kommer til at ske foreløbig.

Så I har givet op. I producerer ligegyldigheder med et skuldertræk og går tidligt hjem. Og I bebrejder chefen, som ikke fatter en meter.

Det er helt forkert. 

Dårlige vilkår er bare ærgerligt

Det er dit job at få nettet til at give resultater.

Flere kunder, flere medlemmer, flere glade borgere. Og hvis du har dårlige vilkår, er det bare ærgerligt.

Selvfølgelig kan du ikke få de samme resultater med en Trabant som med en Mercedes, men derfor skal du da ikke lade dit køretøj stå i garagen sammen med alle de andre bedagede blikspande.

Det er dit job at vise, hvor langt du kan komme med få midler - og gør du det godt, vil chefen helt sikkert begynde at fatte det.

Den gode nyhed er, at der er masser af plads på B-holdet. Der er stort set tomt. Så der skal ikke så meget til for at løbe fra alle de andre på C-holdet.

Alternativet er, at du lader A-holdet løbe med det hele, indtil de til sidst løber med dit job.

Kom nu - lad os få et B-hold, der kan inspirere. Et B-hold, der finder på finurlige løsninger.

Når man kan lave legetøj af gamle coladåser og sko af gamle bildæk, så kan man altså også lave digitale resultater med teknologi fra nullerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere