Artikel top billede

Brexit-effekten: It-milliarder risikerer at forsvinde ud af Storbritannien

Frygten for at mangle dygtige it-folk, når Brexit-tæppet går ned mellem EU og Storbritannien, får mange britiske spil-firmaer til at overveje at flytte væk. Dermed står Storbritannien til at miste milliardomsætning alene fra computerspilsalget.

Omkring 40 procent af de britiske spil-firmaer overvejer at sige game over og flytte hele eller dele af deres udvikling ud af Storbritannien, efter nationen har lagt Brexit-kursen væk fra EU.

Det skriver BBC oven på en undersøgelse foretaget af den britiske spil-brancheforening Ukie, som har spurgt 75 af Storbritanniens omtrent 2.000 spilfirmaer om deres fremtid i kølvandet på Brexit-beslutningen.

Årsagen til den mulige storflugt fra hjemlandet ligger for knap 60 procent vedkommende i frygten for, at en EU-løs fremtid vil betyde mangel på mulighed for at tiltrække it-talenter.

"Hvis ikke britiske selskaber kan tiltrække de nødvendige talenter i en meget konkurrerende, innovativ og global industri som spiludvikling, er flere firmaer nødt til at flytte og dermed tage jobs og økonomiske muligheder med sig," lyder konklusionen fra brancheorganisationen Ukie oven på undersøgelsen.

Milliarder kan forsvinde

Samtidig bliver der i undersøgelsen også peget på, at mange britiske spilfirmaer frygter, at de vil have svært ved at leve op til datareglerne, når de skal have britiske data i en pulje, og EU-data i en anden.

Også adgang til EU-udviklingskroner angives som en årsag til, at spilfirmaer overvejer at pakke flyttekasserne.

Hvis spil-firmaer står fast på deres nuværende udmeldinger, vil de økonomiske konsekvenser af spil-selskabernes udflytning uden tvivl kunne mærkes,

For den britiske spilindustri omsætter årligt for over 25 milliarder kroner samlet i et marked, der er stærkt præget af vækst.

Læs også: Spilbranchens vilde vækstrater fortsætter: Runder milliard-milepæl i 2017

Vil kæmpe for talenter

I og omkring den britiske regering nedtones risikoen for årsagerne til, at der kommer masseflugt fra blandt andet landets spilindustri, fordi den ikke kan tiltrække de skarpeste udviklere.

I en udmelding fra landets Kultur-, Medie- og Sportsministerie lyder det således:

"De kreative industrier i Storbritannien er nogle af vores største succeshistorier, og vi vil sørge for, at Storbritannien forbliver verdensleder inden for computerspilsproduktionen."

Hvordan det helt konkret skal gøres, kommer ministeriet ikke ind på, men fortsætter:

"Som vores premierminister har gjort klart, skal vi fortsat tiltrække de mest lysende og bedste globale talenter. Og vi vil fortsat arbejde sammen med de kreative industrier for at opsøge de spændende muligheder, der vil komme fra Storbritanniens nye plads i verden."

Læs også:
Noget stort er under opsejling: Pludselig opruster it-giganterne med tusindvis af it-jobs i London

Oracle og Microsoft i tænkeboks efter EU-exit: Vil intet som helst sige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere