Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Morgen-briefing: Amazon opgiver planer om nyt hovedkvarter / Microsoft tester Windows-opdatering, der først kommer i 2020 / Nordmænd køber dansk it-selskab / Kritisk storbank klar med egen kryptovaluta

Amazon opgiver planer om nyt hovedkvarter i New York. Microsoft tester opdatering til Windows 10, der først kommer i 2020. Nordmænd køber det danske it-selskab Breakoutimage, og så er en ellers kritisk storbank klar med et bud på sin egen kryptovaluta.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen.

Amazon opgiver planer om nyt hovedkvarter

Der kommer ikke noget nyt Amazon-hovedkvarter i New York, og dermed mister byen også de forventede 25.000 nye arbejdspladser, som det er spået, at et nyt hovedkvarter ville generere.

Det skriver The New York Times.

"Et antal politikere har gjort det klart, at de er imod vores tilstedeværelse og ikke vil samarbejde med os om at opbygge det samarbejde, der er nødvendigt for at fortsætte," skriver Amazon i en meddelelse.

Læs mere her: Amazon genovervejer placering af sit nye hovedkvarter

Forleden kunne flere medier berette, at tech-giganten overvejede, at sløjfe planerne om at placere det ene af to nye hovedkvarterer i New York, men den amerikanske avis kan nu fortælle, at en endelig beslutning blev truffet onsdag og meldt officielt ud torsdag.

Årsagen til, at planerne opgives er et slagsmål om en fordelspakke til i alt tre milliarder dollar.

New York er den ene af to lokationer, hvor Amazon havde planlagt at placere et nyt hovedkvarter. Det andet nye byggeri bliver tæt på Washington D.C., og herfra forlyder det ikke, at der er uenigheder.

I kampen om at blive vært for det nye hovedkvarter vandt New York ellers Amazons gunst foran flere end 200 andre amerikanske byer.

Læs mere her: 238 byer meldte sig på banen - men nu har Amazon besluttet sig: Her kommer Amazons nye hovedkvarter til at ligge

Microsoft tester opdatering, der først kommer i 2020

En opdatering til Windows 10, der først kommer i 2020 er netop blevet frigivet til test.

Det skriver The Verge.

Det er usædvanligt, da Microsoft som regel udgiver to opdateringer om året og endnu ikke er begyndt at teste den planlagte opdatering til andet halvår i år.

Det tyder på, at der er store ting i vente, når vi kommer ind i 2020.

"Nogle af de ting, vi arbejder på til opdateringen 20H1, kræver længere tid," siger Dona Sarkar, der er chef for Microsofts Windows Insider

Microsoft har endnu ikke offentliggjort, hvilke nye tiltag der er planlagt til opdateringen, som altså først kommer ud til brugerne næste år, men allerede nu arbejder man altså på den nye opdatering.

Læs mere her: Microsoft fikser 77 sårbarheder - heraf 20 kritiske: Her er de programmer, som du straks bør patche

Danske Breakoutimage solgt til norsk selskab

Det norske selskab Smallworld Systems har valgt at punge ud og købe danske Breakoutimage.

Smallworld Systems køber således 100 procent af aktierne i Breakoutimage og skaber med sammenlægningen et nordisk kompetencemiljø.

Med opkøbet bliver der i det nye selskab i alt 20 ansatte, der arbejder med kunder indenfor tele, fjernvarme og energi, og virksomheden arbjeder primært i Skandinavien.

Smallworld Systems blev stiftet i 1992 og ejes af de ansatte. Breakoutimage blev tilsvarende grundlagt i 1999 her i Danmark.

Læs mere om Breakoutimage her: Her er de 21 mest lukrative it-købmænd: Vinderen har hævet indtjeningen med over 200 procent på fire år

Kritisk storbank klar med egen kryptovaluta

Storbanken JPMorgan Chase kaster sig nu ind i det ellers kuldsejlede marked for kryptovaluta.

Det skriver The Verge.

Det er noget overraskende eftersom bankens egen direktør Jamie Dimon tidligere har udtalt udpræget skepsis om konceptet.

Det får dog ikke banken til at opgive sine planer om at lancere den såkaldte "JPM Coin", der skal giver finansfolk og virksomhedskunder en ny mulighed for at betale hinanden i realtid.

Det er planlagt, at den nye digitale mønt bindes op på den amerikanske dollar, så den forbliver stabil og dermed et værktøj frem for et spekulationsbaseret aktiv.

Læs mere her: Storbanken J.P. Morgan ramt af mystisk cyberangrebs-bølge

Studerende åbner nye markeder og ligger nummer et på Google

En gruppe unge studerende fra Digital Academy Internship har med stor succes formået at åbne fire nye markeder for Lead Supply og BoligPortal, samt formået at få et af de tilhørende websites placeret som nummer et på den kroatiske version af Google.

Det viser, at privatbaserede Digital Academy er i stand til at styke praktikanters evner i digital markedsføring, erklærer virksomheden selv.

"Det må være årtiets praktikantpræstation. Det er langt ud over, hvad vi vil forvente af selv erfarne medarbejdere og eksemplificerer, hvad man kan opnå ved at investere ressourcer i og tildele en høj grad af ansvar til selv helt unge ansatte," lyder det fra Troels Majlund Kirkegaard, der har ansvaret for praktikprogrammet ved Digital Academy.

Efter at have deltaget i programmet hos Digital Academy er 25 procent af de studerende blevet ansat, mens resten ifølge Digital Academy selv har fået kompetencer, der gør dem attraktive for andre virksomheder.

Læs mere her: Skyd det nye år ind med et nyt job: Her er seks ledige BI-stillinger, som du kan søge i juleferien
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.