Artikel top billede

Morgen-briefing: It stresser medarbejdere på jobbet / Apple varsler nyheder i marts / Spilgigant står over for stor fyringsrunde / Dansk it-profil fylder rundt

It stresser medarbejdere på jobbet. Apple varsler nyheder i næste måned. Populær spilgigant står over for stor fyringsrunde, og så fejrer en dansk it-profil rund fødselsdag.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen.

It stresser medarbejdere på jobbet

En blå skærm der varsler opdateringer, eller et prorgram der pludseligt lukker ned. Det er en alvorlig stressfaktor for danske medarbejdere.

Knap hver femte adspurgte angiver i en undersøgelse foretaget af Gallup, at de dagligt spilder tid på it-nedbrud, når de er på arbejde.

Det skriver Ritzau i følge Børsen.

Undersøgelsen er foretaget for Magisterbladet og viser, at 19 procent af de adspurgte dagligt spilder tid på, at it-setupet svigter.

Det får nu eksperter til at opfordre de danske arbejdspladser til at tage resultaterne til efterretning, da it altså er en væsentlig stressfaktor for medarbejderne.

En af de arbejdsplader der allerede kigger på sagen er PFA.

Læs mere om det her: Har du mobilen med på toilettet?: PFA går tæt på og spørger 300 ansatte om usunde digitale vaner

Apple varsler nyheder i marts

Om en måneds tid er der igen nyt fra Apple.

Sådan lyder forventningen i den internationale it-verden, der gør sig klar til nyheder fra en af de allerstørste spillere.

Det skriver Buzzfeed.

Der er som sådan ikke noget mærkeligt i, at Apple melder nyheder ud i marts, men mange spekulerer i øjeblikket i, hvad der kan forventes. Er det lanceringen af en nyhedstjeneste, som Apple barsler med, eller er det nye iPad's eller hovedtelefoner.

Den varslede nyhedsservice er dog ifølge kilder ikke helt parat, da Apple ligger i slagsmål med store nyhedsmaskiner om, hvordan pengene fra brugerne skal fordeles.

Det skriver Wall Street Journal.

Læs mere her: Apple skal forklare sin langsomme reaktion efter alvorlig sikkerhedsbrist

Spilgigant står over for stor fyringsrunde

Den store spiludvikler Activision Blizzard har i forbindelse med fremlæggelsen af virksomhedens resultater for fjerde kvartal bekendtgjort, at man har en intention om at rydde ud i medarbejderstaben. Og det handler ikke om en enkelt medarbejder her og der.

Det skriver The Verge.

Konkret drejer det sig om otte procent af de ansatte, hvilket svarer til omkring 770 medarbejdere.

Virksomheden er ikke selv tilfreds med resultatet.

"Vores finansielle resultater for 2018 er de bedste i vores historie, men vi nåede ikke at realisere vores fulde potentiale," lød det fra topchef Bobby Kotick.

Fyringsrunden er skidt nyt for danske it-folk, der i flokkevis drømmer om, at komme til at arbejde for netop Blizzard.

Læs mere om det her: Se listen: Disse virksomheder vil Danmarks erfarne it-folk helst arbejde for

Dansk it-profil fylder 60 år

En af de mere kendte danske it-skikkelser kan i dag fejre sin 60-års fødselsdag. Det drejer sig om Michael Mathiesen, der stod bag virksomheden 2M Invest, der blev fældet under dotcom-boblen i 2002.

Det skriver Børsen.

Tidligere stod han i spidsen for blandt andet Dataco, der senere blev solgt for et stort millionbeløb til en britisk virksomhed.

Da korthuset faldt sammen for 2M Invest gik Michael Mathiesen fra at være en holden mand til at have en personlig gæld på 100 millioner kroner.

I dag har han rejst sig efter dotcom-lussingen. Han er således i dag direktør for selskabet Bambwa, der investerer i virksomheder i Afrika. Her har man ambitioner om et sandt væksteventyr indenfor blandt andet grøn teknologi og teknologi til blandt andet landbruget.

Læs mere her: Michael Mathiesen lukker Cellpoint i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere