Morgen-briefing: It stresser medarbejdere på jobbet / Apple varsler nyheder i marts / Spilgigant står over for stor fyringsrunde / Dansk it-profil fylder rundt

It stresser medarbejdere på jobbet. Apple varsler nyheder i næste måned. Populær spilgigant står over for stor fyringsrunde, og så fejrer en dansk it-profil rund fødselsdag.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen.

It stresser medarbejdere på jobbet
En blå skærm der varsler opdateringer, eller et prorgram der pludseligt lukker ned. Det er en alvorlig stressfaktor for danske medarbejdere.

Knap hver femte adspurgte angiver i en undersøgelse foretaget af Gallup, at de dagligt spilder tid på it-nedbrud, når de er på arbejde.

Det skriver Ritzau i følge Børsen.

Undersøgelsen er foretaget for Magisterbladet og viser, at 19 procent af de adspurgte dagligt spilder tid på, at it-setupet svigter.

Det får nu eksperter til at opfordre de danske arbejdspladser til at tage resultaterne til efterretning, da it altså er en væsentlig stressfaktor for medarbejderne.

En af de arbejdsplader der allerede kigger på sagen er PFA.

Læs mere om det her: Har du mobilen med på toilettet?: PFA går tæt på og spørger 300 ansatte om usunde digitale vaner

Apple varsler nyheder i marts
Om en måneds tid er der igen nyt fra Apple.

Sådan lyder forventningen i den internationale it-verden, der gør sig klar til nyheder fra en af de allerstørste spillere.

Det skriver Buzzfeed.

Der er som sådan ikke noget mærkeligt i, at Apple melder nyheder ud i marts, men mange spekulerer i øjeblikket i, hvad der kan forventes. Er det lanceringen af en nyhedstjeneste, som Apple barsler med, eller er det nye iPad's eller hovedtelefoner.

Den varslede nyhedsservice er dog ifølge kilder ikke helt parat, da Apple ligger i slagsmål med store nyhedsmaskiner om, hvordan pengene fra brugerne skal fordeles.

Det skriver Wall Street Journal.

Læs mere her: Apple skal forklare sin langsomme reaktion efter alvorlig sikkerhedsbrist

Spilgigant står over for stor fyringsrunde
Den store spiludvikler Activision Blizzard har i forbindelse med fremlæggelsen af virksomhedens resultater for fjerde kvartal bekendtgjort, at man har en intention om at rydde ud i medarbejderstaben. Og det handler ikke om en enkelt medarbejder her og der.

Det skriver The Verge.

Konkret drejer det sig om otte procent af de ansatte, hvilket svarer til omkring 770 medarbejdere.

Virksomheden er ikke selv tilfreds med resultatet.

"Vores finansielle resultater for 2018 er de bedste i vores historie, men vi nåede ikke at realisere vores fulde potentiale," lød det fra topchef Bobby Kotick.

Fyringsrunden er skidt nyt for danske it-folk, der i flokkevis drømmer om, at komme til at arbejde for netop Blizzard.

Læs mere om det her: Se listen: Disse virksomheder vil Danmarks erfarne it-folk helst arbejde for

Dansk it-profil fylder 60 år
En af de mere kendte danske it-skikkelser kan i dag fejre sin 60-års fødselsdag. Det drejer sig om Michael Mathiesen, der stod bag virksomheden 2M Invest, der blev fældet under dotcom-boblen i 2002.

Det skriver Børsen.

Tidligere stod han i spidsen for blandt andet Dataco, der senere blev solgt for et stort millionbeløb til en britisk virksomhed.

Da korthuset faldt sammen for 2M Invest gik Michael Mathiesen fra at være en holden mand til at have en personlig gæld på 100 millioner kroner.

I dag har han rejst sig efter dotcom-lussingen. Han er således i dag direktør for selskabet Bambwa, der investerer i virksomheder i Afrika. Her har man ambitioner om et sandt væksteventyr indenfor blandt andet grøn teknologi og teknologi til blandt andet landbruget.

Læs mere her: Michael Mathiesen lukker Cellpoint i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.