RSS

EU-persondataforordning

Mere om EU-persondataforordning

Klumme: I mange virksomheder er det almindeligt, at man har tilbudsmapper liggende enten i fysisk kopi eller som mapper på et fællesdrev. Disse mapper vil typisk indeholde det materiale, der er sendt frem som en del af tilbuddet/prækvalifikationen. Det være sig tro og love-erklæringer, referencer – og CV’er. Dette er en rigtig skidt idé.
29. november 2017 kl. 14.40 | (6) | læs »



Interview: Danske virksomheder har netop nu rigtig travlt med at blive klar til den nye europæiske persondataforordning. Men en ny privacy-lovgivning er allerede på vej fra EU med samme kæmpebøder som GDPR.
28. november 2017 kl. 12.31 | (1) | læs »



Klumme: Persondata er meget mere end cpr-numre, så databeskyttelsesforordningen berører næsten alle virksomheder og organisationer.
24. november 2017 kl. 14.02 | (4) | læs »



Computerworld mener: Der er masser af skrap regulering fra EU i vente på data-siden Har du styr på reglerne, kan din markedsværdi til gengæld stige - uanset om du er udvikler, forretningsansvarlig eller it-direktør.
26. oktober 2017 kl. 11.06 | læs »



Efter stort pres fra organisationer og eksperter har justitsministeren fremsat et lovforslag, der betyder store bøder til offentlige myndigheder, der ikke passer på borgernes data.
25. oktober 2017 kl. 14.36 | (4) | læs »



Regeringen har besluttet, at offentlige myndigheder skal kunne straffes med bøde, hvis de ikke har datasikkerheden i orden. Justitsministeriet fremlægger forslag til en ny databeskyttelseslov i dag.
25. oktober 2017 kl. 08.00 | (5) | læs »



Computerworld mener: Når det offentlige sjusker med vores persondata, skal der selvfølgelig bøder på bordet. Ellers sker der ingenting. Det viser historien.
13. oktober 2017 kl. 13.07 | (17) | læs »



Den danske sikkerhedsmand Rasmus Theede varetager verdens største teknologiselskabers interesser i EU. Han bevæger sig i en verden fyldt med lækkede dokumenter og træge kommissioner.
6. oktober 2017 kl. 10.28 | læs »



Syv ud af otte statslige myndigheder bryder persondataloven, og flere kontrollerer slet ikke, hvordan følsomme data behandles. Datatilsynet er frustreret." Vi har gennemført så mange inspektioner og kommet med så mange udtalelser, og alligevel er der mange, der ikke har styr på det helt grundlæggende ting."
3. oktober 2017 kl. 13.06 | (4) | læs »





Kommende events
Hør historien om Apples datacenter i Viborg og få indsigt i GDPR-compliance i forbindelse med hosting og storage

Valget af storage-løsning er blevet et strategisk valg, der skal passes ind i virksomhedens overordnede mål og planer. På denne konference får du overblik over de væsentligste problemstillinger og indblik i nogle af de nyeste løsninger inden for moderne datacenter-drift, cloud-løsninger, serverum, drifts-modeller og it-sikkerhed.

18. januar 2018 | Læs mere


Dell EMC Integrated Data Protection Appliance (IDPA)

Effektiv databeskyttelse er ikke let at nå med mange af nutidens løsninger, hvor der ofte er kompleksitet i opsætningen eller behovet for at styre flere punktløsninger til forskellige applikationer, platforme eller datasiloer. På seminaret præsenteres du for løsninger designet til at hjælpe virksomheder med at imødegå disse udfordringer for databeskyttelse

18. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere





Computerworld
Atea-dom bliver flere måneder forsinket efter kæmpefund af materiale: "Jeg er rystet over, hvad der foregår"
Dommen i Atea-sagen er flere måneder væk. Retten i Glostrup skulle have taget stilling til skyldsspørgsmålet i begyndelsen af februar, men enorme mængder nyt sagsmateriale får sagen til at trække ud. Nu er flere weekender inddraget til retsmøder de kommende måneder.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.