iPhone 4: Mesterværk eller fejlbefængt misfoster?

Internettet oversvømmes i øjeblikket med beretninger fra både begejstrede og utilfredse iPhone-kunder. Her er tre gode og tre dårlige oplevelser med den nye iPhone 4.

Sjældent har et nyt stykke elektronik fået så stor opmærksomhed som den nye iPhone 4, der i torsdags blev sat til salg i USA.

Men selvom Apple blev løbet over ende af forudbestillinger på den nye telefon, der endte med at sælge 1,7 millioner på de tre første dage, så kan opmærksomheden måske alligevel ende som en boomerang for Apple.

Siden lanceringen har der nemlig også været stor fokus på en række problemer, som mange nye iPhone-ejere beretter om på internettet.

Især tre problemer har fået stor opmærksomhed.

Skærm med limpletter: Mange har glædet sig til at prøve den nye og roste skærm på deres nye telefon. Men nogle har fået sig en negativ overraskelse, når de har tændt for den nye telefon.

En række iPhone-ejere har nemlig lagt billede ud på nettet af telefoner med gule nikotin-lignende pletter på skærmen.

Angiveligt stammer pletterne fra den lim, der er blevet brugt til fastgøre skærmen, og som ikke er tørret ordentligt.

I en netafstemning på teknologi-bloggen Techcrunch, hvor flere end 41.000 brugere har afgivet deres stemme, angiver 24 procent, at de oplever gule pletter på deres skærm.

Den slags undersøgelser er naturligvis ikke repæsentative og skal tages med forbehold, men giver alligevel en indikation af problemets omfang.

Antenne-problemer: Mange brugere har rapporteret, at forbindelsen svækkes, når de holder om telefonen. Ved lanceringen af iPhone 4 fortalte Apple-boss Steve Jobs ellers begejstret om den nye revolutionerede antenne, der var bygget ind i metalbåndet, der omkranser telefonen.

Men allerede før lanceringen advarede den danske professor Gert Frølund Pedersen fra Aalborg Universitet mod, at antennens konstruktion kan skabe signal-problemer, når brugerne holder telefonen i hånden.

I et interview med ComOn forklarede professoren, at signalet ville svækkes, fordi den menneskelige krop automatisk vil absorbere en del af energien.

Spådommen viste sig at være korrekt. Kort tid efter, at de første telefoner var blevet langet over disken i Apples amerikanske forretninger flød nettet med beretninger om antenne-problemet.

Apple-bossen Steve Jobs har gennem den seneste tid gjort en dyd ud af at svare på mails fra Apples kunder. Og i en netop offentliggjort mail har Jobs afvist, at der skulle være et problem:

"There are no reception issues. Stay Tuned," lød den krypiske mail fra Jobs.

Tidligere har han ellers gjort sig bemærket ved at affeje kritiske Apple kunder med en besked om, at de blot holder på telefonen forkert. En udmelding som af mange iagttagere blev opfattet som arrogant.

Ifølge Techcrunchs netafstemning oplever 26 procent af brugerne problemer med antennen.

Kamera der fryser: Mange brugere fortæller på diverse internetfora, at de ikke kan bruge kameraet på deres nye telefon.

Når de åbner telefonens kamera-applikation, kan de ganske enkelt ikke få et motiv frem på skærmen. Andre brugere oplever, at deres telefon automatisk genstarter, når de åbner kamera-applikationen.

23 procent af deltagerne i Techcrunchs afstemning angiver, at de har problemer med telefonens kamera.

Udover de tre nævnte problemer, så rapporteres der også om brugere, der har problemer med telefonens såkaldte proximity sensor, der betyder, at den berøringsfølsomme skærm slås fra, når telefonen holdes op til øret. Det skal forhindre, at du kommer til afslutte dit opkald, hvis du eksempelvis kommer til at røre skærmen med din kind.

Andre brugere har oplevet problemer med iPhonens trådløse internetforbindelse, og der er sågar kunder, som har oplevet, at plus- og minusknapperne, der styrer telefonens volume er blevet byttet om.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
Kendt dansk trafik-app virker igen som før: Har lukket ned for Frank Rasmussens adgang til data
Interview: Saphe har stoppet for telerigmanden Frank Rasmussens adgang til trafik-appens data. Det er sket på utraditionel vis, men betyder, at Fartkontrol.nu-appen igen fungerer som før. "Beskyldningerne var rigtige nok, men vi har lukket ned, så vi kan se, at Hopper ikke tager vores data længere," lyder det fra Saphe.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Roadmap til din digitale forretning
Digital transformation er på alles læber, men flere virksomheder er usikre på hvordan man rent faktisk kommer i gang. I dette whitepaper gennemgår vi en case fra den britiske online retail branche, hvor vi ser, hvordan I opnår en operationel og konkurrencemæssig fordel.