iPhone 4: Mesterværk eller fejlbefængt misfoster?

Internettet oversvømmes i øjeblikket med beretninger fra både begejstrede og utilfredse iPhone-kunder. Her er tre gode og tre dårlige oplevelser med den nye iPhone 4.

Sjældent har et nyt stykke elektronik fået så stor opmærksomhed som den nye iPhone 4, der i torsdags blev sat til salg i USA.

Men selvom Apple blev løbet over ende af forudbestillinger på den nye telefon, der endte med at sælge 1,7 millioner på de tre første dage, så kan opmærksomheden måske alligevel ende som en boomerang for Apple.

Siden lanceringen har der nemlig også været stor fokus på en række problemer, som mange nye iPhone-ejere beretter om på internettet.

Især tre problemer har fået stor opmærksomhed.

Skærm med limpletter: Mange har glædet sig til at prøve den nye og roste skærm på deres nye telefon. Men nogle har fået sig en negativ overraskelse, når de har tændt for den nye telefon.

En række iPhone-ejere har nemlig lagt billede ud på nettet af telefoner med gule nikotin-lignende pletter på skærmen.

Angiveligt stammer pletterne fra den lim, der er blevet brugt til fastgøre skærmen, og som ikke er tørret ordentligt.

I en netafstemning på teknologi-bloggen Techcrunch, hvor flere end 41.000 brugere har afgivet deres stemme, angiver 24 procent, at de oplever gule pletter på deres skærm.

Den slags undersøgelser er naturligvis ikke repæsentative og skal tages med forbehold, men giver alligevel en indikation af problemets omfang.

Antenne-problemer: Mange brugere har rapporteret, at forbindelsen svækkes, når de holder om telefonen. Ved lanceringen af iPhone 4 fortalte Apple-boss Steve Jobs ellers begejstret om den nye revolutionerede antenne, der var bygget ind i metalbåndet, der omkranser telefonen.

Men allerede før lanceringen advarede den danske professor Gert Frølund Pedersen fra Aalborg Universitet mod, at antennens konstruktion kan skabe signal-problemer, når brugerne holder telefonen i hånden.

I et interview med ComOn forklarede professoren, at signalet ville svækkes, fordi den menneskelige krop automatisk vil absorbere en del af energien.

Spådommen viste sig at være korrekt. Kort tid efter, at de første telefoner var blevet langet over disken i Apples amerikanske forretninger flød nettet med beretninger om antenne-problemet.

Apple-bossen Steve Jobs har gennem den seneste tid gjort en dyd ud af at svare på mails fra Apples kunder. Og i en netop offentliggjort mail har Jobs afvist, at der skulle være et problem:

"There are no reception issues. Stay Tuned," lød den krypiske mail fra Jobs.

Tidligere har han ellers gjort sig bemærket ved at affeje kritiske Apple kunder med en besked om, at de blot holder på telefonen forkert. En udmelding som af mange iagttagere blev opfattet som arrogant.

Ifølge Techcrunchs netafstemning oplever 26 procent af brugerne problemer med antennen.

Kamera der fryser: Mange brugere fortæller på diverse internetfora, at de ikke kan bruge kameraet på deres nye telefon.

Når de åbner telefonens kamera-applikation, kan de ganske enkelt ikke få et motiv frem på skærmen. Andre brugere oplever, at deres telefon automatisk genstarter, når de åbner kamera-applikationen.

23 procent af deltagerne i Techcrunchs afstemning angiver, at de har problemer med telefonens kamera.

Udover de tre nævnte problemer, så rapporteres der også om brugere, der har problemer med telefonens såkaldte proximity sensor, der betyder, at den berøringsfølsomme skærm slås fra, når telefonen holdes op til øret. Det skal forhindre, at du kommer til afslutte dit opkald, hvis du eksempelvis kommer til at røre skærmen med din kind.

Andre brugere har oplevet problemer med iPhonens trådløse internetforbindelse, og der er sågar kunder, som har oplevet, at plus- og minusknapperne, der styrer telefonens volume er blevet byttet om.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Wish.com er blevet en milliard-virksomhed på at sælge billigt tingel-tangel fra Kina til vestlige forbrugere: Her er forklaringen på de absurd lave priser
Hver dag lander der 40.000 pakker fra Kina i Københavs Lufthavn. For få år siden kom næsten ingen. Pakkeeksplosion skyldes blandt andet den amerikanske e-handels-sensation Wish.com, der har specialiseret sig i at sælge absurd billigt Kina-ragelse til danskerne.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Sådan indfrier du virksomhedens digitale potentiale - og her giver det mest værdi at starte
Digitalisering er det altafgørende omdrejningspunkt for mange virksomheder. Men hvor tager man fat, så det giver mest værdi? EG har identificeret fem helt centrale områder, hvor der typisk er et perfekt match mellem virksomhedens behov og de teknologiske muligheder. Læs dette whitepaper og få indblik i, hvordan vidt forskellige virksomheder har grebet det an. 14 sider på dansk.