iPhone 4: Mesterværk eller fejlbefængt misfoster?

Internettet oversvømmes i øjeblikket med beretninger fra både begejstrede og utilfredse iPhone-kunder. Her er tre gode og tre dårlige oplevelser med den nye iPhone 4.

Sjældent har et nyt stykke elektronik fået så stor opmærksomhed som den nye iPhone 4, der i torsdags blev sat til salg i USA.

Men selvom Apple blev løbet over ende af forudbestillinger på den nye telefon, der endte med at sælge 1,7 millioner på de tre første dage, så kan opmærksomheden måske alligevel ende som en boomerang for Apple.

Siden lanceringen har der nemlig også været stor fokus på en række problemer, som mange nye iPhone-ejere beretter om på internettet.

Især tre problemer har fået stor opmærksomhed.

Skærm med limpletter: Mange har glædet sig til at prøve den nye og roste skærm på deres nye telefon. Men nogle har fået sig en negativ overraskelse, når de har tændt for den nye telefon.

En række iPhone-ejere har nemlig lagt billede ud på nettet af telefoner med gule nikotin-lignende pletter på skærmen.

Angiveligt stammer pletterne fra den lim, der er blevet brugt til fastgøre skærmen, og som ikke er tørret ordentligt.

I en netafstemning på teknologi-bloggen Techcrunch, hvor flere end 41.000 brugere har afgivet deres stemme, angiver 24 procent, at de oplever gule pletter på deres skærm.

Den slags undersøgelser er naturligvis ikke repæsentative og skal tages med forbehold, men giver alligevel en indikation af problemets omfang.

Antenne-problemer: Mange brugere har rapporteret, at forbindelsen svækkes, når de holder om telefonen. Ved lanceringen af iPhone 4 fortalte Apple-boss Steve Jobs ellers begejstret om den nye revolutionerede antenne, der var bygget ind i metalbåndet, der omkranser telefonen.

Men allerede før lanceringen advarede den danske professor Gert Frølund Pedersen fra Aalborg Universitet mod, at antennens konstruktion kan skabe signal-problemer, når brugerne holder telefonen i hånden.

I et interview med ComOn forklarede professoren, at signalet ville svækkes, fordi den menneskelige krop automatisk vil absorbere en del af energien.

Spådommen viste sig at være korrekt. Kort tid efter, at de første telefoner var blevet langet over disken i Apples amerikanske forretninger flød nettet med beretninger om antenne-problemet.

Apple-bossen Steve Jobs har gennem den seneste tid gjort en dyd ud af at svare på mails fra Apples kunder. Og i en netop offentliggjort mail har Jobs afvist, at der skulle være et problem:

"There are no reception issues. Stay Tuned," lød den krypiske mail fra Jobs.

Tidligere har han ellers gjort sig bemærket ved at affeje kritiske Apple kunder med en besked om, at de blot holder på telefonen forkert. En udmelding som af mange iagttagere blev opfattet som arrogant.

Ifølge Techcrunchs netafstemning oplever 26 procent af brugerne problemer med antennen.

Kamera der fryser: Mange brugere fortæller på diverse internetfora, at de ikke kan bruge kameraet på deres nye telefon.

Når de åbner telefonens kamera-applikation, kan de ganske enkelt ikke få et motiv frem på skærmen. Andre brugere oplever, at deres telefon automatisk genstarter, når de åbner kamera-applikationen.

23 procent af deltagerne i Techcrunchs afstemning angiver, at de har problemer med telefonens kamera.

Udover de tre nævnte problemer, så rapporteres der også om brugere, der har problemer med telefonens såkaldte proximity sensor, der betyder, at den berøringsfølsomme skærm slås fra, når telefonen holdes op til øret. Det skal forhindre, at du kommer til afslutte dit opkald, hvis du eksempelvis kommer til at røre skærmen med din kind.

Andre brugere har oplevet problemer med iPhonens trådløse internetforbindelse, og der er sågar kunder, som har oplevet, at plus- og minusknapperne, der styrer telefonens volume er blevet byttet om.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens it-ressourcer – sådan tiltrækker og fastholder I de bedste medarbejdere.

Danmark kommer til at mangle 19.000 it-specialister frem mod 2030 – og det kommer til at hæmme de danske virksomheders forretningsevne. På konferencen vil du få inspiration til og konkret viden om, hvordan du får fat i og fastholder de bedste it-profiler i et marked med høj efterspørgsel og relativt få ansøgere.

03. maj 2018 | Læs mere


Analytics, BI og big data: Få succes med de nye løsninger og teknologier

En række nye koncepter og teknologier vinder i disse år frem under kategorierne analytics, BI og big data. Det er et it-område i en rivende udvikling. Bliv klogere på de nye teknologier på denne konference.

15. maj 2018 | Læs mere


EU persondataforordníngen: Få styr på de kritiske aftaler og undgå kostbare fejl

Aftalerne mellem din virksomhed og eksterne databehandlerne er ikke blot essentielle for en succesfuld implementering af Persondataforordningen – men styrer også ansvar og aftaler mellem dig og dine partnere. På denne halvdagskonference får du styr på de vigtigste principper og aftaletyper, så du styrer uden om faldgruberne.

24. maj 2018 | Læs mere


Premium
KMD og NNIT bliver sat til vægs i stor leverandør-undersøgelse: Leverer ikke på niveau med konkurrenterne
KMD og NNIT halter langt efter de internationale konkurrenter på outsourcingområdet. KMD skraber bunden, mens NNIT akkurat rammer et middelniveau. "De danske leverandører leverer ikke på niveau med deres konkurrenter," mener ekspert. Her kan du se, hvordan de danske og nordiske outsourcingkunder vurderer deres leverandører. Listen toppes af tre udenlandske leverandører.
Computerworld
Her er Danmarks fem bedste CIO'er lige nu: Disse fem it-chefer er nomineret til titlen som Årets CIO 2018
Årets CIO 2018: Den eftertragtede titel som Årets CIO i Danmark skal snart uddeles for 13. gang af Computerworld, IDC og Dansk IT. Her er de fem nominerede til Årets CIO 2018.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
11 skridt, der sikrer dig det bedste udbytte af dit CRM-projekt
Dette whitepaper identificerer 11 skridt, som enhver organisation bør gennemgå i forbindelse med CRM-implementering.