iPhone 4: Mesterværk eller fejlbefængt misfoster?

Internettet oversvømmes i øjeblikket med beretninger fra både begejstrede og utilfredse iPhone-kunder. Her er tre gode og tre dårlige oplevelser med den nye iPhone 4.

Sjældent har et nyt stykke elektronik fået så stor opmærksomhed som den nye iPhone 4, der i torsdags blev sat til salg i USA.

Men selvom Apple blev løbet over ende af forudbestillinger på den nye telefon, der endte med at sælge 1,7 millioner på de tre første dage, så kan opmærksomheden måske alligevel ende som en boomerang for Apple.

Siden lanceringen har der nemlig også været stor fokus på en række problemer, som mange nye iPhone-ejere beretter om på internettet.

Især tre problemer har fået stor opmærksomhed.

Skærm med limpletter: Mange har glædet sig til at prøve den nye og roste skærm på deres nye telefon. Men nogle har fået sig en negativ overraskelse, når de har tændt for den nye telefon.

En række iPhone-ejere har nemlig lagt billede ud på nettet af telefoner med gule nikotin-lignende pletter på skærmen.

Angiveligt stammer pletterne fra den lim, der er blevet brugt til fastgøre skærmen, og som ikke er tørret ordentligt.

I en netafstemning på teknologi-bloggen Techcrunch, hvor flere end 41.000 brugere har afgivet deres stemme, angiver 24 procent, at de oplever gule pletter på deres skærm.

Den slags undersøgelser er naturligvis ikke repæsentative og skal tages med forbehold, men giver alligevel en indikation af problemets omfang.

Antenne-problemer: Mange brugere har rapporteret, at forbindelsen svækkes, når de holder om telefonen. Ved lanceringen af iPhone 4 fortalte Apple-boss Steve Jobs ellers begejstret om den nye revolutionerede antenne, der var bygget ind i metalbåndet, der omkranser telefonen.

Men allerede før lanceringen advarede den danske professor Gert Frølund Pedersen fra Aalborg Universitet mod, at antennens konstruktion kan skabe signal-problemer, når brugerne holder telefonen i hånden.

I et interview med ComOn forklarede professoren, at signalet ville svækkes, fordi den menneskelige krop automatisk vil absorbere en del af energien.

Spådommen viste sig at være korrekt. Kort tid efter, at de første telefoner var blevet langet over disken i Apples amerikanske forretninger flød nettet med beretninger om antenne-problemet.

Apple-bossen Steve Jobs har gennem den seneste tid gjort en dyd ud af at svare på mails fra Apples kunder. Og i en netop offentliggjort mail har Jobs afvist, at der skulle være et problem:

"There are no reception issues. Stay Tuned," lød den krypiske mail fra Jobs.

Tidligere har han ellers gjort sig bemærket ved at affeje kritiske Apple kunder med en besked om, at de blot holder på telefonen forkert. En udmelding som af mange iagttagere blev opfattet som arrogant.

Ifølge Techcrunchs netafstemning oplever 26 procent af brugerne problemer med antennen.

Kamera der fryser: Mange brugere fortæller på diverse internetfora, at de ikke kan bruge kameraet på deres nye telefon.

Når de åbner telefonens kamera-applikation, kan de ganske enkelt ikke få et motiv frem på skærmen. Andre brugere oplever, at deres telefon automatisk genstarter, når de åbner kamera-applikationen.

23 procent af deltagerne i Techcrunchs afstemning angiver, at de har problemer med telefonens kamera.

Udover de tre nævnte problemer, så rapporteres der også om brugere, der har problemer med telefonens såkaldte proximity sensor, der betyder, at den berøringsfølsomme skærm slås fra, når telefonen holdes op til øret. Det skal forhindre, at du kommer til afslutte dit opkald, hvis du eksempelvis kommer til at røre skærmen med din kind.

Andre brugere har oplevet problemer med iPhonens trådløse internetforbindelse, og der er sågar kunder, som har oplevet, at plus- og minusknapperne, der styrer telefonens volume er blevet byttet om.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Comon
LG stopper al udvikling af LG G7: Begynder helt forfra få måneder før lancering
Ifølge et velanset koreansk investormedie har LG’s CEO beordret fuld stop på udviklingen af LG G7 og starte forfra
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.