En iPhone 4 koster kun Apple godt tusind kroner

Det koster kun Apple godt 1.000 kroner at bygge en iPhone 4. Det giver den nye mobil en profitmargin på over 61 procent.

Computerworld News Service: Materialerne og delene til en iPhone 4 på 16 gigabyte koster ifølge Wall Street-analytikeren Brian Marshall fra BroadPoint AmTech knap 1.050 kroner, mens ikke-hardware-relaterede omkostninger såsom licenser og penge sat til side til at dække reklamationskrav føjer yderligere 215 kroner til.

Det bringer Apples samlede omkostninger op på 1.265 kroner per iPhone 4. Modellen med 32 gigabyte har en materialeomkostning på 1.190 kroner og en samlet omkostning på 1.400 kroner.

"En iPhone 3GS på 16 gigabyte havde sidste sommer en BOM (bill of materials - materialeomkostning, red.) på 1.130 kroner, så prisen er faldet en smule," fortæller Brian Marshall.

"Apple er meget aggressiv overfor sine leverandører for at sænke BOM."

Hvis man antager, at Apple modtager 3.230 kroner for hver solgte iPhone 4 på 16 gigabyte og 3.840 kroner for hver model på 32 gigabyte - disse tal inkluderer de estimerede tilskud, som teleselskaberne betaler Apple - så udgør den billigere iPhone 4-model en bruttomargin på 61 procent, mens 32 gigabyte-modellen udgør en bruttomargin på 70 procent.

Apple sælger iPhone 4-modellen på 16 gigabyte for 1.216 kroner og 32 gigabyte-modellen for 1.827 kroner. Virksomheden oplyser dog ikke, hvor meget AT&T og andre teleselskaber betaler, hvilket betyder, at analytikere som Marshall er nødt til at komme med kvalificerede bud på den samlede pris, Apple får for hver iPhone.

"Marginerne vil faktisk stige, når iPhone 4 begynder at blive produceret i større mængder," påpeger Brian Marshall.

Det dyreste er skærmen
Brian Marshalls analyse inkluderer komponenter, produktions- og emballeringsomkostninger samt ikke-hardware-relaterede omkostninger men tager ikke højde for omkostningerne til forskning og udvikling, marketing og medarbejdere.

Den dyreste del af en iPhone 4 er skærmen, som Brian Marshall sætter til 153 kroner, hvilket er cirka seks kroner mere end de estimerede 147 kroner, som Apple betaler Samsung, Toshiba og andre for 16 gigabyte flash-hukommelse. LG Display er den mest sandsynlige leverandør af skærmen, som for første gang består af en indkapslet enhed, der inkluderer ikke alene selve skærmen men også den trykfølsomme komponent.

32 gigabyte flash-hukommelse koster Apple 293 kroner.

Apples koncernchef, Steve Jobs, pralede med skærmen i iPhone 4 - som han kaldte Retina Display - da han afslørede den nye model for tre uger siden. Skærmen i iPhone 4 på tre gange fire tommer har ifølge Apple fire gange så mange pixels som skærmen i iPhone 3GS.

Analysefirmaet iSuppli vurderer iPhone 4's materialeomkostninger til 1.145 kroner for modellen på 16 gigabyte og mener ligesom Brian Marshall, at den dyreste komponent er skærmen. iSuppli vurderer Retina Displayet til at koste Apple 174 kroner.

Processoren A4, som er et såkaldt system-on-a-chip, der er designet af Apple men fremstillet af Samsung, koster ifølge Marshall cirka 61 kroner. Kameramodulet - der styrer både kameraet på fem megapixel bagpå og det nye front-kamera på 1,3 megapixel - vurderes ligeledes af Brian Marshall til at koste 61 kroner.

iSuppli vurderer A4-processoren til den lidt højere pris på 66 kroner.

Apple har trimmet omkostninger for iPhone med 29 procent, siden virksomheden introducerede sin smartphone i 2007. Det år estimerede iSuppli materialeomkostningerne for den første generation af iPhone på otte gigabyte til 1.611 kroner, hvilket gav Apple en profitmargin på næsten 56 procent.

Brian Marshall forventer, at den dyrere iPhone 4 på 32 gigabyte vil står for 70 procent af Apples enhedssalg af den nye model.

Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Netcompany A/S
Udvikling og salg af forretningssoftware, salg af hosting og konsulentydelser.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Wish.com er blevet en milliard-virksomhed på at sælge billigt tingel-tangel fra Kina til vestlige forbrugere: Her er forklaringen på de absurd lave priser
Hver dag lander der 40.000 pakker fra Kina i Københavs Lufthavn. For få år siden kom næsten ingen. Pakkeeksplosion skyldes blandt andet den amerikanske e-handels-sensation Wish.com, der har specialiseret sig i at sælge absurd billigt Kina-ragelse til danskerne.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Gør som millioner af andre brugere i hele verden - bind hele dit forretningssystem sammen med Microsoft Dynamics 365 Business Central
Alle kender efterhånden til ”digital transformation”, og uanset hvor langt din virksomhed er i processen, så kan I med det rette forretningssystem, tage de nødvendige skridt og løfte det hele op i skyen. Herigennem opnår I højere effektivitet gennem automatisering og enklere arbejdsgange for jeres medarbejdere. Det er nemt og hurtigt at komme i gang, og løsningen kan tilpasses i takt med at jeres forretningsbehov ændrer sig. Bliv klogere på Microsoft Dynamics 365 Business Central her.