En iPhone 4 koster kun Apple godt tusind kroner

Det koster kun Apple godt 1.000 kroner at bygge en iPhone 4. Det giver den nye mobil en profitmargin på over 61 procent.

Computerworld News Service: Materialerne og delene til en iPhone 4 på 16 gigabyte koster ifølge Wall Street-analytikeren Brian Marshall fra BroadPoint AmTech knap 1.050 kroner, mens ikke-hardware-relaterede omkostninger såsom licenser og penge sat til side til at dække reklamationskrav føjer yderligere 215 kroner til.

Det bringer Apples samlede omkostninger op på 1.265 kroner per iPhone 4. Modellen med 32 gigabyte har en materialeomkostning på 1.190 kroner og en samlet omkostning på 1.400 kroner.

"En iPhone 3GS på 16 gigabyte havde sidste sommer en BOM (bill of materials - materialeomkostning, red.) på 1.130 kroner, så prisen er faldet en smule," fortæller Brian Marshall.

"Apple er meget aggressiv overfor sine leverandører for at sænke BOM."

Hvis man antager, at Apple modtager 3.230 kroner for hver solgte iPhone 4 på 16 gigabyte og 3.840 kroner for hver model på 32 gigabyte - disse tal inkluderer de estimerede tilskud, som teleselskaberne betaler Apple - så udgør den billigere iPhone 4-model en bruttomargin på 61 procent, mens 32 gigabyte-modellen udgør en bruttomargin på 70 procent.

Apple sælger iPhone 4-modellen på 16 gigabyte for 1.216 kroner og 32 gigabyte-modellen for 1.827 kroner. Virksomheden oplyser dog ikke, hvor meget AT&T og andre teleselskaber betaler, hvilket betyder, at analytikere som Marshall er nødt til at komme med kvalificerede bud på den samlede pris, Apple får for hver iPhone.

"Marginerne vil faktisk stige, når iPhone 4 begynder at blive produceret i større mængder," påpeger Brian Marshall.

Det dyreste er skærmen
Brian Marshalls analyse inkluderer komponenter, produktions- og emballeringsomkostninger samt ikke-hardware-relaterede omkostninger men tager ikke højde for omkostningerne til forskning og udvikling, marketing og medarbejdere.

Den dyreste del af en iPhone 4 er skærmen, som Brian Marshall sætter til 153 kroner, hvilket er cirka seks kroner mere end de estimerede 147 kroner, som Apple betaler Samsung, Toshiba og andre for 16 gigabyte flash-hukommelse. LG Display er den mest sandsynlige leverandør af skærmen, som for første gang består af en indkapslet enhed, der inkluderer ikke alene selve skærmen men også den trykfølsomme komponent.

32 gigabyte flash-hukommelse koster Apple 293 kroner.

Apples koncernchef, Steve Jobs, pralede med skærmen i iPhone 4 - som han kaldte Retina Display - da han afslørede den nye model for tre uger siden. Skærmen i iPhone 4 på tre gange fire tommer har ifølge Apple fire gange så mange pixels som skærmen i iPhone 3GS.

Analysefirmaet iSuppli vurderer iPhone 4's materialeomkostninger til 1.145 kroner for modellen på 16 gigabyte og mener ligesom Brian Marshall, at den dyreste komponent er skærmen. iSuppli vurderer Retina Displayet til at koste Apple 174 kroner.

Processoren A4, som er et såkaldt system-on-a-chip, der er designet af Apple men fremstillet af Samsung, koster ifølge Marshall cirka 61 kroner. Kameramodulet - der styrer både kameraet på fem megapixel bagpå og det nye front-kamera på 1,3 megapixel - vurderes ligeledes af Brian Marshall til at koste 61 kroner.

iSuppli vurderer A4-processoren til den lidt højere pris på 66 kroner.

Apple har trimmet omkostninger for iPhone med 29 procent, siden virksomheden introducerede sin smartphone i 2007. Det år estimerede iSuppli materialeomkostningerne for den første generation af iPhone på otte gigabyte til 1.611 kroner, hvilket gav Apple en profitmargin på næsten 56 procent.

Brian Marshall forventer, at den dyrere iPhone 4 på 32 gigabyte vil står for 70 procent af Apples enhedssalg af den nye model.

Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
Kendt dansk trafik-app virker igen som før: Har lukket ned for Frank Rasmussens adgang til data
Interview: Saphe har stoppet for telerigmanden Frank Rasmussens adgang til trafik-appens data. Det er sket på utraditionel vis, men betyder, at Fartkontrol.nu-appen igen fungerer som før. "Beskyldningerne var rigtige nok, men vi har lukket ned, så vi kan se, at Hopper ikke tager vores data længere," lyder det fra Saphe.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Roadmap til din digitale forretning
Digital transformation er på alles læber, men flere virksomheder er usikre på hvordan man rent faktisk kommer i gang. I dette whitepaper gennemgår vi en case fra den britiske online retail branche, hvor vi ser, hvordan I opnår en operationel og konkurrencemæssig fordel.