En iPhone 4 koster kun Apple godt tusind kroner

Det koster kun Apple godt 1.000 kroner at bygge en iPhone 4. Det giver den nye mobil en profitmargin på over 61 procent.

Computerworld News Service: Materialerne og delene til en iPhone 4 på 16 gigabyte koster ifølge Wall Street-analytikeren Brian Marshall fra BroadPoint AmTech knap 1.050 kroner, mens ikke-hardware-relaterede omkostninger såsom licenser og penge sat til side til at dække reklamationskrav føjer yderligere 215 kroner til.

Det bringer Apples samlede omkostninger op på 1.265 kroner per iPhone 4. Modellen med 32 gigabyte har en materialeomkostning på 1.190 kroner og en samlet omkostning på 1.400 kroner.

"En iPhone 3GS på 16 gigabyte havde sidste sommer en BOM (bill of materials - materialeomkostning, red.) på 1.130 kroner, så prisen er faldet en smule," fortæller Brian Marshall.

"Apple er meget aggressiv overfor sine leverandører for at sænke BOM."

Hvis man antager, at Apple modtager 3.230 kroner for hver solgte iPhone 4 på 16 gigabyte og 3.840 kroner for hver model på 32 gigabyte - disse tal inkluderer de estimerede tilskud, som teleselskaberne betaler Apple - så udgør den billigere iPhone 4-model en bruttomargin på 61 procent, mens 32 gigabyte-modellen udgør en bruttomargin på 70 procent.

Apple sælger iPhone 4-modellen på 16 gigabyte for 1.216 kroner og 32 gigabyte-modellen for 1.827 kroner. Virksomheden oplyser dog ikke, hvor meget AT&T og andre teleselskaber betaler, hvilket betyder, at analytikere som Marshall er nødt til at komme med kvalificerede bud på den samlede pris, Apple får for hver iPhone.

"Marginerne vil faktisk stige, når iPhone 4 begynder at blive produceret i større mængder," påpeger Brian Marshall.

Det dyreste er skærmen
Brian Marshalls analyse inkluderer komponenter, produktions- og emballeringsomkostninger samt ikke-hardware-relaterede omkostninger men tager ikke højde for omkostningerne til forskning og udvikling, marketing og medarbejdere.

Den dyreste del af en iPhone 4 er skærmen, som Brian Marshall sætter til 153 kroner, hvilket er cirka seks kroner mere end de estimerede 147 kroner, som Apple betaler Samsung, Toshiba og andre for 16 gigabyte flash-hukommelse. LG Display er den mest sandsynlige leverandør af skærmen, som for første gang består af en indkapslet enhed, der inkluderer ikke alene selve skærmen men også den trykfølsomme komponent.

32 gigabyte flash-hukommelse koster Apple 293 kroner.

Apples koncernchef, Steve Jobs, pralede med skærmen i iPhone 4 - som han kaldte Retina Display - da han afslørede den nye model for tre uger siden. Skærmen i iPhone 4 på tre gange fire tommer har ifølge Apple fire gange så mange pixels som skærmen i iPhone 3GS.

Analysefirmaet iSuppli vurderer iPhone 4's materialeomkostninger til 1.145 kroner for modellen på 16 gigabyte og mener ligesom Brian Marshall, at den dyreste komponent er skærmen. iSuppli vurderer Retina Displayet til at koste Apple 174 kroner.

Processoren A4, som er et såkaldt system-on-a-chip, der er designet af Apple men fremstillet af Samsung, koster ifølge Marshall cirka 61 kroner. Kameramodulet - der styrer både kameraet på fem megapixel bagpå og det nye front-kamera på 1,3 megapixel - vurderes ligeledes af Brian Marshall til at koste 61 kroner.

iSuppli vurderer A4-processoren til den lidt højere pris på 66 kroner.

Apple har trimmet omkostninger for iPhone med 29 procent, siden virksomheden introducerede sin smartphone i 2007. Det år estimerede iSuppli materialeomkostningerne for den første generation af iPhone på otte gigabyte til 1.611 kroner, hvilket gav Apple en profitmargin på næsten 56 procent.

Brian Marshall forventer, at den dyrere iPhone 4 på 32 gigabyte vil står for 70 procent af Apples enhedssalg af den nye model.

Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Salg, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger inden for CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere


Fremtidens it-ressourcer – sådan tiltrækker og fastholder I de bedste medarbejdere.

Danmark kommer til at mangle 19.000 it-specialister frem mod 2030 – og det kommer til at hæmme de danske virksomheders forretningsevne. På konferencen vil du få inspiration til og konkret viden om, hvordan du får fat i og fastholder de bedste it-profiler i et marked med høj efterspørgsel og relativt få ansøgere.

03. maj 2018 | Læs mere


Premium
Peakon-stifter går all-in og flytter til New York: ”Der er ingen grund til at tage foden af speederen”
Det danske it-selskab Peakon vil overtage verdensherredømmet. Næste stop er et kontor i New York, der åbner til sommer. "Vi forventer, at USA skal være det største marked for Peakon inden for to til tre år. Hvis USA ultimativt set skal være en succes, skal det være vores største marked," lyder målsætningen.
Computerworld
Her er Danmarks fem bedste CIO'er lige nu: Disse fem it-chefer er nomineret til titlen som Årets CIO 2018
Årets CIO 2018: Den eftertragtede titel som Årets CIO i Danmark skal snart uddeles for 13. gang af Computerworld, IDC og Dansk IT. Her er de fem nominerede til Årets CIO 2018.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
Digitalisering i verdensklasse: Lær af finanssektorens erfaringer og nye syn på infrastruktur
Digitaliseringen buldrer afsted i erhvervslivet, men få brancher er så langt fremme som finanssektoren i bestræbelserne på digital transformation. Det har resulteret i en masse erfaringer om blandt andet hybrid infrastruktur, som andre kan drage nytte af. Læs i dette whitepaper udarbejdet af IDC for Interxion om udviklingen, den nye tankegang og de umiddelbare fordele. 12 sider på engelsk.