Nu kommer NemID til din postkasse

Nu sender bankerne de første NemID-breve afsted. Lanceringen får lutter lovord med på vejen af vores videnskabsminister.

Reportage: Fra og med i dag sender bankerne NemId til deres brugere.

Og det kommer til at gå stærkt.

I løbet af de næste seks måneder skulle alle de danske bankkunder være forsynet med den nye login-løsning.

"Kadencen bliver på op til 180.000 signaturer om ugen," fortæller Jette Knudsen fra DanID, der er selskabet bag NemID.

Målet er mere end tre millioner signaturer inden årsskiftet.

Den hurtige udrulning er ikke en tilfældighed. Der er stor glæde at spore på lanceringsdagen. Ikke mindst hos videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen, der kun har positive ord om den ny løsning.

"For 42 år siden fik vi CPR-nummer, for 25 år siden fik vi Dankort, og nu får vi NemID," lød det fra talerstolen, der var placeret i den gamle kødby i København.

"Det er en milepæl," fortsatte hun.

"Det bliver nemmere, bedre og mere sikkert at anvende tjenester på nettet. Med NemID får vi en løsning, der vil føre til vækst og velstand," lød lovprisningen fra ministeren.

Signatur og papkort
NemID er udviklet i et samarbejde mellem Staten og den danske banksektor, og den nye digitale signatur giver adgang til banker, offentlig selvbetjening samt en række private virksomheder.

I første omgang sker udrulningen gennem bankerne, men man kan også bestille en NemID gennem borgerservicekontorer eller via NemID's webside.

Der vil være stor forskel på, hvordan den enkelte bank vil introducere brugerne til signaturen, men når man først er kommet ind i den nye signatur-verden, mødes man kun af et enkelt nyt felt, hvor man skal taste den engangskode, som man får tilsendt på et papkort, ind.

Løsningen er udviklet af DanID, der er et datterselskab i PBS/koncernen. Det blev stiftet i 2007.

Læs mere om NemID her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.