Artikel top billede

Gartner nedjusterer prognosen for it-forbruget 2010

Den europæiske gældskrise men også den stærkere dollar spiller en afgørende rolle.

Computerworld News Service: Gartner har nedjusteret sin prognose for it-forbruget 2010 under henvisning til de voldsomme kursbevægelser på grund af den europæiske gældskrise.

Det globale it-forbrug vil i år nu ifølge Gartner sammenlagt nå op på knap 20 billioner kroner, hvilket er en stigning på 3,9 procent i forhold til 2009. Gartners tidligere prognose lød ellers på en vækstrate på 5,3 procent.

Dollaren er på det seneste blevet stærkere i forhold til euroen, hvilket "presser væksten i it-forbrug, der er denomineret i amerikanske dollars, nedad," skriver vice president for analyse hos Gartner Research, Richard Gordon, i en pressemeddelelse.

Gældskrisen risikerer at have en langsigtet indvirkning på it-forbruget i Europa, da den offentlige sektor vil forsøge at balancere budgettet og komme af med gælden, hvilket vil påvirke det private erhvervsliv, tilføjer han.

Men alt i alt er det nødvendigt at placere den reviderede globale prognose i den rigtige kontekst, skriver Gordon i et blogindlæg. For det første står Vesteuropa for under en fjerdedel af det globale it-forbrug, og andre dele af verden har mere positive udsigter, påpeger han.

"Selv stramme nedskæringer i den offentlige sektors it-forbrug i Vesteuropa, hvor projekter bliver annulleret eller udsat på ubestemt tid og afdelingers budgetter bliver skåret med op til 25 procent per år, vil sandsynligvis kun resultere i en sænkning i det globale it-forbrug på en til to procent med en marginal påvirkning af væksten på globalt niveau," vurderer han.

"Grundlæggende har vi ikke set de store ændringer i it-forbruget på kort sigt," siger Gordon i et interview. "I hvilken grad Europas økonomiske vækst vil aftage i løbet af de næste fem til 10 år, er en større ubekendt faktor."

Samtidig forbliver udsigterne for salget af hardware positive med et forbrug, der vurderes til at stige til 2,17 billioner i år, hvilket ifølge Gartner er en stigning på 9,1 procent i forhold til sidste år. Denne stigning er drevet af et stærkt salg til forbrugere af mobile enheder samt erhvervslivets indkøb af nye pc'er og migration til Windows 7, oplyser analysehuset.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere