Artikel top billede

"Jeg finder det helt uacceptabelt - og ødelæggende for opbygning af et velfungerende marked for it-ydelser til den kommunale sektor - at der fortsat er så mange kommuner, der ikke overholder udbudsreglerne," siger direktør Tom Togsverd fra ITEK under Dansk Industri.

ITEK kalder kommuners udbudsfusk uacceptabelt

Kommunernes manglende vilje til at gå i udbud er både uacceptabelt og ødelæggende for it-markedet, mener ITEK under Dansk Industri.

It-brancheforeningen ITEK, under Dansk Industri, kalder den nye udbudssag, hvor 16 kommuner har tegnet KMD-kontrakter uden om udbud, for "uacceptabel".

Forleden kunne Computerworld afsløre, at 16 kommuner har tegnet KMD Opera-kontrakter uden om udbud. Forklaringerne fra kommunerne blev af en ekspert betegnet som "hjælpeløse".

"Jeg finder det helt uacceptabelt - og ødelæggende for opbygning af et velfungerende marked for it-ydelser til den kommunale sektor - at der fortsat er så mange kommuner, der ikke overholder udbudsreglerne," siger direktør Tom Togsverd fra ITEK under Dansk Industri.

Han peger på, at navnligt når det gælder jobcenter-løsninger, er der alternativer til KMD's Opera.

"Kommunernes Landsforening har selv indskærpet over for deres medlemmer, at udbudsreglerne skal overholdes, og at det er i kommunernes egen interesse, at de medvirker til, at flere leverandører kommer på banen," siger Tom Togsverd.

Efter Konkurrencestyrelsens kendte 29 KMD Opus-kontrakter ulovlige har Dansk Industri og ITEK drøftet situationen med KL og KOMBIT.

Og her blev der ifølge ITEK-direktøren givet tilsagn om, at alle opgaver kommer i udbud, og at "processerne herfor vil blive tilrettelagt på en sådan måde, at flest mulige leverandører kan komme til fadet".

"Det er fortsat min forventning at KL og KOMBIT vil leve op til disse tilsagn. I lyset af de nye oplysninger vil vi fra DI ITEK's side følge sagen nøje," siger Tom Togsverd.

"Det er i alle virksomheders langsigtede interesse, at vi får normaliseret markedet for it-ydelser til den kommunale sektor. Kommunernes selv vil blive de største vindere ved en sådan normalisering," slår han fast.

KMD burde have fortalt om gråzone

Tidligere har ITEK kritiseret KMD.

Det skete efter Konkurrencestyrelsen dømte 29 KMD Opus-kontrakter ulovlige.

"Det ville nok have klædt KMD, at de havde rådgivet kommunerne om, at de måske befandt sig i en gråzone, men det er jo svært, hvis du selv sidder på flæsket," sagde Tom Togsverd dengang.

I øjeblikket undersøger Konkurrencestyrelsen KMD selv.

KMD, der har en årlig omsætning på omkring tre milliarder kroner og 3.000 ansatte, blev i 2008 købt af ATP og en kapitalfond.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere