Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen

Omstridt KMD-kontrakt fra Randers på vej i udbud

Randers Kommune erkender, at der skal hankes op i udbudspolitikken i kommunen. Langt størstedelen af en 42 millioner kroners KMD-kontrakt er nu på vej i udbud.

Randers Kommune er trapperne med en større stime af it-udbud.

Langt størsteparten af underaftalerne i en stor 42-millioners kroner KMD-kontrakt - der oprindeligt ikke var i udbud - mangler kun byrådets endelige godkendelse, inden de konkurrenceudsættes.

Det oplyser kommunaldirektør Bent Peter Larsen fra Randers Kommune.

"Vi har lavet en udbudsstrategi, som sikrer, at alle relevante systemer sendes i udbud i en nærmere fastlagt tidsplan," siger han.

Bent Peter Larsen forklarer, at strategien er på vej til godkendelse i byrådet, og den selvfølgelig kan undergå ændringer der.

"Strategien er naturligvis blandt andet blevet til i lyset af Konkurrencestyrelsens kritik og hele den sag, der har været i forbindelse hermed," siger kommunaldirektøren.

Ny stor it-kontrakt i udbud

Dermed ser det ud til, at endnu en af de meget store omstridte KMD-kontrakter havner i udbud.

Hillerød Kommune har tidligere annonceret, at den vil gå i udbud med sin ulovlige KMD-kontrakt til en værdi af omkring 50 millioner kroner.

Den var kommunen oprindeligt heller ikke gået i udbud med.

To bosser sendt hjem

I øvrigt har to topembedsmænd fra de to kommuner oplevet at blive sendt hjem som følge af sagerne.

I Hillerød Kommune kom kommunaldirektøren aldrig tilbage, da han sagde op for at undgå en tjenstemandssag.

Han havde angiveligt rådgivet økonomiudvalget i kommunen forkert om kontrakten.

I Randers Kommune valgte byrådspolitikerne dog at lade deres vicekommunaldirektør komme tilbage, efter KL havde foretaget de første undersøgelser af sagen.

I modsætning til Hillerød-chefen, der modtog Madonna-billetter og middag til ham selv og konen betalt af KMD, så har vicekommunaldirektøren i Randers ikke modtaget noget af it-giganten.

Randers-chefen har nemlig tidligere afvist over for Computerworld, at han modtog honorarer for at sidde i KMD's advisory board.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere