Artikel top billede

Business Bay i Dubai er et af de områder, der bliver hårdt ramt af Blackberry-blokeringen i de Forenede Arabiske Emirater. Foto: Newscom.

Blackberry blacklistet i mellemøstlige oliestater

En lille million Blackberry-brugere vil inden for den næste tid gå en meget mørk tid i møde på deres telefoner, hvis de bor i Saudi Arabien eller i de Forenede Arabiske Emirater.

Flere Blackberry-services vil blive lukket 11. oktober i de Forenede Arabiske Emirater. Allerede i denne måned vil Saudi Arabien lukke for Blackberry-services.

De Forenede Arabiske Emirater blokerer for landets cirka 500.000 Blackberry-brugeres adgang til at sende mails, gå på nettet og levere instant messaging-beskeder via telefon, mens Saudi Arabien "blot" blokerer for instant messages (chat-beskeder) for landets omkring 400.000 Blackberry-kunder, skriver BBC.

Nægter censur

Årsagen, til at Blackberry-brugerne i de Forenede Arabiske Emirater får lukket for adgang til diverse services, er, at landets telestyrelse ikke accepterer Blackberry-telefonernes måde at håndtere datatrafik på via selskabets datacentre i Canada.

"Blackberry-data er med det samme eksporteret ud af landet, hvor de bliver håndteret af udenlandske, kommercielle organisationer. Blackberry-dataservices er på nuværende tidspunkt de eneste dataservices i de Forenede Arabiske Emirater, hvor dette er tilfældet," lyder det i en udtalelse fra de Forenede Arabiske Emiraters telestyrelse til IDG News Service.

De Forenede Arabiske Emirater har forgæves forsøgt at få firmaet bag de populære Blackberry business-smartphones, Research In Motion (RIM), til at rette ind. Landets telemyndighed, TRA, nægter, at lukningen har noget at gøre med censur.

Blokeringen skal presse RIM

Abdulrahman Mazi, et bestyrelsesmedlem hos naboen i det statskontrollerede Saudi Telecom, indrømmer dog over for BBC, at blokeringen af instant messages er foretaget for at få RIM til at udlevere data fra brugerne.

RIM har endnu ikke kommenteret, hvad flere lokale iagttagere kalder oliestaternes muskelspilleri.

Men RIM har trods presset ikke ønsket at udlevere data eller adgangskode til dataadministration til hverken Saudi Arabien eller de Forenede Arabiske Emirater.

Selskabets har samtidig nægtet at sætte en proxy-server op i de Forenede Arabiske Emirater, så myndighederne kan opspore alle Blackberry-data.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere