Artikel top billede

Tinglysnings-formand: Ingen hoveder skal rulle

Formand for Domstolsstyrelsen, Niels Grubbe, afviser, at hoveder kommer til rulle som følge af kritikken af den digitale tinglysning.

Ingen hoveder skal rulle. For kritikken fra Rigsrevisonen er forfejlet.

Formanden for Domstolsstyrelsens bestyrelse, Niels Grubbe, afviser, at styrelsen kunne have forudset den sagspukkel, der skulle ordnes manuelt i tinglysningen.

"Der står (i Rigsrevisionens rapport, red.), at vi ikke lavede beregninger på det. Men jeg ved ærligt talt ikke hvordan man laver beregninger på noget som man ikke kan forudsige," siger Niels Grubbe.

Han oplyser, at der var afsat 25 procent ekstra mandskab til opgaven. Samtidig gik en scanner ned. Og der var et stort antal sager fra den papirbaserede tinglysning med fejl, der også skulle ordnes.

"Det kunne vi simpelthen ikke forudsige," siger Niels Grubbe.

Kritik forfejlet

Er kritikken fra Rigsrevisionen dermed forfejlet?

"Vi kunne på dette afgørende punkt ikke have gjort det anderledes," siger Niels Grubbe.

Han henviser også til kritik af økonomistyringen, men understreger, at ingen budgetter blev overskredet. Der blev bevilliget flere penge undervejs, men de budgetter blev alle holdt, oplyser han.

Men det er en voldsom kritik af den styrelse du er formand for?

"Det er en skarp kritik, som vi er ked af," siger han.

Ingen hoveder vil rulle

Vil kritikken få konsekvenser internt i Domstolsstyrelsen? Vil der rulle hoveder?

"Nej. Vi har overvejet og drøftet hele projektet og ledelsen af det. Men vi har ikke fundet anledning til, at nogle skulle fyres eller andet," siger Niels Grubbe.

Har nogle af Jeres direktører tilbudt at gå som følge af den massive kritik fra Rigsrevisionen?

"Nej."

Hvordan tror du, at de familier, der har tabt 100.000 kroner på de fejl, som Rigsrevisionen giver Jer skylden for, tænker, når det ingen konsekvenser får?

"Som sagt, så er en del af kritikken ikke berettiget. Men jeg har fuld forståelse for, at brugere, der har oplevet lange sagsbehandlingstider, er frustrerede. Det vil jeg gerne beklage. Kammeradvokaten er i øjeblikket ved at se på, om forløbet bør give anledning til erstatninger."

Niels Grubbe understreger, at Rigsrevisionen nåede frem til samme konklusionen, som styrelsen angående det faktum, at miseren ikke skyldtes selve it-systemet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere